UFO Database Archief

Jaarwisseling 2009/2010 – Oranje bollen door heel Nederland

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

31 dec. 2009 – Almelo

TIJD: 21:50 uur
WEERTYPE: Bewolkt

UFO KENMERKEN/BEWEGING:
Oranje licht’bol’, ongeveer 3 maal zo groot als een vliegtuig.
De intensiteit van het licht was sterk. Vergelijkbaar met siervuurwerk maar dan hoger in de lucht en constant licht. Het kwam uit het zuid westen en ging richting westen.
Vijf minuten later wederom een dergelijk licht gezien maar veel verder weg en maar heel eventjes gezien.

Het was eenzelfde soort verschijnsel als op 28 december jl.
Tevens eenzelfde verschijnsel gezien ergens in september/oktober dit jaar rond schemertijd. Dat keer was het vele malen dichterbij. Het kwam in een snel tempo ‘aanvliegen’ uit het noord westen en ging langzaam verder in een horizontale lijn richting zuiden.

L.M.

1 januari – Venlo

Hallo,

Ik zat toevallig naar vuurwerk te kijken tot dat ik 2 a 3 rode bollen snel met 1 rechte lijn boven onze dorp raasden.
Ik dacht misschien een helikopter maar het is knalrood en vliegt met enorme snelheid.
Dit is waargenomen in Venlo-Blerick in een wijk Vossener vanuit mijn slaapkamer.
Ik heb een video van HD kwaliteit maar ik kan helaas niet hiermee (hotmail) versturen aangezien de bestand boven 10 mb ligt, dus heb ik er enkele plaatjes van de video geprintscreent en op paint opgeplakt.

Wilt u beoordelen wat het is?

Alvast bedankt.

mvg,
Y.

1 januari – Utrecht

Geachte Niburu,
Ik heb tussen 12.15 uur tot 00.53 zes, zevental oranje bollen gesignaleerd boven Utrecht. Vijftal boven Leidse Rijn/IJsselstein. Viertal boven Vleuten. Twee boven Terwijde (geen geluid). Zelfs nu nog in de verte 00.59 uur boven IJsselstein blijven oranje bollen vliegen richting Vleuten oranje bollen dichtbij elkaar dus echt geen vliegtuigen. Vliegen van beneden naar boven dan weer beneden dan even stil en weer richting westen. Ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien op één avond. En ter verduidelijking het is GEEN VUURWERK!!! Nu 01.04 uur nog steeds vliegen er steeds oranje bollen boven IJsselstein en Vleuten. Dan ineens fel dan dimt het oranje licht weer wat. Komt er een van de bollen dichterbij hangt stil en verdwijnt dan weer richting westen.

Hartelijke groet,
D.

1 januari – Ede

Vorige week zaterdag vernamen mijn vrouw en ik toen we op visite waren in Wageningen een vuurbal. Op het eerste gezicht leek het een vliegtuig, maar het naderde en het leek op geen meter op een vliegtuig en was een behoorlijke bal geel oranje die niet kleiner wert het bezoek verklaarde ons voor gek. vannacht nieuwjaarsavond rond 01.30 uur toen er volop vuurwerk werd afgestoken riepen de kinderen mij naar buiten en wezen naar een grote ronde geel oranje bal, dit was niet de eerste die ze zagen, ik riep mijn brouw naar buiten en we zijden tegen elkaar dat dit dezelfde waren als we vorige week in Wageningen hadden gezien. Echter dit keer was het niet een maar zeker meer dan 10 die telkens vanuit dezelfde richting kwamen. We worden vast voor gek verklaard maar dit is echt niet normaal hoe groot en hoe fel deze dingen waren, steeds vanuit dezelfde richting. Wat is dit geweest???????

Groet,
J.K.

1 januari – Ede

Hoi allemaal,

Op eerste kerstdag toen ik met mijn vriendin de hond uitliet in mijn wijk (Veldhuizen, Ede – Gelderland) zagen wij samen ineens uit het niets boven ons een fel rood met oranje gloei zwevende bol boven ons vliegen, het nam toe aan snelheid en vertraagde ook van snelheid. Het object vloog absoluut niet als een vliegtuig en maakte geen enkel geluid. Tijdstip was ongeveer 21:30 uur. Het was heel vaag om te zien.

Ik dacht er wel vaker aan sinds de eerste kerstdag maar liet het een beetje aan de kant liggen omdat ik toch weer begon te twijfelen door tegenargumenten te zoeken.

