Homepagina » Columns » Peter Toonen » Peter Toonen: Hoe veilig is internet?
Column Peter Toonen op ninefornews.nl - Internet

Peter Toonen: Hoe veilig is internet?

Van gesloten piramide naar open cirkel

Na zo’n twintig jaar werken met de Maya-kalenders kan ik een paar conclusies trekken: de tijd voltrekt zich niet slechts lineair, maar in grote en kleine cycli. En er bestaat zoiets als een tijdgeest (Zeitgeist in het Duits). Dat wil zeggen dat er een vierde dimensie is die de derde dimensie informeert, of letterlijk ‘in vorm brengt’ (in het Engels: informs).

En zo is er een kosmische cyclus van bijna 26.000 jaar, de precessie genoemd, die onlangs op 21 december 2012 haar keerpunt kende. 26.000 Jaar geleden stierf de Neanderthaler uit en bleef de Homo sapiens (wij dus) als enige over, die rechtop liep en met zijn handen uitbundig gebruik maakte van uiterlijke technologie. In tegenstelling tot de eerste soort had de mens een goed ontwikkeld strottenhoofd (spraak) en frontale hersenkwab (zelfbewustzijn).

Maar ook de mens was, en is, niet perfect.

mayakalenderDe mens leefde in de laatste duizenden jaren van deze periode tot 21-12-2012 in een maatschappelijke piramidale structuur, met mannen aan de top. Deze periode die de Maya’s beschreven in hun lange telling kalender, noemen wij ‘de geschiedenis’, en die begon ergens in het zesde millennium v.C. in het Midden Oosten. Juist ja: in het gebied waar nu al jarenlang zoveel onrust is. In Soemerië (nu: Irak) en het oude Egypte werden de eerste steden gebouwd met een centraal geregeerd gezag, en kreeg de mensheid het schrift. Eigenlijk zouden we moeten zeggen dat in die tijd, en op die plekken, aan de mensheid de eerste sociale media werden geschonken. Wat begon met het spijkerschrift op kleitabletten, of met hiërogliefen op papyrus, is via de boekdrukkunst voorlopig geëindigd met het wereldwijde web, en alle daarbij behorende sociale media.

Wie beheert het schrift of de sociale media?

Het blijkt dat wat dit betreft in feite al duizenden jaren geen bal veranderd is, in die zin dat altijd verteld werd dat sociale media voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn en iedereen vrij is in het vergaren en delen van alle info via die media, terwijl het beheer ervan in feite in handen is van een kleine elite.

Al bij de Soemeriërs en oude Egyptenaren, maar zeker ook bij de Romeinen en hun opvolgers, de Romeins katholieke kerk, hadden de schriftstellers een hoge plek in de piramidale hiërarchie. Internationaal, nationaal en sociaal gold: wie kon lezen en schrijven had de macht.

Zo begint wat we weten over onze ‘geschiedenis’ (die van de Lage Landen) pas op het moment dat de Romeinen ons land binnenvielen, want ook hier geldt de regel: de overwinnaar schrijft de geschiedenis (letterlijk en figuurlijk). De rijke cultuur van de Etrusken, Kelten of Batavieren ging verloren aan die van de Romeinen, want die rare gasten hadden het schrift. En zo is nu het meeste wat we van deze oude volkeren weten, gebaseerd op beschrijvingen over hen… door de Romeinen.

Nadat die Romeinen waren vertrokken, waren in de Lage Landen de Romeins katholieke Kerk en de andere heersende elite de enigen die konden lezen en schrijven. Tot ver in de negentiende eeuw was bij ons ruim de helft van de bevolking analfabeet.

Hebzucht is van alle tijden. Liefde ook.

De meeste mensen zijn sociaal en liefdevol, maar er is al duizenden jaren een kleine club mensen die louter bezig is met het vergaren van zoveel mogelijk macht en controle over zijn soortgenoten. Desinformatie (lees: liegen) is voor hen hierbij een krachtig wapen.

Want net als alle andere levende organismen op Aarde, ervaren zielen met een menselijk lichaam hun leven op deze planeet via DNA-programma’s, waarin hen verteld wordt wat ze met hun zintuigen kunnen destilleren als ‘realiteit’, nadat het als informatie via hun brein is binnengekomen.

Het schrift, dus de Bijbel, Koran of Thora, een wetboek, getuigschrift of diploma, de krant (“Het stond in de krant!”) of dat wat wordt voorgelezen door de presentator van het tv-journaal, en wat via Twitter of Facebook verschijnt op het internet, kan door het menselijke brein worden beschouwd als ‘belangrijk’, waarheid of werkelijkheid. Het woord, het geschreven woord, is voor mensen een krachtig instrument in de vorming van wat men als werkelijkheid of waarheid wil ervaren, en kan  daarmee de facto als een krachtig wapen gelden voor hen die macht en controle willen uitoefenen over hun leven en dat van hun medemensen.

Is daarin na 2012 iets veranderd?

