UFO

Fel oplichtend object twee seconden zichtbaar boven Noord-China

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Diverse inwoners van de Chinese steden Peking, Tianjin en de provincie Hebei zagen afgelopen woensdagmiddag rond 17.25 uur lokale tijd een fel oplichtend object aan de hemel. Dat meldt China Daily.

Amateurastronoom Ma Qiang uit Tianjin zei tegenover persbureau Xinhua dat de ‘gouden UFO’ glinsterde en van noordwest naar west vloog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij voegde toe dat het object met een magnitude van tenminste -10 nog feller oplichtte dan de Maan. De magnitude geeft de schijnbare helderheid aan van hemellichamen. Ter vergelijking heeft Venus een magnitude van -4. De waarneming kwam precies overeen met wat verschillende inwoners van Tianjin, Peking en sommige gebieden in de provincie Hebei hebben gezien. Het verschijnsel was niet langer dan twee seconden zichtbaar.

Directeur van het planetarium van Peking Zhu Jin zei dat het goudkleurige object een zeer heldere vuurbol is geweest die maar zelden wordt gezien. Zhu wil het incident verder onderzoeken en heeft op zijn microblog een oproep geplaatst om te achterhalen of er ook getuigen zijn die video’s of foto’s hebben gemaakt.

Op 20 augustus jongstleden werd al eerder een enorm oplichtend object gezien boven Peking, maar ook Shanghai, de Chinese provincies Shanxi en Anhui en de autonome regio Binnen-Mongolië. Op datzelfde ogenblik werd bij de luchtvaartautoriteit van Oost-China door piloten een witte bol gemeld. Er kwam onder Chinese astronomen een flinke discussie op gang over een mogelijke verklaring voor de beide verschijnselen.

Enkele dagen daarvoor, op 17 augustus, werden vliegtuigen in de buurt van Jiangbei International Airport in de stad Chongqing omgeleid nadat melding was gemaakt van een onbekend vliegend object dat rond één van de landingsbanen cirkelde.

Bron: China.org.cn

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x