Buitenland

Italiaanse minister in tranen bij aankondiging draconische besparingen (video)

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De crisis en de strenge besparingen beginnen ook bij de ministers hun tol te eisen. De Italiaanse minister van Sociale Zaken Elsa Fornero barstte gisteravond tijdens een persconferentie in Rome uit in tranen.

Tijdens de aankondiging van de hervormingsmaatregelen kwam Fornero van emotie niet uit haar woorden waarna premier Mario Monti het van haar overnam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als onderdeel van de besparingsplannen zal de pensioenleeftijd in Italië volgend jaar omhoog gaan naar 66 jaar. De mogelijkheden voor vroegpensioen worden drastisch beperkt. Tot voor kort konden veel Italianen al op hun 57ste stoppen met werken.

Opoffering

“We moeten wel en het kostte ons psychologisch veel… om te vragen om…,” probeerde Fornero nog, maar toen verloor ze het gevecht tegen de tranen. Voorzitter van de Trilaterale Commissie en internationaal adviseur van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs ‘Super Mario’ Monti schoot zijn minister te hulp. ‘Opoffering’ was het woord dat Fornero niet over haar lippen kreeg.

De regering Monti stemde aan de vooravond van een cruciale week voor de toekomst van de eurozone in met een besparingsplan van ruim 30 miljard euro. De maatregelen maken deel uit van een pakket lastenverzwaringen waaronder een verhoging van de BTW naar 23 procent en extra belasting op huizen, boten en auto’s.

De Italiaanse regering bestaat naar het lijkt niet louter uit koele technocraten. Fornero slaagde er niet in de bittere pil door de strot van de Italianen te duwen, blokkeerde en kreeg een brok in haar keel.

Bronnen: Demorgen.be en Slimbeleggen.net

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x