Ja en nee. Het is maar wat jij als werkelijkheid wenst te ervaren.

De meeste mensen hebben nu toegang tot het schrift (de mogelijkheid om te leren lezen en schrijven) en tot het internet. Dat is mooi, leve de vrije gedachte! Maar hoe veilig en vrij is het internet?

Mijn stelling is dat onze planeet al duizenden jaren gehackt is door een zootje psychopaten. Niks nieuws onder de zon dus, maar pas in de laatste tijd is het bewustzijn van de mensheid zo snel aan het groeien dat dit nu pas duidelijk aan het licht komt. Voor wie het onder ogen durft te zien: er blijkt een uiterst kleine bevolkingsgroep van heersers te zijn die het beeld hebben dat 21-12-2012 juist hun ultieme triomf markeert in het bereiken van hun streven naar wereldmacht en controle. De verspreiding van (uiterlijke, materiële) technologie sinds het begin van de ‘beschaving’ had rond 2012 de opperste complexiteit (lees: versluiering / illusie) en schaalvergroting gekregen die hen de totale macht kon geven over de wereldbevolking. Want wellicht hun grootste wapen is altijd het bezit van en de handel in informatie geweest. Het was deze club die in de afgelopen decennia via  ‘democratisch gekozen’ politieke leiders in de media sprak over ‘the war on drugs’, ‘the war on terror’, ‘the war on cancer’, ‘the war on communism’, ‘the war on fascism’ en over welke (op hun voorwaarden) niet te winnen oorlog tegen wie of wat dan ook.

Ik heb geen zin in oorlog, dus waarom zou ik kiezen voor leiders die dit propageren?

telefoonIn de schoolboeken van de komende generatie zal bij het vak ‘geschiedenis’ hopelijk niet de naam Barack Obama, maar die van zijn landgenoot Edward Snowden in vette letters worden gedrukt. Ik ben niet zo bezig met helden, maar deze ex-medewerker van de NSA is voor mij één van de grootste helden van onze tijd. Want in mijn ogen heeft hij willen blootleggen dat de veiligheidsdienst van de VS door diens werkwijze het internet voor ieder mens op aarde juist onveilig maakt. De Amerikaanse veiligheidsdienst schept juist onveiligheid. En Obama ontkent dit. Wie moeten we geloven? Of: wie willen we geloven?

Nieuwe Tijd.

De Nieuwe Tijd is er een van openheid en transparantie, het Griekse woord Apocalyps betekent niet voor niets ‘openbaring’ of ‘ontsluiering’. Maar wil dat zeggen dat anderen ongevraagd in jouw computer of slimme telefoon mogen inbreken?

Het wordt tijd om het internet echt van ons allemaal te maken, of nog beter: om sociale media af en toe gewoon uit te zetten en zelf een sociaal medium te zijn. Dus naast sociale media gewoon info uitwisselen en contact maken met levende mensen. En dat is altijd in het nu.

Behalve dit plezier kun je dan ook voelen dat de trilling van het elektromagnetisch veld om onze planeet is verhoogd en je kunt inloggen in dit ECHTE internet. Pas dan krijg je werkelijk nieuwe informatie, noem het inspiratie, en dat werkt via je hart.

Peter Toonen



Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. ‘De meeste mensen zijn sociaal en liefdevol’; als dat waar is, dan zou de wereld er veel beter uitzien, dan zouden er geen oorlogen zijn en zou er ‘Vrede’ heersen.

  1 likes
  • In hun hart zijn bijna alle mensen wel degelijk liefdevol, maar in hun hoofd niet altijd.
   All you need is love… and understanding.
   Er is zat liefde, maar er is ook veel onwetendheid.

   1 likes
 2. ik werd vandaag geblokt op facebook toen ik wat over die heiligverklring wat wilde zeggen
  dus ik merk het al brrrrrrrr scary hoor

  0 likes
 3. Ja Peter, mooi artikel. Ik ben Marian van der Veen by the way 😉
  Edward Snowden’s werk staat bij mij ook hoog in het vaandel.
  Hier is een youtube video die ik heb gemaakt, om dat eer te bewijzen
  Global Privacy Treaty of the “Snowden Treaty”
  https://www.youtube.com/watch?v=0Xzc260k-Jw

  Ben je nog ergens op de planeet, Peter?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Heel veel mensen zijn zonder reden een onbeschrijflijk afschuwelijke dood gestorven. Nieuwe onthullingen over organenoogst

Heel veel mensen zijn zonder reden een onbeschrijflijk afschuwelijke dood gestorven. Nieuwe onthullingen over organenoogst

Chinese gevangenen die ter dood zijn veroordeeld ...

Dit is het vreemdste wat ik ooit heb gezien. Onverklaarbare lichtbollen vastgelegd boven Amerikaans meer

Dit is het vreemdste wat ik ooit heb gezien. Onverklaarbare lichtbollen vastgelegd boven Amerikaans meer

Er zijn onbekende vliegende objecten waargenomen boven ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.