Channelings

Hoe om te gaan met stress? – Channeling 01-09-2022

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze mooie nieuwe dag. We zijn blij om met je te kunnen praten over het onderwerp stress.

Als het leven niet over rozen gaat

stressVoor veel mensen is stress een gegeven. Ze voelen zich gestrest over geld, over hun werk, over relaties, hun kinderen, echtgenoten, ouders. Mogelijk dat je jezelf hierin ook herkent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Stress is een constante in jullie menselijke samenleving, waar je moeilijk aan kunt ontsnappen.

Als je in je buitenwereld kijkt, zie je voortdurend dingen, en maak je dingen mee, waardoor je je gestrest kunt voelen, of zelfs angstig, of je kunt er, als je er echt vatbaar voor bent, zelfs paniekaanvallen van krijgen.

We begrijpen dat, en daarom willen we het met je over dit onderwerp hebben. Want het is niet nodig om zo te leven, wat er ook in je wereld gebeurt.

Laten we het hier wat meer over hebben, en je uitgebreider uitleggen hoe je dit soort stress kunt vermijden, om een beter, gelukkiger, zorgelozer en meer ontspannen leven te leiden.

Wat is stress?

Eerst willen we dat je begrijpt dat stress een reactie van je lichaam en geest is, die ervoor zorgt dat je probeert te vluchten. Het activeert je ‘vecht of vlucht’-modus, wat in wezen de enige functie van stress is.

Telkens als er gevaar op je afkomt, of het nu een wild dier is, een griezel die met een bijl naar je zwaait en je probeert te doden, of een haai die op je afkomt als je in zee bent, zorgt de stress ervoor dat je je maar op één ding concentreert: overleven.

Nu kan de tijd waarin je nu leeft, en de wereld waarin je leeft, je niveaus van stress bezorgen die precies hetzelfde aanvoelen. Alsof iemand met een bijl naar je zwaait, terwijl het in werkelijkheid een belastingaanslag is, of iets waar je je bedreigd door voelt dat je in het nieuws hoort of leest.

tijdsdrukOf je staat onder tijdsdruk om een deadline te halen. Het zou dat aanstaande bezoek aan of van familieleden kunnen zijn waar je niet al te goed mee overweg kunt.

Je elektriciteitsrekening op dit moment kan je echt gestrest maken, of het geld dat je moet betalen voor het vullen van de benzinetank van je auto.

Het enige wat je kunt veranderen ben je zelf

Hoe kun je zulke stress verminderen? Want er is vaak geen ontkomen aan deze stressbronnen. Wat je ook doet, je zult geconfronteerd worden met dingen die gebeuren, waar je mogelijk gestrest over kunt raken.

Dus de enige mogelijkheid die je hebt, is veranderen hoe je met zulke dingen omgaat, en hoe je erop reageert.

En dat vergt misschien een beetje oefening. Maar zou het niet de moeite waard zijn om je meer op je gemak te voelen, wat er ook gebeurt, wat er ook in je brievenbus belandt, of wat de kassa bij het benzinestation je ook vertelt?

Dus, hier is een 5-stappenplan dat je mogelijk kan helpen.

1. Ga uit je hoofd

stop met denkenTen eerste, stop met zo veel te denken. Je hebt de neiging meer in je hoofd te zitten dan goed voor je is.

Als je geconfronteerd wordt met iets wat je niet bevalt, bijvoorbeeld een hoge rekening, begin je onmiddellijk te denken: Wat moet ik doen? Hoe ga ik dit betalen? Wat als ik gedwongen wordt iets te doen wat ik niet wil? Wat als ik mijn huis verlies? Wat als ik mijn baan verlies?

Al deze doembeelden beginnen over elkaar heen te rollen in je gedachten.

Dat is dus het eerste waar je aan moet gaan werken: blijf in het moment, kijk naar waar je bent, en kijk naar wat het ook is dat je ziet.

Bijvoorbeeld als je een rekening hebt ontvangen, of een belastingaanslag, kijk dan eens goed vanuit het huidige moment naar wat je daar hebt: het is niets anders dan een stuk papier, gedrukte letters op papier.

Probeer je te concentreren op wat er werkelijk is, in plaats van beelden in je hoofd te zien die alleen maar je verbeelding zijn, gebaseerd op angst!

2. Bewaar je kalmte

Begin altijd met een paar keer diep adem te halen. Stamp met je voeten op de grond, om jezelf te aarden, haal drie of meer keer diep adem, dit is essentieel, en richt je aandacht van je hoofd naar je hart.

En elke gedachte die je probeert af te leiden, weg van je hart terug in je hoofd, stuur je weg. Zeg ‘dank je wel, ik blijf nu in mijn hart’, en concentreer je op het in je hart zijn.

Als je niet weet wat dat betekent, of hoe je dat moet doen, is het heel eenvoudig. Stel je gewoon een trap voor, of een lift, en je stapt op de trap of in de lift, en je visualiseert dat je vanuit je hoofd afdaalt, naar je hart.

