Het Complot

Gevestigde media zijn ‘extreme media die aanzetten tot oorlog’

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de Amerikaanse Nationale Conferentie voor Mediahervorming in Denver afgelopen weekend maakte journalist Amy Goodman zich sterk voor de onafhankelijke media.

Ze haalde uit naar de gevestigde media. “Er is niet langer sprake van mainstream media, maar van extreme media die aanzetten tot oorlog,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Goodman zei dat de Verenigde Staten dringend behoefte hebben aan grote media die geen gekleurde bril dragen. Ze voegde toe dat mensen die bezorgd zijn over de toenemende ongelijkheid, kilmaatverandering en het lot van onze planeet in de meerderheid zijn, maar wel een meerderheid die de mond wordt gesnoerd door de massamedia.

Ontslagen

Ze merkte op dat haar eigen radioprogramma, Democracy Now, met name aandacht besteed aan mensen die over het algemeen worden genegeerd door de grote medianetwerken.

Goodman had lovende woorden voor voormalig MSNBC-presentator Phil Donahue, die in de aanloop naar de inval in Irak werd ontslagen omdat hij zich had uitgesproken tegen oorlog. Het incident illustreerde hoe bang de reguliere media zijn om de status quo te veranderen, met name als het gaat om oorlog.

Goodman legt uit hoe de media de Irakoorlog mogelijk maakten en dat ze weigeren de burgers tijdig de waarheid te vertellen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
san
san
11 jaren geleden

Natuurlijk is de media niet betrouwbaar, wanneer het nieuws niet sensationeel genoeg is, geen lezers. Net als de farmaceutische industrie, zij verdienen ook niets aan gezonde mensen, wapenhandelaren verdienen niets aan vrede en ga zomaar door. Het zijn de overbekende organisaties die elkaar allemaal de hand boven het hoofd houden en in stand houden, ik geloof dat ik alweer een teiltje nodig heb…..

maria
maria
11 jaren geleden

Als ik op tweet klik staan er vaak teveel letters.dan moet ik nog woorden veranderen. Als dit aangepast is heb je meer kans op tweets hoe minder handelingen hoe eerder mensen het tweeten.

AwE130
AwE130
11 jaren geleden

Bewijs dat de NOS gewoon onzin uitzend zonder de feiten te controleren. Ik vind het schokkend dat dit zomaar wordt uitgezonden. De gast een “specialist” was wel degelijk geïnformeerd welke vragen gesteld gingen worden, dit kun je opmaken uit het feit dat hij een foto laat zien om het een en ander te verduidelijken.
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/193

Linda
Linda
11 jaren geleden

Het is zo waar.
Dank aan mensen als zij.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x