UFO

Ex-KGB-agent doet boekje open over UFO’s

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Sovjet-Unie werden UFO’s serieus genomen. De geheime dienst KGB en het Sovjetministerie van Defensie hadden speciale eenheden om informatie over paranormale activiteiten te verzamelen en te analyseren.

Verschillende legerexperts beweerden zelfs UFO’s te kunnen ‘oproepen’ om contact met ze te maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De Russische premier Dmitri Medvedev kreeg onlangs een ongewone vraag. Een journalist van REN TV vroeg hem of het waar was dat iedere Russische president een geheime map met materiaal over UFO’s krijgt overhandigd.

Geheimhouding

Medvedev kon dit bevestigen. Volgens de premier krijgt iedere president een rapport van de geheime diensten, die belast zijn met het monitoren van de buitenaardsen op Russisch grondgebied.

Op de vraag of er veel buitenaardsen onder ons leven wilde Medvedev geen antwoord geven ‘om geen paniek te veroorzaken’. Hij raadde geïnteresseerden aan de documentairereeks Men in Black te bekijken.

Sommigen deden de reactie van Medvedev af als een grap, maar diverse oud-legerfunctionarissen uit de Sovjet-tijd hebben onlangs besloten de geheimhouding rond het mysterie van de UFO’s op te heffen.

Al meer dan 20 jaar wordt in Moskou ieder jaar een conferentie gehouden over de studie naar paranormale fenomenen. Vele jaren achtereen werden UFO-waarnemingen in de Sovjet-Unie gezien als pseudowetenschap of fictie. Er waren slechts enkele enthousiastelingen die de feiten serieus wilden bestuderen.

Ommezwaai

In 1978 was er sprake van een ommezwaai toen honderden, zo niet duizenden inwoners van de stad Petrozavodsk urenlang een vreemd oplichtend object in de lucht zagen. De lokale hulpdiensten werden overspoeld met brieven en telefoontjes. Zelfs buurlanden vroegen zich af wat voor mysterieuze militaire oefening er in de Sovjet-Unie werd gedaan.

Professor Anatoli Aleksandrov, de vader van de Russische kernonderzeeër en de ontwerper van de eerste generatie RBMK-kernreactors, schreef daarop een brief dat het een grote misstap zou zijn om het onderwerp nog langer te negeren. Hij vond dat het noodzakelijk was om speciale programma’s op te zetten en deze fenomenen te bestuderen.

De bron van dit verhaal is de gepensioneerde majoor-generaal van de Russische veiligheidsdienst FSB Vasili Jeremenko. Hij was indertijd verantwoordelijk voor een afdeling binnen de KGB die de luchtmacht en de bouw van vliegtuigen overzag. De afdeling was ook belast met het verzamelen van alle UFO-waarnemingen.

Rond de tijd van zijn aantreden hadden zich al talrijke paranormale incidenten voorgedaan. Raketeenheden kregen speciale instructies mee voor het geval ze een UFO zouden zien. Het belangrijkste was dat ze zich niet vijandig moesten opstellen.

Experiment

Begin jaren tachtig werd in de buurt van de stad Astrachan een experiment gedaan om UFO’s ‘op te roepen’. Experts hadden ontdekt dat UFO’s voornamelijk werden gesignaleerd in gebieden met ‘verhoogde spanning’, bijvoorbeeld in het geval van een wapentest of in gebieden waar veel militair materieel was verzameld. Jeremenko merkte op dat de meeste objecten eruitzagen als lichtgevende bollen.

Sommigen probeerden zelfs contact te maken met de objecten. “Het werkte als volgt: iemand op de grond zwaaide met zijn armen, twee keer met zijn rechterarm en twee keer met zijn linkerarm. De bol in de lucht reageerde daarop door twee keer naar rechts te hellen en twee keer naar links. We hadden daar geen enkele verklaring voor,” zei Jeremenko.

Het leger en de wetenschappers die deelnamen aan het experiment hadden drie mogelijke verklaringen voor de onbekende vliegende objecten. Ten eerste zouden het natuurlijke fenomenen kunnen zijn die de moderne wetenschap nog niet kan verklaren. Ten tweede zouden het Amerikaanse of Japanse verkenningstoestellen kunnen zijn. Ten derde zouden het buitenaardse schepen kunnen zijn.

Tijdens gesprekken met piloten en kosmonauten heeft Jeremenko al geregeld verhalen gehoord over UFO’s, maar ze willen er volgens hem niet in het openbaar over spreken. De majoor-generaal is ervan overtuigd dat dit onderwerp serieus moet worden genomen.

Bron: Rbth.ru Foto: RIA Novosti

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Morningstar
Morningstar
11 jaren geleden

WIE vertrouwt nou een zogenaamde ex-KGB agent… Ze liegen net zo makkelijk als dat ze de waarheid spreken.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Morningstar”]WIE vertrouwt nou een zogenaamde ex-KGB agent… Ze liegen net zo makkelijk als dat ze de waarheid spreken.[/quote]
Oud president Medvedev heeft zich gelukkig al met openstaande microfoons versproken.En dan zal de KGBer liegen??Ik twijfel er niet aan, omdat ik tweemaal iets bijzonder vreemds heb gezien.Mijn vrouw is mijn getuige in het eerste geval, en in het tweede geval verscheidene lezers van de Leeuwarder courant!!Feitelijk heb ik de steun van een KGBertje niet eens nodig.

Yandex
Yandex
11 jaren geleden

[quote name=”Morningstar”]WIE vertrouwt nou een zogenaamde ex-KGB agent… Ze liegen net zo makkelijk als dat ze de waarheid spreken.[/quote]
Iemand die voor een geheime dienst werkt zal zeker veel geheim moeten houden, dat is je werk…
Onderdeel daarvan is inderdaad liegen, maar als ik het goed lees gaat het hier om een ex-agent.
Ik heb geen persoonlijke ervaring met ex-agenten dus ik kan hier niet over oordelen.
Het is in elk geval goed om te horen dat er meer openheid komt en dat premier Medvedev zelfs bevestigd dat de FSB er mee bezig is!
Hoe anders gaat het in de USA…

RRR
RRR
11 jaren geleden

Het bestaat, ze worden dagelijks gezien, er wordt bijzonder geheimzinnig over gedaan en er zijn talloze films/boeken.

Ik ben meerdere malen waarvan maar één keer alleen toeschouwer geweest van lichtbollen.

Soms was het er een maar meestal waren het er meer.

Dit is vrij recent gebeurd, en ik ben niet gauw onder de indruk maar dit soort zaken hebben toch wel wat teweeg gebracht.

Overigens nooit iets op foto of film gekregen, helaas. Ander zijds is dat blijkbaar ook niet nodig.

Helaas is de lucht hier dusdanig vervuild dat je zelfs amper of geen ster meer kunt zien.

In het oosten is de lucht vaak helder (ook wordt daar de laatste jaren meer en meer gechemtraild) en ook daar kun je bijzondere waarnemingen doen.

En mensen die nu nog aankomen met, was het geen vliegtuig, ballon of vogel die laat ik voor wat ze zijn.
Zolang je zelf geen ervaring hebt is het ook moeilijk om te geloven.

Echter, ik hoop dat het vredelievende broeders/zuster zijn die erin zitten, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Echter kreeg ik (we) absoluut geen angst, maar juist een oasa van rust en liefde over ons heen.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x