3. Zoek vreugde en plezier

Het derde wat je kunt doen, als je emotioneel en/of mentaal gestrest bent, is beginnen te denken aan iets dat je blij maakt.

speel muziekZet een lekker muziekje op, pak een instrument, of neem een potlood of een penseel om iets kunstzinnigs te maken, wat het ook is dat je graag doet. Muziek en creativiteit zijn geweldige genezers, en een geweldige afleiding.

Maar je kunt ook een wandeling maken, of een fietstocht, naar een bos gaan, een strand, of ergens waar je lekker kunt ontspannen.

Zelfs op een terrasje zitten, of in een leuk cafeetje een kopje koffie drinken, of een glas water, genieten van het kijken naar andere mensen, en aanwezig zijn in het moment precies waar je bent, kan een grote hulp zijn om je geest af te leiden en uit die stressvolle gedachten en gevoelens te blijven.

4. Hoe is wat er gebeurt in jouw voordeel?

Het vierde wat je kunt doen is proberen te zien wat er voor jou in zit, wat kun je ervan leren, hoe kan wat er met je gebeurt van nut zijn?

Dit kan een moeilijke zijn, want veel mensen beginnen zich slachtoffer te voelen van hun buitenwereld, maar onthoud wat we al vaak gezegd hebben, dat jij de schepper van jouw wereld bent.

Dus als jij je wereld creëert, wat voor positiefs brengt dan de ervaring die zich in je leven ontvouwt?

Als je rustig blijft, en er op een positieve manier over nadenkt, om de reden te zoeken achter wat zich in je leven afspeelt, kun je hoogstwaarschijnlijk ontdekken waarom je Ziel, of Hoger Zelf, precies datgene wil ervaren wat zich ontvouwt.

5. Verzet je niet maar accepteer

Het vijfde punt is de situatie aanvaarden zoals ze is. Vecht er niet tegen, verzet je er niet tegen, aanvaard het gewoon zoals het is, terwijl je helemaal in het moment bent.

Ga dan van daaruit verder, vanuit een rustige plaats, liefst vanuit een hoger bewustzijnsniveau of een hogere trilling, dus vanuit een plaats van vreugde en je goed voelen.

Visualiseer de uitkomstVan daaruit kun je beginnen te visualiseren hoe je zou willen dat de dingen zich ontvouwen, want jij bent de schepper van je leven. Je kunt invloed uitoefenen op hoe situaties zullen uitpakken, door je verbeelding, je voorstellingsvermogen, te gebruiken vanuit een hogere vibratie!

Als je dat allemaal doet, zul je zeker de stress in je leven beginnen te verminderen. En met het oefenen van deze stappen zul je ontdekken dat je stressreacties op wat dan ook minder heftig worden en je meer ontspannen blijft, wat er ook gebeurt in je leven en je wereld.

We hopen dat dit je helpt om meer in het nu te zijn en meer op je gemak te blijven, want je leven is bedoeld om een leven van vreugde te zijn, en niet een leven vol stress.

De werkelijke oorzaak van stress

Onthoud dat stress altijd veroorzaakt wordt door je eigen gedachten! Dat stukje bewustwording op zich kan al stress verminderen. Kies je gedachten verstandig, dat is iets om altijd in je achterhoofd te houden.

We houden heel veel van je, en wensen je een stressvrij en gelukkig leven.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

4.8 17 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Nog een tip. Er is bijna bij iedereen een chronisch tekort aan vitamine.B 12.
B 12 helpt je mee om je stress niveau te verlagen. Koop wel de tabletjes die je onder de tong moet doen.
Tabletten die je door moet slikken werken minder in je maag wordt een deel afgebroken.
Succes.

Liefde. madeliefje
Liefde. madeliefje
1 jaar geleden

Helemaal mee eens,ik probeer de knop om te draaien,maar deze maatschappij is heel onrustig,ik kan veel aan,maar soms toch. schiet het erin,dit is ook weer een leerzaam onderwerp,dit zou op scholen ook bij het les pakket leerzaam kunnen zijn, Hartelijk dank voor al deze wijze en leerzame lessen..in LIEFDE

Jacinta
Jacinta
1 jaar geleden

Makkelijk gezegd, echter de praktijk is vaak weerbarstiger…

Sophie
Sophie
1 jaar geleden

Als je de eindjes niet meer aan elkaar kunt knopen, schulden op de loer liggen, of je woning zoals in Groningen al 10 jaar verzakt is en gestut moet worden en niemand interesseert dat, of vanwege mislukte oogsten heb je niet te eten, is het gemakkelijk praten om te zeggen: Het zijn je eigen gedachten.
Natuurlijk zijn het je eigen gedachten en rustig blijven helpt meer dan in paniek raken
maar het is en blijft in mijn beleving een tranendal van ellende en ik zie de oplossing zich nog niet voordoen.

Back to top button