Nu tot mijn verbazing op oud&nieuw nacht terwijl wij vuurwerk afstaken en de rest van het vuurwerk bewonderden kwam zomaar uit het niets een vlot van 3 grote bollen aanvliegen die weer versnelden en vertraagden en opeens gingen verspreiden en weer samen kwamen, weer zonder geluid maar dit keer was het echt wel een regelrechte tentoonstelling, ik liet het gelijk aan iemand zien en kreeg gewoon te horen dat het wel vliegtuigen zouden zijn en iemand anders beweerde dat het lichtkogels waren, maar ten eerste waren het definitief geen vliegtuigen omdat ze bijzonder vreemd vlogen en binnen een seconde boven een andere wijk zowat hingen en dan weer opeens samen verder kwamen en door vlogen, lichtkogels kunnen het ook niet zijn omdat die eenmaal omhoog geschoten met een rook staart naar beneden zakken. Weer heb ik dit samen kunnen bewonderen met mijn vriendin. Dit speelde zich af tussen 00:30 en 01:00 uur 01/01/2010.

Rond half 2 stonden ik en mijn vriendin voor de deur en zagen we letterlijk 2 gigantische bollen boven ons vliegen met een beste snelheid en die veel licht gaven.

Dit alles zonder geluid, en wisselend van richtingen, heel fel en duidelijk, het zou me niet verbazen als anderen het ook hebben gezien. Nogmaals!!! Het was geen vuurwerk, en geen vliegtuig of wat dan ook. Dit was een zeer zeker merkwaardig verschijnsel in de lucht, het liet me eerder denken aan de beelden van de ufo-vloot die boven het Capitol in Washington 1952 vlogen, maar dan met meer show eromheen om het maar zo te mogen noemen.

Ik ben er echt helemaal verbaasd van, een heel bijzonder begin in het nieuwe jaar voor mij.

Als anderen hetzelfde hebben waargenomen hoor ik het graag … [email protected] (mailadres mag gepubliceerd worden)

Gr. en de allerbeste wensen voor 2010!!!
MarAis

1 januari – Berkelland

Gemeente Berkelland ( 2e melding in 1 week )

14 Oranje lichtbollen waargenomen op 1 januari 2010 van 00:05 to en met 00:53 allemaal verschillende.

Geachte lezer,
Vorige week op kerstavond heb ik een melding gemaakt in deze database van een oranje vliegend object boven gemeente Berkelland. Vol trots vertelde ik dit ( ouderjaarsavond ) tegen de mensen waar ik op bezoek was om het oudjaar te vieren. Ik werd door velen letterlijk uitgelachen. Een uur later toen het 12 uur was en we naar buiten gingen om vuurwerk te bekijken, zag ik direct toen ik buitenkwam 2 oranje lichtbollen ( precies zoals ik ook vermeld heb in de melding van 25 december 22:18 ). Je begrijpt dat de mensen die mij vlak daarvoor uitlachten nu zelf met verbazing stonden te kijken. Alleen dit keer bleef het maar door gaan net zolang tot we er 14 geteld hadden. We stonden met meerdere mensen te kijken, en waren allemaal overtuigd dat het geen vuurwerk was. 5 stuks kwamen uit het noorden, en de andere 9 kwamen uit het noordoosten. Wat niet alleen mij maar wel meerdere mensen opviel was dat ze allemaal exact naar het punt vlogen ( even via google earth nagekeken ). waar deze avond een vliegverbod is ingesteld door het leger. ( we praten hier dan over de strook boven Oss ).
Ik kan nu natuurlijk wel gaan melden hoe het object er uitzag en dergelijk, maar volgens mij weten we nu toch wel dat we telkens over dezelfde bollen spreken. Eerlijk gezegd sta ik niet eens meer raar te kijken naar die dingen.
Wat ik mijzelf afvraag, en met mij vele anderen. Dat het allemaal wel heel toevallig is dat ik precies op de avond dat het leger een vliegverbod instelt boven regio Oss, ik en meerdere mensen 14 oronje bollen in die richting zien vliegen. Ik ben er ook van overtuigd dat enorm veel mensen dit gezien hebben.
Hopelijk kunt u hier wat mee. Zo niet dan sta ik altijd open voor vragen of reacties.

Met vriendelijke groet,
K.M.

