Farmaciestudente Gifty Amokwandoh schrijft in een opiniestuk voor de Volkskrant dat het hoog tijd is om de kruidengeneeskunde uit het verdomhoekje te halen.
We moeten eens fatsoenlijk onderzoek gaan doen naar het gebruik van kruidengeneesmiddelen en de kennis die hieruit voortkomt, stelt ze.
Ze wijst erop dat er op dit moment nauwelijks onderzoek wordt gedaan naar de effecten van kruidengenezing.
Doofpot
Amokwandoh besloot voor haar scriptie onderzoek te gaan doen naar het gebruik van kruidengeneesmiddelen onder inheemse Ghanezen.
Ze belde naar de afdeling fytotherapie van haar universiteit, maar kreeg alleen te horen dat fytotherapie geen onderdeel meer is van de farmaceutische faculteit.
“Het lijkt erop dat kruidengenezing in de doofpot is gestopt en dat er niet meer naar wordt omgekeken,” schrijft Amokwandoh.
Ironisch genoeg
Ze voegt toe dat de meeste geneesmiddelen die we gebruiken ironisch genoeg zijn gemaakt van kruiden en planten.
De studente benadrukt dat het stigmatiseren van kruidengenezing allesbehalve wetenschappelijk is.
Discussie
Ze pleit er dan ook voor om met artsen en wetenschappers kritisch te kijken naar kruidengeneesmiddelen. Daarnaast wil ze een discussie op gang brengen.
Amokwandoh is in Ghana om daar onderzoek te doen naar kruidengeneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van onder meer diabetes en hoge bloeddruk.
Data-analist Wouter Aukema heeft een ‘heel verontrustend signaal’ ontwaard en vertelt er alles over bij Jim Ferguson
Van Egypte naar Atlantis
Kosmische straling en licht veranderen het DNA
De Nederlandsche Bank bepleit verduurzamingsplicht voor huiseigenaren: ‘Stop deze waanzin!’
FILM: We leven in de belangrijkste tijd ooit
Arts: ‘Ik denk dat het tijd is voor een tweede Neurenberg-tribunaal’
Raadslid waarschuwt voor injecties: ‘Welke Russische roulette spelen we met de gezondheid van onze jeugd?’
Marion Koopmans over tienjarenplan WHO: ‘Bereid je voor de komende 10 jaar, er gaat een grote crisis komen’
Nog giftiger voor de mens dan glucose-fructosestroop. Dit smerige ingrediënt zit in alledaags eten en drinken