Homepagina » Gezondheid » ‘Gevaarlijkste drug van deze tijd’ zit bijna overal in
Gevaarlijkste drug van deze tijd zit bijna overal in

‘Gevaarlijkste drug van deze tijd’ zit bijna overal in

Lees de etiketten op voeding en al snel blijkt dat in heel veel voedingsmiddelen ongemerkt suiker zit. Het is dus niet alleen oppassen met frisdrank en snoep.

Wie suikers eet wil steeds meer, ook als het hongergevoel is verdwenen. Geef iemand eieren en hij of stopt op den duur met eten. Geef hem koekjes en hij blijft eten.

Suiker kan dus eigenlijk worden gezien als een vorm van verslaving. Het is net zo zwaar om van de drang naar zoet voedsel af te komen als van roken.

Endocrinoloog Aart Jan van der Lelij stelt dat de voedingsindustrie van dit mechanisme gebruikmaakt en voedingsmiddelen daarom (onnodig) zoeter maakt.

Drug

Het motto van de voedingsindustrie is: er bestaat geen verkeerde voeding. Slechte voeding bestaat dus wel degelijk: voeding die het evenwicht in ons lichaam verstoort en leidt tot verslaving.

Suiker kan net als alcohol en tabak worden gezien als een drug. GGD-directeur Paul van der Velpen pleit voor ontmoediging van het gebruik van suiker door de overheid. Hij vindt dat gebruikers gewezen moeten worden op de gevaren.

Verslavingstherapie

“De overheid zou geen vet-tax maar een suiker-tax moeten invoeren,” aldus Van der Velpen. “En net als bij zout regelgeving moeten opstellen met betrekking tot de hoeveelheid suiker die in een product mag worden verwerkt. Zorgverzekeraars zouden verslavingstherapie moeten financieren voor hun obese klanten. Op scholen zouden geen snoep en frisdranken meer aangeboden mogen worden. Producenten van sportdrankjes die barsten van de suiker moeten worden aangeklaagd vanwege misleidende reclame en ga zo maar door.”

Van der Velpen besluit: “Het lijkt misschien overdreven en vergezocht, maar suiker is de gevaarlijkste drug van deze tijd en ook nog overal en makkelijk te verkrijgen.”

Bron: GGD.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
8 jaren geleden

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21893481/__GGD_wil_taks_op_suiker__.html En maar zeiken over cannabis!Waarvan we zeggen don.t panic it,s organic.

Baba
Baba
8 jaren geleden

Terecht artikel. Een verhelderend boek hierover is Suiker&Zoetstoffen van Dr. Geert Verhelst.

sander
sander
8 jaren geleden

Ik eet geen suiker, maar met bijvoorbeeld suikervrije snoep of koek of lekker eten zoals spaghetti heb ik precies hetzelfde.. toch heb ik dat (het meer en veel willen eten van iets) niet bij eten wat ik niet lekker vind.

Waarom zou het dan niet gewoon met smaak te maken hebben, kortom.. Met of je iets lekker vind of niet. Het is toch puur logisch dat als je iets lekker vind je er meer van eet?

anel
anel
8 jaren geleden

Geraffineerde suiker is vele malen minder schadelijk dan het veel gebruikte alternatief : glucose/fructose. De wereldwijde obesitas epidemie is voor 90% te wijten aan het gebruik van deze zoetstof. Is des te misleidend omdat de meeste gebruikers denken gezond bezig te zijn.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

karskens

Arnold Karskens spreekt Benelux-parlement toe: ‘Regeringen & media zijn gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’

Journalist Arnold Karskens, voorzitter van omroep ON!, ...

corona

Maastricht UMC: van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste 9 een vaccin gehad

Het aantal ziekenhuispatiënten met Covid-19 is de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x