1 januari – Amersfoort

Geacht redactielid,

Ik weet dat het idee om het als vuurwerk af te schrijven misschien sterk kan zijn, vraag ik u toch even de volgende foto’s en filmpjes te bijken in het volgende .zip bestand op rapidshare. De foto’s zijn 2594×1944 groot, en hebben ook meestal een referentiepunt erin. Ik heb de foto’s genomen uit mijn dakraam net buiten het centrum van Amersfoort. Verderop een kaartje met ongeveer de routes.

http://rapidshare.com/files/328608564/Selectie_UFO_Beelden.rar

Al de informatie betreffende de instellingen en kwaliteit van de foto’s staan in de eigenschappen van de foto’s in het zip bestandje. Jammer genoeg zijn de foto’s niet geweldig want het is een Nokia N82, dus een 5MP camera die niet al te geweldig is in het donker. Toch denk ik goede beelden te hebben. Hieronder 3 uitsnedes, met 3 dezelfde maar autogecorrigeerde foto’s van microsoft image viewer. Bij de foto’s zit ook een serie waar je 1 object kan volgen over meerdere minuten.

Eerder heb ik al een melding gedaan van een UFO in Amersfoort op 20 december. Sindsdien had ik nog ongeveer 4 keer zon zelfde bol hetzelfde traject zien afleggen gedurende 20 dagen. Dit kwam voor tussen 17:00u en 20:00u.

Vandaag rond 17:30u zat ik met een vriend van mij in mijn kamer en vertelde dat ik het object weer zag en hij zag het toen ook. Daarna hadden we er verder niet meer op gelet. Om ongeveer 23:30 zat ik aan de achterkant van mijn huis uit het dakraam vuurwerk te kijken. Dat was al mooi genoeg totdat ik een oranje bal in de verte zag. De een na de ander bleef maar komen. Ik heb veel foto’s geprobeerd te maken, en er zijn er redelijk wat gelukt. In totaal heb ik er minstens 25 langs zien komen. Sommigen volgden dezelfde route, anderen kwamen op andere plekken tevoorschijn. In 2 gevallen waren er zelfs 3 die in een driehoek dezelfde kant opgingen met dezelfde snelheid. Nu komen die chinese balonnetjes of vuurwerk snel in gedachten natuurlijk, maar ze bleven daarvoor te lang in de lucht, bewogen te vreemd en te snel, en zagen er ook niet zo uit. Dit zijn ongeveer de routes zoals ik ze me kan herinneren.

Ik heb zelf ideeën over wat het kan zijn dus ik hoop dat je hier wat mee kan, ondanks de matige kwaliteit.

Met vriendelijke groet en een gelukkig nieuwjaar,
BdG

1 januari – Amsterdam

De tijden: een paar in de avond van 31-12-09 en tijdens de jaar wisseling van af omstreeks 24 uur t/m 01.45 uur zag ik er tientallen.
Weertype, droog, licht vriezend
Kenmerken : langzaam pulserende lichten, rose/oranje/rood, de grote is moeilijk te schatten om dat de vorm veranderde, maar het zou best tussen 10 en 50 meter kunnen zijn, de beweging was verschillend ik zelf woon in oud-west en van af mijn balkon vanuit het zuiden kon ik ze bij wijze van spreken uit de lucht zien vallen naar mijn richting ,richting stad en dan stopten zij en UFO’s dreven langzaam richting westen en verdwenen uitbeeld,tevens zag ik UFO’s vanuit het Oosten over de stad heen komen richting westen en enkele vanuit het noorden richting zuid -west, Ook zag ik begin van de avond een rode spot in de lucht die ineens verscheen en snel iets groter werd en toen stilstond en daarna richting westen uitbeeld gleed, Het was heel fascinerend om te zien tussen al het vuurwerk de ufo’s die continu aankwamen tot aan de stad en weer weg gleden net of zij het vuurwerk aanschouwden. Ik heb met mijn digitale camera veel foto’s van de Ufo’s gemaakt maar het is er nauwelijks op te zien op sommigen zie je wel een klein lichtpuntje, Ik ben benieuwd of nog meer mensen dit gezien hebben. Het moet haast wel.

Groeten, H.T.

31 december – Geleen

Hebben jullie vermeldingen ontvangen van oudejaarsavond?
Hier in Geleen hebben wij rond 23.30 toch wat vreemde verschijnselen meegemaakt…
De eerste keer was het een enkeling, gauw gevolgd door twee en daarna drie….
We hebben een paar opnames kunnen maken doch mijn stem op de achtergrond wil ik niet gepubliceerd hebben…
Zouden jullie de opnames willen ontvangen?
We hebben later nog eens een aantal achter mijn appartement, die nog duidelijker waren….

Heel veel liefs en de beste wensen voor 2010….
I. en M.

