Gezondheid

We geven de macht over wat we eten in handen van de bestuurders van Bayer en Monsanto. Dit zijn de schrikbarende gevolgen

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We zijn vervreemd van ons voedsel, stelt filosoof Michiel Korthals vast. Hij vindt dat we meer vragen moeten stellen bij ons eten.

Iets kant-en-klaars in de magnetron zetten – met de schaar koken zoals hij het noemt – veroordeelt hij niet, maar hij is er ook geen voorstander van.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dit gemak wordt ons aangepraat. Waarom bestaat er bijvoorbeeld geraspte kaas? Het kopen van zo’n zakje in de supermarkt kost meer tijd dan zelf raspen, merkt hij op.

Kleine groep

“Eigenlijk zegt de fabrikant tegen de consument: ‘Betaal mij maar en denk er verder niet over na’,” zegt hij. “Op die manier besteden we de verantwoordelijkheid voor ons voedsel uit.”

We geven de macht over wat we eten in handen van een kleine groep, de bestuurders van chemiereuzen als Bayer en Monsanto.

Die machtsconcentratie zorgt volgens Korthals voor een schadelijke monocultuur. Boeren kweken identieke gewassen die bestrijdingsmiddelen nodig hebben.

Ultraprocessed food

Het gevolg is ultraprocessed food op je bord. Dit voedsel is goedkoop, maar veroorzaakt diabetes en obesitas, benadrukt hij.

We stellen veel te weinig vragen bij ons eten, aldus Korthals. “Als mensen tevreden zijn met een kant-en-klaarmaaltijd vraagt de filosoof: waarom?”

Eten kan je doen beseffen hoe we zijn ingebed in de natuur, door de dieren en planten die we eten. Dat besef zijn we grotendeels kwijt, besluit hij.

[Trouw]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
5 jaren geleden

hier in heeft deze persoon volkomen terecht gelijk wij laten ons voeden door deze 2 chemie reuen zij mogen !! niet voor ons bepalen dat moeten wij de mensen zelf doen .en de mens is daarbij een lui varken ! want alles wat wordt aan gedragen .daar hoeven wij niet meer voor te verzorgen want het is al klaar om gegeten te worden hoeft alleen maar in de micro wave geplaatst te worden en je kunt met een paar minuten eten .nou daarin tegen kook ik zelf wel of bak mijn vlees of de panne koek wel .is lekkerder dan dat voor gekauwde .

only you
only you
5 jaren geleden

Lekker zeg, heel het leven aan een gifinfuus?

Frans
Frans
5 jaren geleden

Natuurlijk kun je vlees, (dieren) eten sterk verminderen of niet gebruiken.
Voedsel dat op biologische en/of BD grondslag is verbouwd heeft de voorkeur boven alle op andere wijze verbouwd voedsel.
Het gaat er om of ons fysieke lichaam het voedsel dat we naar binnen werken herkent als natuurlijk eigen aan zichzelf.
Dat wordt maximaal bereikt door biologisch en of biologisch-dynamisch verbouwd voedsel te eten.
Alles wat chemie is, aan en in ons voedsel , (Monsanto/Bayer), kleurstoffen, smaakstoffen, namaak- vitamines, E’s. conserveermiddelen, zijn uit chemische stoffen gemaakt.
chemische stoffen bevatten per defenitie geen voedingswaarde omdat chemie bestaat uit dode stoffen.
Een nagemaakte smaak van iets natuurlijks, dmv een chemische stof, (smaakmaker) , wordt door ons fysieke lichaam niet herkent! Want ze is dood.
Het lichaam wil levende vitale stoffen.
Hoe meer namaak we eten, hoe meer ook wij ons vermogen te kunnen proeven ondermijnen of verdoven.
En uiteindelijk uitschakelen.
Hoe meer namaak voedsel , dood voedsel dus, hoe meer wij ons levend organisme, ons fysieke lichaam voeden met de dood..
Wij verjagen het levende uit ons fysieke lichaam door de dood te eten, CHEMIE.
Bv in de baby melk voeding zitten smaakstoffen om het lekker te maken en ‘aannemelijk’ te maken voor het jonge kind. Die smaakstoffen zitten ook in chips, en alle lekkernijen die we niet perse nodig hebben.
Het grote gevolg van namaaksmaakstoffen is dat we in de supermarkt als het ware getrikkert worden door de smaakstoffen in chips etc etc. dat geen werkelijk voedsel is.
Je kent het toch zelf ook wel! Dat een zak chips leeg moet! je kunt niet stoppen!
Tegelijk doe je mogelijk andere intake, nl. naar Tv kijken! Dubbele intake dus.
Chips zonder tv gaat niet. en tv zonder chips gaat ook niet zo goed meer.
Daarbij zit je waarschijnlijk niet actief, maar onderuit liggend/zitten op je rug.
De hele scene Tv. Chips. liggend zitten. maakt je volledig onbewust van wat je aan het doen bent.
Misschien wat overdreven. ja dat zal ook wel.
Maar hoe worden we anders wakker.
Zelf koken, herkenbaar voedsel. niets toegevoegd, kruiden van natuurlijke afkomst.
Stel je waarheidsgetrouw op t.o.v je eigen lichaam, lieg het niet voor met kunstmatig leeg, dood voedsel.
Monsanto, Bayer. farmacie. Hoe dodelijk is het?

Thunder
Thunder
5 jaren geleden

Dit gaat hier over processed food maar over G.M.O. gewassen en zaden waar alles mee begint,
wordt niet over gesproken. Het plantengif zit al in de zaden ingebouwd !

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x