Homepagina » Columns » Tuaca Kelly » Tuaca Kelly: Het belang van (energetische) grenzen en hoe ze te onderscheiden
grenzen

Tuaca Kelly: Het belang van (energetische) grenzen en hoe ze te onderscheiden

Jaren geleden ontmoette ik een man – ik zal hem Howard noemen – die bijna 30 jaar spiritueel medium is geweest. Hij werd zich bewust van andere niveaus van bewustzijn na een overdosis drugs in zijn jeugd. Toen zijn geest zijn lichaam verliet, gebeurde dit op een manier die niet verzorgend of troostend was. Het voelde gewoon ‘verkeerd’. Hoewel hij zocht naar een uitweg uit de depressie en isolatie die hij regelmatig voelde in zijn aardse leven, besefte hij dat zelfmoord die uitweg niet zou brengen. Hij besloot onmiddellijk om terug te keren naar zijn lichaam. Vanuit deze ervaring zou hij de veranderingen aanbrengen die nodig waren om te overleven en bij te komen, en zijn focus verleggen om zijn doel te vinden.

Hoewel Howard een behoorlijk eind was gekomen sinds zijn doodservaring, en vele anderen hielp in zijn praktijk, was toch de informatie van dit tienerdrama, en alle pijn die er aan had bijgedragen, nog steeds aanwezig in zijn systeem. Deze opgeslagen ervaringen hadden een behoorlijke invloed op zijn persoonlijke gedrag en veel van zijn interacties waren verweven met schaamte. Howard leefde grotendeels op junkfood, maakte ritueel gebruik van niet-heilzame stoffen en had geregeld onveilige seks met vreemden. Hij was roekeloos.

Noot: voor elke sessie mediteer en bid ik om mijzelf voor te bereiden op mijn werk. Ik doe dit om veel redenen (wat mogelijk de ruimte van deze column overschrijdt), waaronder het versterken van mijn vermogen om te onderscheiden (informatie, invloeden en grenzen). Ik zeg hier nadrukkelijk: deze gewoonte is het allerbelangrijkst!

Mijn gidsen brachten veel dingen binnen mijn bewustzijn aangaande Howard’s proces, inclusief mijn niveau van betrokkenheid. Zoals ik welwillende wezens die een individu beïnvloeden en informeren kan zien, voelen en horen, zo kan ik ook de onsmakelijke en woekerende entiteiten die eveneens bestaan onderscheiden. Bij het zien van deze laatste soort in Howards veld, niet de enige maar wel de belangrijkste die bijdroeg aan zijn ondergang, benaderde ik hem direct met zorg:

“Hoe bescherm jij jezelf?” vroeg ik.
“Meid, ik zeg mijn gidsen mij te beschermen”, antwoordde hij.

Zijn antwoord stond model voor de nonchalante manier waarop hij de meeste dingen deed en het maakte me bezorgd. Howard nam aan dat de verantwoordelijkheid om gezonde grenzen vast te stellen niet bij hem, maar bij zijn gidsen lag. Ik vertelde hem van mijn bezorgdheid, maar hij hechte er geen geloof aan, laat staan dat het hem interesseerde. Zijn investering in bijgeloof en theorie had de weg vrij gemaakt zodat paranoia floreerde, de deur open latend voor enkel meer manipulatie.

In de tijd dat ik Howard kende was hij een vaardig spiritueel medium die liefde zocht, maar zijn integriteit compromitteerde om het te ervaren. Hij ging ver over zijn eigen grenzen, omdat hij de waarde van grenzen niet kende en zich niet bewust was van zijn deel in het vaststellen ervan, en hij verloor het vertrouwen in zijn ware vrienden.

Er zijn vele factoren in Howards geval, maar een primaire die zich laat vertalen naar alle individuen ongeacht leeftijd, beroep of persoonlijke filosofie, is het belang van gezonde grenzen (energetisch en anderszins) en het vermogen ze te onderscheiden.

Ik zou nalatig zijn als ik niet zou verwijzen naar een van Howards theorieën over de rollen en relaties die onze gidsen hebben. Terwijl zij vele functies hebben in onze levens, en een deel daarvan gaat over bescherming, respecteren ze ‘vrije wil’ en adviseren en beïnvloeden ze volgens dat besef. Om het op een andere manier te stellen: zou jij je ouders de schuld geven van het ongemakkelijke gevoel in je darmen door het eten van junkfood op de verjaardag van een vriend of zou je in aanmerking nemen dat het aan jou de keus was om het al dan niet te eten? Denk er eens over na.

Huiswerk!

  1. Mediteer. Gun jezelf de ruimte voor gewijde ‘open tijd’, een kans om je eigen ervaring te ademen. Leer samen te smelten en in het nu te zijn met je lichaam en adem. Leer te onderscheiden wat in lijn voelt met jouw eigen systeem.
  2. Hydrateer. Je hele systeem, inclusief je vermogen om heldere grenzen te stellen, hangt af van de circulatie van de rivieren van het leven: water. Wanneer een lichaam is uitgedroogd, wordt overleving een (potentieel afleidende of integriteit compromitterende) prioriteit. Vochtinname helpt om gifstoffen te elimineren, houdt het lichaam schoon en de gedachten gefocust. Het helpt om integriteit te stabiliseren.
  3. Vergeving. Wrok koesteren is vasthouden aan pijn en vrijheid beperken. Het verkwanselt niet alleen kostbare energie, het kan negativiteit in je leven uitnodigen. Ongeacht de ernst of ogenschijnlijke onbeduidendheid van de aanklacht, vergeef, vergeef en vergeef.
  4. Respecteer jezelf. Wanneer je tegen je moraal in gaat en jezelf niet herkent, STOP DAN! En neem jezelf onder de loep! Onderzoek je gedrag open, vrij van oordeel. Leef met integriteit.
  5. Geef aandacht aan je lichaam. Je lichaam is een belangrijke leraar in je ontwikkeling en leidend met je eigen gidsen en anderen multidimensionale wezens. Bijvoorbeeld, wanneer je je licht/lichter voelt, vreugdevol, geaard, vol, warm, geprikkeld, helder, en letterlijk meer ziet vanuit je menselijke ogen, dan zijn dit doorgaans belangrijke indicaties dat je aan het werk bent/communiceert met welwillende mensen/gidsen. Wanneer je je daarentegen misselijk voelt of bedreigd gedurende je ervaring, zoek dan een andere vriend!

Was er een tijd dat je een vriend in nood wilde helpen, die zijn of haar problemen of jouw eerbare bedoelingen ontkende? Was er een tijd waarin jij hulp nodig had en deze toch van bezorgde vrienden of familie afwees? Deel het alsjeblieft.

Fatsoensregel: alleen volwassen en opbouwende commentaren, direct gerelateerd aan het onderwerp van het artikel zijn welkom.

Suïcidepreventie Crisistelefoonlijn: 0900-0113

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lahorst
Lahorst
7 jaren geleden

Vele mijden huiswerk….maar dit huiswerk is een aanbeveling meer dan waard!

x

Check Also

automatisch schrift

Snel en in 1 keer je moeilijkste vragen beantwoord krijgen? Ontdek automatisch schrift!

Ken je het fenomeen automatisch schrift? Wel… ...

ESP

ESP – 4 Ongelooflijke voordelen van buitenzintuiglijk waarnemen

ESP is de afkorting voor Extra Sensory ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x