1 januari – Eindhoven

Geachte lieden,

Om middernacht keken mijn gezin en ik vanuit onze woning naar het vuurwerk op straat.
Daar ons raam aan de voorkant in noord-westelijke richting wijst, en ik in het zuid-oosten van de stad woon,
en ook nog op een vrij groot plein, hadden wij een vrij groot gezichtsveld over de stad.
Tussen 12 en 1 hebben wij zo’n beetje de gehele galactische familie voorbij zijn komen.
Rustig zwevend op naar schatting 100 meter hoog, van noord-oost naar zuidwest.
Kleine oranje-rood oplichtende vaartuigen,waarvan er steeds 4 of meer zich in ons gezichtsveld bevonden.
Soms ver weg boven de stad, soms recht boven ons hoofd.
Misschien zijn er mensen met video-opnamen ?

Licht en Liefde,
F.

1 januari – Soest

2 ufo’s gesigaleerd rond 00.30 uur tijdens jaarwisseling, vliegend van oost naar west in slow-motion flight, met achterlatend een schoon gemaakte lucht. Deze zijn ook gesignaleerd in de regio Gouda-Moordrecht rond de klok van 00.40 uur door meerdere mensen. Wat ook opvallend is, is het vuurwerk wat na 00.00 werd afgestoken was voor 95% siervuurwerk dus onbewust voelen velen dat er veranderingen op komst zijn.

H.S.

1 januari – Katwijk

L.s.,
In de nieuwjaarsnacht van 1 januari 2010 stond ik vanaf 00u10 vanaf de eerste verdieping van mijn woning naar het vuurwerk te kijken.. Vanaf 00u15 heb ik een tiental oranje stippen/bollen waargenomen die met tussenpozen van enkele minuten vanuit het oosten naar het westen voorbij kwamen. Het lijkt natuurlijk voor de hand liggend dat dit iets met vuurwerk te maken zou moeten hebben, maar deze objecten vlogen veel hoger, bleven op dezelfde hoogte en bleven met dezelfde intensiteit schijnen tot ze uit het zicht waren verdwenen. Ik heb de hoogte niet kunnen inschatten, evenals de snelheid.. Ik heb nadat de derde voorbij kwam toch maar even mijn camcorder gepakt en er een aantal gefilmd. Op een geven moment dacht ik dat ik er iets van een zakje onder zie hangen en roep “parachuutje” maar later bleek het een tweede veel zachtere reflectie van de thermopane beglazing van waarachter ik stond te filmen. Ik sluit Thaise ballonnen niet uit doordat deze objecten met de wind mee leken te vliegen, maar ik heb wel eens een Thaise ballon gezien en die zag er toch heel anders uit. Nogmaals, ze verschenen in het oosten en vlogen ten zuiden van Katwijk en ten noorden van Leiden naar de kust en deden daar ongeveer drie minuten over…. Het was licht bewolkt en de objecten bleven nét onder het wolkendek..
Omdat ik uw UFO-database nauwgezet volg ben ik op de hoogte van het regelmatige verschijnsel “oranje bol” maar weet niet wat ik van dit specifieke geval denken moet.. Ik houd het voorlopig op vuurwerk dat mij niet bekend is, maar ik wilde het u niet onthouden.

Omdat de film te groot is om via email te verzenden heb ik ‘m op Youtube gezet: http://www.youtube.com/watch?v=Rp8MHMkJI5Y

Datum 1 januari 2010
Tijd 00u15 – 01u00
Wind Oostelijk
Temp -1 gr. Celcius
Bewolking Licht bewolkt
Lokatie Katwijk zh

Oordeelt u zelf. Ik zou het zeer op prijs stellen als u uw mening hierover aan mij kenbaar zou willen maken..

Groeten, regards, salutations,
E.

31 december – Enschede

Oudejaarsdag vanaf uurtje of 6 ’s avonds, tientallen oranje bollen in de lucht op de lijn Enschede-Deventer….. gezien de windrichting en hoogte/snelheid met zeer grote waarschijnlijkheid de bekende chinees lampions.

Dit werd ook nog eens bevestigd door de "vondst" maar liefst 4 (!) van deze ballonnen op nieuwjaarsdag in de omgeving van Hengelvelde-Goor.

tja.. helaas geen ufo’s

K.

1 januari – Drachten

Weer: superheldere lucht het vriest een graad of 3.

