Homepagina » UFO Database Archief » Heerenveen 25 maart – Fel oplichtend object

Heerenveen 25 maart – Fel oplichtend object

Naam: C.
Woonplaats: Heerenveen

Heerenveen 25-03-2011 23 uur. Bijna geen wind. Heldere nacht zonder bewolking.
Ik wil hierbij graag een melding doen van een onbekend object, en de beleving die ik hier persoonlijk mee heb gehad.

Vrijdagavond 25 maart jl. hielden wij ‘s avonds de verjaardag van mijn partner. Omdat wij niet willen dat er in huis gerookt word, stonden wij rond 23 uur met 7 mensen achter huis. Ineens werd ik getrokken door een nieuwsgierig gevoel, die maakte dat ik een halve slag draaide en omhoog keek. Daar zag ik uit het zuidwesten een licht komen die een constante snelheid had. Het was een heldere nacht waar veel sterren te zien waren. Maar dit licht was zeker net zo helder maar duidelijk geen ster. Het pulseerde ook niet. En verder waren er geen meerdere of gekleurde lichten, zoals je van een vliegtuig kunt verwachten. Ook totaal geen geluid. Terwijl ik hiernaar keek en even stil viel, volgden de mensen om mij heen mij door ook omhoog te kijken. Iedereen viel stil. Twijfelend begon ik in mijn hoofd een verklaring te zoeken en mij af te vragen of dit geen satelliet kon zijn. Op dat zelfde moment stond dit licht ineens helemaal stil in de lucht. Recht boven mijn huis. Geen vertraging of een afremmend beeld, nee, ineens stil. Dit bleef ongeveer 5 tot 10 seconden staan en ineens werd dit licht heel sterk. Het was niet een straal, maar het licht wat je al zag werd zeer scherp. Zo scherp dat je de neiging kreeg om met je ogen te knijpen. Ook dit hield ongeveer 5 à 10 seconden aan. Daarna kreeg het felle scherpe licht de originele felheid en vloog zonder start snelheid, in dezelfde snelheid als dat het kwam ook weer verder naar het noordoosten. Ingeschat vloog dit licht op de hoogte van een F-16 maar dan twee keer zo snel. Ik zelf kreeg op dit moment even een emotioneel overweldigend gevoel van warmte. Ook mijn oudste dochter heeft dit opgepikt. Toch heb ik mij enorm verbaasd dat de mensen om mij heen het gezien hebben, stil waren en daarna zo weer het gesprek voortzetten. Niemand verder heeft iets gezegd. Alsof het niet gebeurd was. Alsof je dit iedere dag zou kunnen tegenkomen en niets bijzonders was. Mijn dochter en ik hebben dit als zeer bijzonder ervaren en helemaal het gevoel wat wij erbij kregen. Nog als ik er aan denk word ik er heel blij van. Maar dit is dus zeker niet voor iedereen een zelfde ervaring.

Als ik horizontaal zou moeten zeggen waar het weg kwam dan zou ik de route geven van Noordoost polder, over Friesland, Heerenveen, Smallingerland, enz. Ik heb nog de neiging gehad om naar binnen te gaan en mijn camera te pakken. Maar ik had al het gevoel dat daar geen tijd voor was. Eigenlijk stond ik genageld aan de grond door het gevoel wat ik kreeg. Gelukkig heb ik het niet gedaan, want dan had ik dit moeten missen. Daar ging het allemaal te snel voor.

En nog heb ik twee dagen nodig gehad om jullie toch dit verhaal toe te sturen. Ik heb momenten dan speel ik in mijn hoofd alles terug. Om maar te beseffen dat dit echt gebeurd is. Maar ik ben tot het besef gekomen dat wat iemand er ook van vind, dit moet ik vertellen en delen met mensen die dit wel willen horen of lezen. Dus hierbij mijn verhaal.

Het is niet het enige in mijn leven wat ik waargenomen heb, maar wel was dit het enige moment dat ik zo’n onbeschrijfelijk gevoel erbij kreeg. Het is niet woordelijk, laat staan met een pen te beschrijven. Maar ik hoop dat veel mensen dit nog eens mogen voelen. Ik zou het bijna hemels willen noemen. En toch ben ik en blijf ik een nuchtere Fries.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jonge arts

Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

buschauffeur

Buschauffeur ‘moet verplicht DNA afstaan’ na kritisch YouTube-filmpje

De Almeerse buschauffeur Jason Wolmuis is naar ...

>