Financieel

Gratis geld en een 15-urige werkweek voor iedereen? Het kan nog beter

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Historicus en schrijver Rutger Bregman stelt in zijn boek Gratis geld voor iedereen voor om de werkweek te verkorten naar 15 uur per week.

Hij schuift een aantal verrassende ideeën naar voren om onze maatschappij te verbeteren. Zo wil hij gratis geld uitdelen ‘omdat dat de efficiëntste manier is om de armen te helpen’.

Ook moet de werkweek volgens hem tegen 2030 zijn teruggebracht naar 15 uur.

Passief en platvloers vermaak

Het radicale idee stuitte op heel wat verzet. Er werd gewaarschuwd dat zo’n systeem voor een groot inkomensverlies in de lagere beroepscategorieën zal zorgen en daarnaast wordt gedacht dat extra vrije tijd meer stress zal veroorzaken.

Bregman maakte brandhout van de kritiek. “Als we meer vrije tijd krijgen, moeten we ook het onderwijs opnieuw inrichten, niet alleen met de vraag wat je op de arbeidsmarkt moet doen, maar ook wat je met je leven en je vrije tijd moet doen,” zei hij.

“Als je uitgeput thuiskomt van het werk, grijp je sneller naar de makkelijke vormen van ontspanning. Bertrand Russell schreef in 1932 al dat als mensen niet moe zijn in hun vrije tijd, ze ook niet naar passief en platvloers vermaak verlangen,” vervolgde hij.

Collectief onbehagen

“De meeste tegenargumenten die ik hoor zijn heel zwak,” aldus Bregman. “Als mensen beweren dat iedereen gaat stoppen met werken als ze een basisinkomen krijgen, kom ik met wetenschappelijke onderzoeken die het tegendeel bewijzen.”

“Als we inderdaad rijker, veiliger en gezonder leven dan ooit, hoe kan het dan dat er zoveel collectief onbehagen is?” vroeg Bregman.

“Is het niet tragisch dat er geen grote ideeën of idealen meer zijn? Daarom moet mijn generatie opnieuw groter denken, grotere utopieën hebben,” zei hij.

Gelukt

Een kortere werkweek klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar is dat ook haalbaar? Verschillende mensen is het al gelukt.

Eén van hen is fulltime internetondernemer Jacko Meijaard. Toen hij de bestseller The 4-Hour Workweek van Tim Ferris las, begreep hij meteen dat het mogelijk moest zijn om een 4-urige werkweek te realiseren.

Exclusief webinar

Hoe je dat kunt doen legt hij uit in een gratis exclusief webinar voor lezers van NineForNews.

Je kunt je hier aanmelden voor het gratis webinar, waarin je leert hoe je een 4-urige werkweek kunt creëren.

Wees er wel snel bij, want het aantal digitale stoelen is beperkt. Wil jij net als Jacko en anderen een 4-urige werkweek? Klik hier en schrijf je dan nu in.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Olaf
Olaf
4 jaren geleden

Mocht altijd graag werken de uren boeide me niet maar werk niet voor de NSB kliek in de Haag “Baue das dritte Reich” get a life ben niet achterlijk.Dan maar een o uren werk week en niets te vreten !!

Dan dat Participatie onzin is ook Onzin klasse 1, er staat in de grondwet dat elke Nederlander recht op een inkomen heeft en dat zal de rechter u bevestigen maar dan mot je wel ballen hebben.

Moet gewoon een basis inkomen hebben en verder geen gezeik ….

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
G. van Bree
G. van Bree
4 jaren geleden

Niet te simpel denken. Veel werkloze mensen en ook gepensioneerden komen in een psychose terecht die grenst aan een ernstige depressie. Want ze vallen in een gat. De belangrijkste pijler van een mens is dagelijkse werkzaamheden te hebben in een sociale werkomgeving.

Patrick Scheers
Patrick Scheers
1 jaar geleden

Als mensen nu eens werkelijk begrepen wat geld is, dan zouden ze begrijpen dat een basisinkomen zorgt voor onbalans en die in stand houdt. Onbalans lijdt tot spanning. Een ander woord voor spanning is belasting. Maar door een gebrek aan bewustzijn op geld zien de meeste mensen geld als een doel. Men wordt afhankelijk van een ander en hoeft zelf geen enkele financiële verantwoordelijkheid te nemen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x