CoronaUniversum

Hartvormige coronale massa uitstoot komt aan op Valentijnsdag

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl de zonneactiviteit toeneemt en naar verwachting in 2013 het zonnemaximum wordt bereikt verscheen een nieuwe zonnevlek die in staat is significante plasmawolken naar de aarde te sturen.

Het is niet zeker of zonnevlek 1416 krachtige zonnevlammen zal voortbrengen zoals afgelopen maand het geval was toen een X2-klasse zonnevlam werd gemeten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De M-klasse zonnevlammen worden over het algemeen geassocieerd met zonnestormen die poollicht veroorzaken, maar die niet leiden tot ongeregeldheden op aarde. De X-klasse vlammen zijn echter in staat radiocommunicatie, satellieten en elektriciteitsnetten te beïnvloeden.

De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) liet weten problemen te hebben met een satelliet die wordt gebruikt om zonnestormen te volgen, maar naar verwachting zullen de problemen één dezer dagen weer zijn opgelost.

De NOAA meldde dat de zon op vrijdag een langzaam bewegende coronale massa-ejectie (CME) richting de aarde stuurde in de vorm van een hart. Verwacht wordt dat de plasmawolk op Valentijnsdag bij onze planeet aankomt. Voornamelijk boven Scandinavië en Canada is het noorderlicht op dinsdag te zien.

Ondertussen bevindt zonnevlek AR1402, die afgelopen maand voor vuurwerk zorgde, zich aan de achterkant van de zon. Zonnewetenschappers zijn erg benieuwd hoe deze regio aan het zonneoppervlak is veranderd.

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x