Archeologie

Geheime bijbel opgedoken in Turkije waarin ‘Jezus komst van profeet Mohammed voorspelt’

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een geheime bijbel waarin Jezus de komst van de profeet Mohammed naar de aarde voorspelt heeft de interesse gewekt van het Vaticaan.

Bronnen melden dat Paus Benedictus XVI het 1.500 jaar oude boekwerk graag wil zien. Velen zeggen dat het gaat om het evangelie van Barnabas dat al tenminste 12 jaar verborgen wordt gehouden door de Turkse autoriteiten.

Het handgeschreven goudgeletterde boekdeel ter waarde van 12 miljoen euro is geschreven in het Aramees en bevat naar verluidt de vroegste leringen van Jezus en een voorspelling over de komst van de profeet.

Onderdrukt

De teksten, geschreven op dierenhuid, werden in 2000 tijdens een anti-smokkeloperatie ontdekt door de Turkse politie. Het boek werd tot 2010 streng bewaakt waarna het in handen kwam van het Etnografisch Museum in Ankara.

Een fotokopie van een enkele pagina van het handgeschreven manuscript is zo’n 1,3 miljoen euro waard. De Turkse minister van Cultuur en Toerisme Ertugrul Günay zei dat het boek een authentieke versie van het evangelie kon zijn dat altijd is onderdrukt door de Rooms-katholieke Kerk vanwege sterke overeenkomsten met de islamitische kijk op Jezus.

Mens

Hij voegde toe dat het Vaticaan een formeel verzoek heeft ingediend om het manuscript te mogen bekijken. Moslims stellen dat het een toevoeging is op het Evangelie volgens Marcus, Mattheüs, Lucas en Johannes.

Net zoals bij de islam wordt Jezus in de evangelie gezien als een mens en niet als god. Het boek verwerpt de heilige drie-eenheid, de Vader, de Zoon (Jezus Christus) en de Heilige Geest, en de kruisiging en onthult dat Jezus de komst van de profeet Mohammed voorspelde.

Arabier

Hij zei tegen een priester: “Hoe zal de messias worden genoemd? Mohammed is zijn gezegende naam.” In een ander evangelie is Jezus niet de messias, maar een Ismaëliet, een term die gebruikt wordt voor Arabier. Het is dan ook goed mogelijk dat Jezus een donkere huidskleur had.

Volgens sommigen gaat het om een vervalsing uit de 16e eeuw. Professor theologie Ömer Faruk Harman zei dat wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan naar de bijbel om te achterhalen hoe oud het manuscript is.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annet
Annet
6 jaren geleden

Mohammed heeft zijn verhaal goed in elkaar gestoken. Het was een slimme zakenman

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x