Financieel

Italiaans dorp drukt eigen geld uit protest tegen schuldencrisis

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een klein dorp in Italië probeert zich onafhankelijk te maken door haar eigen geld te drukken als protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.

Filettino bevindt zich in het heuvelachtige landschap op zo’n 100 kilometer ten oosten van Rome en rebelleert tegen een voorstel om dorpen met minder dan 1.000 inwoners samen te voegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op deze manier hoopt de regering van Italië veel geld te besparen. Filettino telt in totaal zo’n 550 inwoners, maar in plaats samen te voegen met het naburige dorp Trevi wil burgemeester Luca Sellari een soort vorstendom opzetten zoals bijvoorbeeld de republiek San Marino in het noorden.

Hij is al begonnen met het drukken van het eigen bankbiljet van het dorp, de ‘Fiorito’. Op de achterzijde van de biljetten staat zijn foto en naar verluid worden ze al gebruikt door de dorpsbewoners.

“Ons doel is autonoom te worden en we hebben de financiële middelen om dit te bereiken,” zei Sellari in een interview op de website van het dorp. De regering in Rome heeft nog niet gereageerd.

Veel Italiaanse burgemeesters verzetten zich tegen de voorstellen om de zelfstandigheid van hun dorp in te leveren. De kleine, vaak pittoreske dorpjes hebben allemaal hun eigen identiteit en vormen al eeuwenlang de ruggengraat van het land. De maatregelen zijn voorgesteld om zo 45,5 miljard euro vrij te maken waardoor de begroting voor 2013 sluitend gemaakt kan worden.

Op maandag protesteerden honderden burgemeesters in Milaan tegen de nieuwe bezuinigingsmaatregelen van de regering. Ook leden van de partij van Berlusconi liepen mee.

Bron: Cnbc.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x