Wetenschap

‘Grafeen is het wondermateriaal van de 21e eeuw’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Grafeen kan voor de 21e eeuw betekenen wat plastic voor de 20ste eeuw betekende, zo voorspelt de Europese Commissie. Voor een onderzoek naar deze opkomende technologie is 1 miljard euro vrijgemaakt.

Grafeen biedt een uitzonderlijke combinatie van natuurkundige kwaliteiten: zeer dun, een zeer goede geleider van elektriciteit en veel sterker dan staal.

De Europese Commissie noemt grafeen het nieuwe wondermateriaal. Het zal voor vele toepassingen silicium vervangen, bijvoorbeeld in een nieuwe soort microchip.

Het grafeenproject wordt geleid door professor Jari Kinaret van de Chalmers-universiteit in Zweden en onderzoekt de unieke eigenschappen van het koolstofgebaseerde materiaal. Er zijn meer dan 100 Europese onderzoeksgroepen bij het project betrokken.

Grafeen is 100 tot 300 keer zo sterk als staal, 150.000 keer dunner dan een menselijke haar, geleidt elektriciteit veel beter dan koper en heeft bovendien unieke optische eigenschappen.

De Europese Commissie zal het project tien jaar lang – heel wat langer dan gebruikelijk – steunen via financieringsprogramma’s voor onderzoek en innovatie.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
9 jaren geleden

En plotseling is er dan Grafeen…
Hoeveel jaar zou dat al in de kast gelegen hebben? denk ik dan.
Veel mensen geloven blijkbaar heilig in het idee dat de rotzooicultuur gewoon op de oude voet doorgaat. Met het enige verschil dat de rotzooi van een ander materiaal is. NIET dus.
Technologie is de toekomst niet.
Het is NATUUR.

Jopie
Jopie
9 jaren geleden

Als de EU een beetje lef heeft om een verbod op het gebruik hiervan in wapens toe te passen, dan pas zouden we een statement maken.

Mojomirosa
Mojomirosa
9 jaren geleden

Nou, ik zal het bij de rest op de lijst “geweldige uitvindingen” erbij schrijven.

kengai
kengai
9 jaren geleden

Als het maar niet dezelfde rotzooi achterlaat, zoals plastic.
Plastic, net als kernenergie, hadden we nooit aan moeten beginnen.
Overal waar je kijkt ligt wel ergens plastic troep en vergeet niet de enorme oceaan vervuiling met plastic.
Mensen die rotzooi uitvinden laten ze leven, maar mensen die goede dingen uitvinden en niets opleveren voor de kleine groep, worden vermoord.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x