Natuur en Milieu

Elliptische maanhalo vastgelegd boven Brits-Columbia

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rond de volle maan zijn soms zogeheten maanhalo’s te zien. Een halo is een diffuus lichtschijnsel en heeft vaak een voorspellende betekenis. Een kring om de zon of maan is vaak een voorbode van een weersverslechtering.

Op maandag zag Darryl Luscombe uit Sointula in de Canadese provincie Brits-Columbia een vreemd exemplaar. 

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De halo die hij opmerkte was niet cirkelvormig, maar elliptisch. “Ik heb volgens mij nog nooit een elliptische halo rond de maan gezien,” zei Luscombe. “Ik keek naar boven en bleef er een minuut lang naar staren. Vervolgens rende ik naar binnen om mijn fototoestel te pakken. Ik kon het verschijnsel vastleggen voordat het verdween.”

Deskundige Les Cowley liet zijn licht schijnen over het fenomeen: “De laatste weken zijn er redelijk wat elliptische halo’s in de lucht boven Europa en de Verenigde Staten gezien. Er gebeurt iets vreemds in onze lucht!”

Elliptische maanhalo vastgelegd boven Brits-Columbia

“Deze ongewone ijshalo’s zijn veel kleiner dan de kringen op 22 graden rond de zon of de maan,” ging hij verder. “In de kringen op 22 graden wordt de ring gemaakt door weerkaatsing van licht in ijskristallen onder een hoek van 60 graden. De kleinere elliptische halo’s worden vermoedelijk gevormd door zeshoekige platte ijskristallen met een piramidevormige eindbegrenzing. Het probleem is dat dergelijke kristallen niet fysiek zijn. Computersimulaties kunnen een halo op basis van deze kristallen moeilijk voorspellen. Het zou ook kunnen gaan om wigvormige delen van kleine sneeuwvlokachtige kristallen. Hoe dan ook zijn ze erg zeldzaam en mysterieus!”

Bron: Spaceweather.com Foto: Darryl Luscombe

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Citaatje van http://www.spaceweather.com Something strange [is happening] in all our skies!”En waardoor dit nu komt??These unusual ice halos are much smaller than the ordinary 22 degree halo encircling the sun or moon,” Cowley continues. “In the 22 degree halo the ring is effectively made by light refracting through a 60 degree ice prism. The smaller elliptical halos need much narrower prisms and we think that six sided plate shaped crystals with very shallow pyramidal ends might do the work. The problem is that such crystals are unphysical and computer simulations using them do not predict the halo very well. An alternative is the wedge shaped sections of small snowflake-like crystals. Whatever their cause, they are rare and MYSTERIOUS!”……………….Dus weinig tot geen verklaring.En speculeren?Het zal iets met optisch gebeuren van doen hebben??I don,t know!!

Nipton
Nipton
11 jaren geleden

Zeer waarschijnlijk komt dit fenomeen voor doordat er veel metalen worden vrijgelaten in onze atmosfeer door middel van de beruchte en steeds maar toenemende chemtrails.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Dit zinnetje:Rond de volle maan zijn soms zogeheten maanhalo’s te zien. Een halo is een diffuus lichtschijnsel en heeft vaak een voorspellende betekenis. Een kring om de zon of maan is vaak een voorbode van een weersverslechtering.VOLKSWIJSHEID??DIE VAKER NIET UITKOMT DAN WEL.Ik hoor het Helga van Leur, een lieve meid trouwens, dagelijks zowat melden,dat het toch weer anders is, dan de volkswijsheid verteld.Hou het maar op een weerkaatsing van vreemdvormige ijskristallen, die de halo elliptisch maakt.

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Dit zinnetje:Rond de volle maan zijn soms zogeheten maanhalo’s te zien. Een halo is een diffuus lichtschijnsel en heeft vaak een voorspellende betekenis. Een kring om de zon of maan is vaak een voorbode van een weersverslechtering.VOLKSWIJSHEID??DIE VAKER NIET UITKOMT DAN WEL.Ik hoor het Helga van Leur, een lieve meid trouwens, dagelijks zowat melden,dat het toch weer anders is, dan de volkswijsheid verteld.Hou het maar op een weerkaatsing van vreemdvormige ijskristallen, die de halo elliptisch maakt.[/quote]
beste 2 dagen geleden een foto van de zon gemaakt links de bol die er al 2,5 jaar ligt nu onder en boven de zon ook een en gevoelsmatig een gigantische engel links.oh en een halo is het astrale lichaam van wat dan ook,kijk op schilderijen van heiligen altijd met een halo rond het hoofd.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x