Buitenland

Iran geeft geheim spionagevliegtuig VS terug als speelgoed

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten krijgen hun geheime spionagedrone terug van Iran. Het vaartuig dat in december vorig jaar werd onderschept zal namelijk op de markt worden gebracht als een populair stuk speelgoed.

De Iraanse staatsradio meldt dinsdag dat speelgoedexemplaren van de Amerikaanse RQ-170 Sentinel binnenkort in Teheran te koop zullen zijn, aldus de Associated Press.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Naar verwachting brengen de modellen ongeveer drie euro per stuk op. Eén exemplaar zal zelfs het Witte Huis bereiken in een reactie op het formele verzoek van Washington afgelopen maand aan Iran om het geheime spionagevliegtuig terug te geven.

Schaal

De staatsradio liet verder weten dat het speelgoed zal zijn gebaseerd op het oorspronkelijke vliegtuig, maar dat de exemplaren op schaal 1:80 worden gemaakt.

De geheime Amerikaanse drone werd in december boven de Iraanse stad Kashmar op zo’n 225 kilometer van de grens tussen Iran en Afghanistan onderschept. Iraanse legeringenieurs bevestigden dat ze het besturingssysteem van het vliegtuig gemakkelijk konden kraken waarna ze het veilig aan de grond zetten.

Op dat moment vroeg de regering-Obama de drone te retourneren, maar Teheran weigerde. De Iraanse autoriteiten zijn van mening dat het vaartuig door het luchtruim te schenden nu eigendom van Iran is.

Geavanceerde ruimtevaarttechnologie

Op 15 december jongstleden kondigde nucleair ingenieur en ontwikkelaar van de eerste aardse vliegende schotel Mehran Keshe aan dat de drone omlaag werd gebracht door gebruik te maken van ‘geavanceerde ruimtevaarttechnologie’. Hij voegde toe dat de RQ-170 werd gevangen met een trekstraal ingezet door een geheime Iraanse drone.

Volgens Keshe past deze drone een fusiereactie toe waarbij donkere materie, gewone materie en antimaterie worden gemanipuleerd. De ingenieur hoopt deze technologie in de toekomst te gaan gebruiken ‘in een tijdperk van internationale vrede en intergalactische verkenning’.

Onthulling

“We nodigen de Amerikaanse regering en andere landen uit met Iran te onderhandelen over de simultane onthulling van alle ruimtevaarttechnologieën,” zei Keshe. “Dit aanbod zal oorlog overbodig maken en geldt voor alle landen, ongeacht huidskleur, ras of religie.”

Op basis van bronnen wordt gesuggereerd dat de trofee na grondige inspectie mogelijk in het openbaar zal worden getoond om uiteindelijk na een jaar of twee te worden geveild.

Bronnen: RT.com en Keshefoundation.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x