Gezondheid

Tijdens de feestdagen denken we niet meer na

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De feestdagen staan weer voor de deur. En dat vieren we onder andere met eten! Vooral lekkere dingen en vaak veel!

Met Sinterklaas, dat we net gehad hebben, denk je aan snoepgoed, gevulde speculaas, pepernoten en warme chocolademelk met slagroom.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

En over een paar weken krijgen we Kerst. Je doet je tegoed aan kerstbrood, amandelstaaf en heel veel andere lekkernijen. Een week daarna is het Oud & Nieuw, met oliebollen en appelflappen. En dan hebben we het nog niet gehad over de bijkomende dranken: bier, wijn, champagne, likeuren, gedistilleerde dranken, mixdrankjes en meer.

Feestdagen: kies je tradities of gezondheid?

Het opvallende is dat je tijdens de feestdagen ineens niet meer nadenkt over de mogelijke gevolgen van je eet- en drinkgedrag. En dat is aan de ene kant logisch, want feestvieren doe je met eten en drinken. Zo heb je dat geleerd, dat is traditie.

Je pauzeert de verantwoordelijkheid voor jezelf en schuift het door naar het nieuwe jaar. Tradities moet je immers in ere houden, toch?

En natuurlijk, tradities zijn belangrijk, maar de vraag is of het verstandig is om dat te doen ten koste van je gezondheid. Wat als je gevoelig bent voor bijvoorbeeld overgewicht?

Het probleem is dat je niet meteen de consequenties ervaart van een maand lang ongezond eten en drinken. Dat komt pas achteraf.

Je denkt wellicht: Vanaf 2 januari ga ik op dieet. Want op 1 januari wil je natuurlijk wel nog de laatste oliebollen en kerstchocolaatjes opeten.

Beginnen met je goede voornemen

En dan begin je op 2 januari met frisse tegenzin aan je goede voornemen om af te slanken. Of je gaat dan pas op zoek wát je eigenlijk wilt gaan doen om af te vallen.

Maar dan is er een paar dagen later een nieuwjaarsborrel. Tja, dat kun je niet overslaan natuurlijk. Oké, ik begin halverwege januari wel, als alles achter de rug is.

En zo schuif je het steeds maar verder in de toekomst. Terwijl je NU leeft.

Uiteindelijk begin je aan je afslankplan. Maar al na een paar dagen rammel je van de honger, want dát is wat je met een dieet creëert. Je creëert een vorm van ondervoeding en dus honger.

Wat er vervolgens gebeurt, is dat je onderbewustzijn je metabolisme afremt. Er komt namelijk minder energie binnen dan je lichaam verwacht. Zeker na de feestdagen, toen je nog genoot van je volproppen met van alles en nog wat.

Afvallen gaat misschien de eerste week of weken nog redelijk goed, maar er komt gegarandeerd een moment dat je het niet meer vol kan houden. Of je hebt er schoon genoeg van.

Je beloont jezelf een keer met iets lekkers om je behaalde resultaten tot nu toe te vieren, en voor je het weet zak je af naar je oude eetpatroon.

Weg resultaat!

En dan slaat het noodlot toe. Je metabolisme was al vertraagd, en dat zorgt er nu voor dat je lichaam meer reserve-energie opslaat in de vorm van lichaamsvet. Het gevolg is dat je snel weer aankomt. Meestal meer dan je kwijtgeraakt was. Het jojo-effect is (weer) begonnen. En uiteindelijk ben je weer een grote teleurstelling, en nieuwe kilo’s, rijker.

Dit patroon herhaalt zich jaar in, jaar uit, voor de meeste mensen met overgewicht die ervan af willen . Je wordt steeds zwaarder en op een gegeven moment helpt gewoon gezond eten niet meer om af te vallen. Je zit als het ware vast, je komt met geen mogelijkheid meer van je extra kilo’s af.

Hoe verlos je jezelf?

Wil je na de feestdagen ontsnappen uit de klauwen van het jojo-effect en op een volstrekt gezonde manier vanzelf afvallen? Dan zul je moeten beginnen met je metabolisme te resetten.

Een verstoord metabolisme is namelijk een belangrijk deel van het probleem, waardoor afvallen zo moeilijk wordt. Wanneer je jouw metabolisme herstelt, ga je helemaal vanzelf afvallen en word je (weer) mooi slank zonder dieet.

De methode waarmee je dit snel en eenvoudig realiseert heet HypnoSlank. Je valt er voorspelbaar 1 tot 3 pond per week mee af, zonder dieet, honger of jojo-effect. Elke kilo die eraf is blijft er voorgoed af.

Wil je weten hoe het werkt en of deze methode ook voor jou geschikt is, meld je dan nu aan voor de gratis online HypnoSlank-training. In deze training ontdek je hoe de methode precies werkt, hoe je ermee kunt beginnen en hoe ook jij voorspelbaar en betrouwbaar van je overgewicht afkomt.

En dat niet alleen. Omdat dit géén dieet is, ga je afvallen op de plekken waar jij dat belangrijk vindt. En dat is iets dat je nooit met een dieet kunt realiseren. Wil je meer buikvet kwijtraken? Of wil je juist meer heupvet kwijtraken? Met HypnoSlank heb je die mogelijkheid.

Meer weten?

Tijdens deze gratis online training leer je hoe dit alles werkt en hoe je praktisch vanzelf mooi, slank en gelukkig wordt zonder dieet. Meld je nu aan voor de gratis online training.

Let op, het aantal plekken is beperkt tot 50. Vol = vol.

Meld je dus nu aan door op de knop hieronder te klikken.

 

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button