Het Complot

Internationaal Atoomagentschap IAEA valt door de mand

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) mag zich diep schamen. Het rapport dat op dinsdag aan de raad van bestuur van de nucleaire VN-waakhond werd overhandigd berust op onwaarheden.

De in het rapport genoemde Oekraïense wetenschapper die Iran naar verluidt hielp met haar kernprogramma vervaardigde nanodiamanten en heeft geen kennis over kernwapens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De wetenschapper vervaardigde de nanodiamanten voor Iran door gebruik te maken van explosieven. Hij werd niet bij naam genoemd in het rapport maar het Russische dagblad Kommersant Daily identificeerde hem al snel als Vyacheslav Danilenko. Nanodiamanten worden gebruikt voor de productie van glijmiddelen en rubber.

De 76-jarige gepensioneerde Danilenko weigerde zijn werk in Iran met de krant te bespreken, maar liet wel weten dat hij geen nucleair natuurkundige is. Oud-collega en directeur van een diamantbedrijf Vladimir Padalko zei dat hij verschillende keren door experts van het IAEA en het Amerikaanse ministerie van Buitenlands Zaken is geïnterviewd over het werk van Danilenko. “Ik legde ze uit dat nanodiamanten niets te maken hebben met kernwapens,” aldus Padalko.

Reuters heeft besloten verslag te doen van het artikel in de Kommersant Daily.

Steeds meer mensen doen onderzoek naar het rapport. Het ziet er niet goed uit voor zowel het IAEA als oprichter van het ISIS (Institute for Science and International Security) David Albright, die de naam van de wetenschapper aan de Washington Post en andere media doorspeelde.

Ontslag

Het ontslag van Dennis Ross, één van de belangrijkste adviseurs van de Amerikaanse president Barack Obama en het Midden-Oosten, heeft mogelijk te maken met het ‘onprofessionele’ rapport van de nucleaire VN-waakhond, zoals oud-inspecteur van het IAEA Robert Kelley het noemt. Ross zegt aan zijn vrouw te hebben beloofd niet langer dan twee jaar voor Obama te werken maar dat het er drie zijn geworden. Dit excuus wordt meestal gebruikt wanneer hooggeplaatste overheidsfunctionarissen worden ontslagen.

Dennis Ross staat bekend om zijn banden met Israëlische leiders en daarom werd hij ook wel de ‘advocaat van Israël’ genoemd. Hij was achter de schermen een belangrijke gesprekspartner van Israël. Het was zijn idee om de druk op Iran op te voeren, zo meldt de New York Times.

Spanningen tussen Iran en andere landen zijn niet echt toegenomen. Wat wel is toegenomen is het Russische en Chinese verzet tegen de strategie die door Dennis Ross is bedacht om tegen Iran te gebruiken.

Bronnen: Moonofalabama.org en Veteranstoday.com

Lees ook: ‘Mossad lies lame excuse for Iran attack’ en ‘Nanodiamonds ain’t nuclear bombs’

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
11 jaren geleden

de landen moet gewoon van amerika af .het land opzich moeten zelf weten hoe zij hun land besturen ! daar heeft amerika niets mee te maken
67bu5

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x