Archeologie

Geheimen van de piramides onthuld (video)

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al eeuwenlang spreken de zeven wereldwonderen tot de verbeelding van de mensen en één in het bijzonder: de Grote Piramide in Egypte.

Men veronderstelt dat de piramide diende als grafmonument voor farao Cheops. Was dat ook echt zo? Er is immers nooit een sarcofaag, een mummie of een spoor van grafschatten gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Regisseur Patrice Pooyard is ook gefascineerd geraakt door dit monumentale bouwsel dat al zoveel eeuwen onze aarde siert. Hij was onder de indruk van het feit dat de Egyptenaren dit enorme aardbevingbestendige bouwwerk in slechts 20 jaar gemaakt zouden hebben met als enige gereedschap een hamer en een stenen beitel.

Toch begon Pooyard te twijfelen aan deze aannames, die al jaren vanzelfsprekend zijn. Ook trok hij in twijfel dat de piramide van Gizeh een grafmonument was. Door een informant werd hij aangespoord om op onderzoek uit te gaan, en niet alleen in Egypte. Hij raadde hem aan om ook andere archeologische plaatsen van betekenis verspreid over de hele wereld te bezoeken.

Het werd een reis van Paaseiland naar Peru, van China naar Mexico en uiteindelijk bracht het onderzoek hem opnieuw naar Egypte. Daar kwam Pooyard tot een heel andere conclusie dan de egyptologen.

De Grote Piramide van Gizeh was geen graf, maar een plek van kennis en die plek was en is wereldwijd van belang. Pooyard legde zijn bevindingen vast in een fascinerende documentaire waarin hij ook zijn conclusies toelicht.

Recensie: Hetleveniseeuwig.wordpress.com

Meer info: Wildbunch.biz

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anoniem
Anoniem
10 jaren geleden

Men veronderstelt dat de piramide diende als grafmonument voor farao Cheops. Was dat ook echt zo? Er is immers nooit een sarcofaag, een mummie of een spoor van grafschatten gevonden.

Dat zal in de toekomst wel gevonden worden.

nature
nature
10 jaren geleden

Ik had gehoopt op de ware onthulling van het geheim van de pyramiden. Want die hebben ze en zullen worden onthuld.
Ik las ergens dat de pyramiden buitenaards zijn gebouwd en hier zijn neergezet. Lijkt me veel logischer. Maar ze bevatten geheimen.

G
G
10 jaren geleden

Blijkbaar worden we gewaarschuwd door onze voorouders dat er elke 26000 jaar een wenteling plaatsvind van de aardmagnetische pool (niet de noordpool) en omdat deze boodschap deze voorgaande rampen moest doorstaan zijn de piramides gebouwd volgens mathematische precisie om de tand des tijds te kunnen weerstaan als een soort kosmische klok die aangeeft wanneer de volgende ramp, die bijna al het leven op aarde uitroeit, gaat plaatsvinden. Dat een beschaving voor de onze al wist van het getal Pi en de snelheid van het licht en dat al deze informatie te lezen is in de enorme piramides waarmee ze deze waarschuwing aan ons hebben nagelaten vind ik bijzonder… Wanneer is die omwenteling? Begint alees weer opnieuw? Wat laten wij eigenlijk achter om opnieuw te herondekken?

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Dat er een soort overstromingsramp is geweest lijkt me behoorlijk duidelijk. Er worden nogal wat mammoetbotten opgevist door vissers in de Noordzee (de Noordzee stond ooit grotendeels droog). Als het water rustig was gestegen na het einde van de laatste ijstijd hadden die naar groot Britannie kunnen lopen of naar Nederland en dergelijke. Er is iets plotselings gebeurt waardoor de mammoeten en dergelijke niet rustig konden wegelopen voor het stijgende water. In vele oude boeken zoals de bijbel is er geschreven over een “vloed”

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x