Universum

Het weefsel van de kosmos: universum of multiversum?

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De term multiversum verwijst naar het idee of concept dat er naast het zichtbare universum waar we in leven veel andere universa zijn: parallelle universa.

Natuurkundige Brian Greene laat zien hoe een oneindige samenstelling van universa kan bestaan in een groter multiversum. De meeste zouden heel anders zijn dan het onze, maar sommige zijn nagenoeg gelijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wetenschappers proberen een totaalplaatje te krijgen van ruimte, tijd en het universum. Na elke stap blijkt zich achter elke dagelijkse ervaring een wereld te bevinden die we haast niet herkennen, een verrassende wereld die vreemder en wonderlijker is dan iemand ooit had kunnen verwachten.

Greene legt uit hoe we allemaal misleid zijn. Door onze percepties van tijd en ruimte zijn we op het verkeerde pad beland en verdwaald. Veel wat we dachten te weten over ons universum, dat het verleden reeds gebeurd is en dat de toekomst nog staat te gebeuren, dat de ruimte een leeg vacuüm is, dat ons universum het enige universum is dat bestaat, is mogelijk onjuist.

Wellicht is Greene in een ander universum wel iets anders dan een theoretisch natuurkundige van de Columbia-universiteit in New York. Veel natuurkundigen nemen het idee van het multiversum inmiddels serieus, maar sommige zijn er bang voor omdat het grenst aan het bovennatuurlijke.

‘Universum of Multiversum?’ wordt op woensdag 23 november uitgezonden door PBS.

Bron: Scientificamerican.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x