Gezondheid

Genees jezelf: Zelfhypnose

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al sinds Franz Mesmer in de 18e eeuw beweerde dat hij alle aandoeningen kon behandelen met behulp van ‘dierlijk magnetisme’ wordt gestreefd naar wetenschappelijke acceptatie van hypnotherapie.

Mesmer theoretiseerde dat tussen alle levende en levenloze objecten een natuurlijke energetische overdracht plaatsvindt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij magnetiseerde niet alleen mensen, maar ook dieren, water en diverse andere objecten.

“Het hele onderzoeksveld wordt geplaagd door mensen die onderzoek niet noodzakelijk vinden,” zei Peter Whorwell van de Universiteit van Manchester. Hij is het grootste gedeelte van zijn professionele loopbaan bezig om bewijs te verzamelen dat hypnose één specifieke aandoening kan genezen, namelijk PDS (prikkelbaredarmsyndroom). Het is een ‘functionele’ aandoening, een denigrerende term die gebruikt wordt wanneer een patiënt symptomen vertoont terwijl doktoren niets vreemds kunnen zien. “Ik gebruik hypnose omdat de conventionele behandeling voor deze aandoeningen vreselijk is,” aldus Whorwell.

Whorwell legt patiënten kort uit hoe het darmkanaal werkt en laat ze vervolgens door middel van visuele of tactiele prikkels inbeelden dat hun darmen naar behoren werken. Het lijkt te werken, in Groot-Brittannië is PDS de enige aandoening waarvoor hypnose als behandeling wordt aanbevolen door het National Institute for Health and Clinical Excellence. Ondanks de aanbeveling heeft Whorwell moeite om doktoren ervan te overtuigen hypnose voor te schrijven.

Een deel van het probleem is dat het niet precies duidelijk is hoe hypnose werkt. Het is wel duidelijk dat mensen onder hypnose verschillende delen van hun lichaam op geheel nieuwe manieren kunnen beïnvloeden. Whorwell toont aan dat PDS-patiënten de samentrekkingen van hun darmen onder hypnose kunnen verminderen. De darmwand is dan ook minder gevoelig voor pijn.

De meeste klinische tests voor hypnose zijn kleinschalig omdat ze moeilijk te financieren zijn. De tests die gedaan zijn suggereren dat hypnose helpt bij omgang met pijn, angst, depressie, slaapstoornissen, zwaarlijvigheid, astma en huidaandoeningen. Het vinden van een goede hypnotherapeut is niet zonder risico omdat het beroep niet gereguleerd wordt. Jezelf hypnotiseren werkt echter net zo goed. “Zelfhypnose is het belangrijkste deel,” besloot Whorwell.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd: 30 experts onthullen effectieve kankerbehandelingen

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x