Mens en Dier

Familie verdwaalde orka Morgan gelokaliseerd dankzij dialect

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Orka Morgan, die eind juni voor de kust van Nederland verdwaald raakte, kan binnenkort worden herenigd met haar familie.

Door de geluiden die zij maakt te bestuderen wisten onderzoekers uit te vissen waar de orka vandaan komt. De ‘orkataal’ die ze spreekt is gangbaar in Noorse wateren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Morgan wordt al enkele maanden verzorgd in het dolfinarium van Harderwijk. De groep Orca Coalition wist voor de rechtbank in Amsterdam te voorkomen dat het dier naar een dierentuin op Tenerife zou verhuizen en stelde samen met een team experts een plan op om Morgan terug te brengen naar haar familie.

Negen soorten geluiden die Morgan voortbrengt zijn nu gerelateerd aan groepen orka’s die voor de kust van Noorwegen leven. Dat betekent dat het nu ongeveer bekend is waar haar familie zich ophoudt. De resultaten moeten nog verder geanalyseerd worden maar het staat vast dat de groepen de afgelopen zes maanden in hetzelfde gebied zijn verbleven.

Het is nog niet bekend wanneer Morgan zal worden herenigd met haar familie. Voor haar rehabilitatie is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x