Het Complot

Geheime Amerikaanse drone landt in Iran

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een supergeheim spionagetoestel van het Amerikaanse leger is naar verluidt in handen gevallen van Iran.

Volgens een bron die zeer bekend is met de Sentinel-drone verloor het leger boven Iraans grondgebied contact met het vaartuig en is het nog intact omdat het toestel is geprogrammeerd om een veilige landingsplaats te zoeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dit is een grote prijs in termen van technologie,” zei de bron tegenover Fox News. Het Amerikaanse leger heeft bevestigd dat Iran de RQ-170 in haar bezit heeft. Het toestel is zo geheim dat de luchtmacht er niet eens een foto van heeft verspreid, aldus Melissa Dalton van Lockheed Martin. Het leger heeft overigens niet gezegd dat de Iraniërs het spionagevliegtuig hebben neergehaald, zoals het Iraanse persbureau IRNA oorspronkelijk meldde.

IRNA citeerde een anonieme Iraanse legerfunctionaris die zondag zei dat het vaartuig was neergeschoten door het Iraanse leger. Een Amerikaanse functionaris, die vanwege de aard van het incident anoniem wil blijven, zei dat de VS ‘geen enkele indicatie’ hebben dat de drone is neergehaald.

De Amerikaanse regering gelooft dat Teheran werkt aan een kernwapenprogramma, maar Iran ontkent de aantijgingen en wil naar eigen zeggen enkel stroom opwekken en isotopen produceren om patiënten te behandelen.

De RQ-170 Sentinel is gemaakt door Lockheed Martin en maakt gebruik van stealthtechnologieën. Het vliegtuig kost 4,5 miljoen euro en draagt de code RQ als indicatie dat het geen naam heeft.

Zowel de luchtmacht als Lockheed Martin hebben nog maar weinig informatie vrijgegeven over het vliegtuig dat in 2007 ook wel ‘Het Beest van Kandahar’ werd genoemd toen het bestaan officieel werd erkend.

De vraag is nu wie het Amerikaanse spionagevliegtuig zo netjes aan de grond heeft gezet in Iran en waarom juist in dat land.

Het Pentagon heeft intussen aangekondigd dat de missie van het geheime ruimtevaartuig X-37B met negen maanden wordt verlengd. Amateurastronomen ontdekten in mei dat het vaartuig onder meer over Noord-Korea, Irak, Iran, Pakistan en Afghanistan vliegt.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x