Eens per maand hoop ik samen met mijn gezin te genieten van een maaltijd in een luxe restaurant in New York City.
Ik kies meestal voor een restaurant dat in de loop van het jaar onder de aandacht is gekomen. Hoe gezond ik ook eet, ik word altijd ziek.
Ik heb het niet over voedselvergiftiging of maagklachten. Ik word wakker met gewrichtspijn, hoofdpijn en het voelt vaak alsof ik niet genoeg heb geslapen. Dit overkomt mij niet alleen, maar ook mijn vrouw.
Meldingen
Ik probeer te achterhalen waar het aan kan liggen en kom altijd uit bij hetzelfde: mononatriumglutamaat (MSG). MSG of E621 is een voedseladditief dat al decennia wordt gebruikt als smaakversterker. Het wordt vaak toegevoegd aan Chinees voedsel, soep in blik en bewerkt vlees.
MSG bestaat voornamelijk uit glutaminezuur en zout. Glutaminezuur prikkelt het brein en zenuwstelsel en kan bij hoge doses leiden tot epileptische aanvallen.
De stof mag in Nederland als additief toegevoegd worden en de Amerikaanse Food and Drug Administration beschouwt het eveneens als veilige stof. Over de veiligheid van MSG is niet iedereen het eens.
Er is maar weinig onderzoek waaruit blijkt dat MSG vervelende bijwerkingen kan hebben, maar door de jaren heen hebben gezondheidsinstanties duizenden meldingen binnengekregen van mensen die voedsel met het additief hadden gegeten en last kregen van hoofdpijn, gevoelloosheid, zweetuitbraken, hartkloppingen, misselijkheid en vermoeidheid. Mensen die hier last van kregen hoefden niet gelijk naar de dokter, maar het zet je wel aan het denken.
Open kaart
Alle fabrikanten van bewerkt voedsel moeten op hun etiketten vermelden of hun producten MSG bevatten, maar restaurants zijn daar niet toe verplicht.
Het wordt steeds duidelijker hoe veel van deze exogene chemicaliën onze systemen kunnen beschadigen. Ze vormen geen onderdeel van onze voedselketen, maar in een poging onze smaakpapillen te prikkelen wordt MSG vaak toegevoegd aan ons dieet.
Restaurants moeten open kaart spelen en duidelijk aangeven of MSG wordt gebruikt voor de bereiding van hun voedsel. Als we geen stappen ondernemen tegen deze blootstelling aan chemicaliën, krijgen we daar later misschien spijt van.
Door dr. Manny Alvarez, gynaecoloog en verloskundige.
Bron: Foxnews.com
Gerelateerd:
- Verborgen ingrediënten in bier: vislijm, MSG en glucose-fructosestroop
- De 10 geheime wapens van de voedselindustrie
- De mannen die ons dik maakten (video)
- Dr. Rath: een wereld zonder ziekte (video)
- Oud-topman McDonald’s opent keten met biologische maaltijden
Nederlanders ‘hartstikke dood’ na coronaprik: ‘Ben in shock’
Geeft het Amerikaanse CDC openlijk toe dat de PCR-test één grote zwendel is?
Fleur Agema (PVV) trekt hard van leer: ‘Hugo de Jonge kan niks!’
Dit is de eerste studie die aantoont waarom The Iceman zo goed tegen kou kan. Laat je verbazen door de kracht van gedachten
‘Het RIVM is de grootste verspreider van desinformatie in dit hele covidschandaal’
Sinds 2007 zijn 36 E-nummers verboden. Dit zorgt ervoor dat u zich niet langer vergiftigt
Urk ‘blijft moedig weerstand bieden’: volledige prikgraad tussen 0 en 19 procent
WHO-adviseur Koopmans hekelt pleidooi Europarlementariër tegen WHO-pandemieverdrag: ‘Wat een droefenis’
Turkije arresteert generaals omdat ze vrachtwagens onderschepten die waren volgeladen met wapens voor IS