Ik weet niet wat er gaande is maar ik hing met mijn zoontje uit het raam hangen rond half 6 naar de Thaise wensballonnen te kijken die mijn buren verderop omhoog lieten gaan. Zie ik een stuk hoger op allemaal plekken flikkerende de lichten. Wit, geel/oranjeachtig heel snel en soms heel fel en dan weer wat rustiger en zachter. De objecten blijven af toe stil hangen en schieten dan weer verder omhoog omlaag. Ik Heb mijn moeder zelfs gebeld en hing ook al uit het raam te kijken (met nog de nodige ongeloof).Dit was zeker een half uur gaande.

Ik kan me niet voorstellen dat het verder niemand in Drachten e.o. is opgevallen!?!

T.

1 januari – Amsterdam

Hallo, ik zag vanavond omstreeks 20:40 boven de A10, bij afslag Slotervaart/Sloterdijk (richting Utrecht) een oranje lichtverschijnsel sterk vergelijkbaar met eerder meldingen (oranje bolvormig licht, vloog lager dan normale vliegtuigen).
Ik reed in de auto en kon helaas geen foto’s maken.

Grt, E.

31 december – Veghel

Tijdens vuurwerk boven Veghel Noord-Brabant op 31dec, 2 ufo’s bleven ruim 10min. zichtbaar als 2 niet veranderde witte lichten.

Groeten, E.V. uit Uden

1 januari – Hellevoetsluis

Tijd: 01-01-2010 23:30
Weertype: Helder
Ufo kenmerk: Rond helder oranje/rood lichtgevend Beweging van zuiden naar noorden

Omstreeks 23:30 vloog er rood lichtgevend object door de lucht van zuiden naar het noorden Het vloog sneller als een gemiddeld vliegtuig en was groter,het begon vaart te minderen en maakte een lichte bocht richting het westen en toen stond het stil.
Na ongeveer 3 minuten verstreken verdween hij in het niets.

Direct daarna kwamen er 2 rode bollen vanuit dezelfde richting.
Deze maakte ook een lichte bocht naar het westen, hingen 3 minuten stil en verdwenen ook allebei in het niets.

S.

1 januari – Zoeterwoude

01/01/2009
20:10

Mijn vrouw, kindje en ik reden over de A4 vanuit Den-Haag naar Hoofddorp. Rond 20:10 zagen wij bij afslag Zoeterwoude-dorp hoog in de lucht 4 objecten stil hangen in ruit formatie. Grote gloeiende goud-vuur kleurige bollen. Geen knipperende lichten, te groot voor vuurwerk, geen lucht ballonnen. We reden op de snelweg dus konden het maar eventjes zien. Wij wonen bij Schiphol dus weten echt wel hoe een vliegtuig of helikopter er uit ziet. Er moeten zeker meer mensen zijn die dit gezien hebben, aangezien het vanaf de snelweg zeer goed zichtbaar was.

Met vriendelijke groeten,
M.

1 januari – Ter Apel

Datum: 01-01-2010
Tijd: 18:50 uur
Weertype: Onbewolkt
Kenmerk: Het was een oranje/rode bol,vrij groot.

Het leek alsof het in brand stond,(vlammig)zo’n krachtige kleur had het. Het hing stil,ten Noord/Oost Ter Apel. De grootte kan ik niet echt inschatten,maar zoals ik hem kon zien moet hij vrij groot zijn geweest,omdat het van afstand goed te zien was. Ik woon op Ter Apel, en zie hier wel vaker UFO’s over komen in verschillende groottes en kleuren. Maar dit was wel tot nu toe de mooiste wat ik had gezien. Ik vermoed dat het wel al langer boven Ter Apel heeft gehangen dan 10 minuten,en heb in allerijl de digitale fototoestel er bij gepakt om een foto(s)te maken,maar telkens als ik een foto wil maken zijn de batterijen leeg en zodra de UFO(s)weg zijn werkt de toestel weer…Bij de ervaring(en)die ik met UFO(s)heb is dat het mij een gevoel geeft van euforie.

1 januari – Heemstede

Datum en tijd: 01-01-10 rond 21.00 uur
Weertype: helder, bijna onbewolkt, hier en daar een sluierwolk, heldere maan, veel sterren en vliegtuigen te zien
Ufo kenmerken: 4 oranje lichten
beweging: van west naar zuidoost, naast elkaar te zien, op gelijke afstand van elkaar, langzaam vervagend naarmate ze verder van mij verwijderd raakten. later nog 1 oranje bol uit het westen, verdwijnend naar het zuidoosten.
verhaal: Ik weet niet wat dit was. In ieder geval niet van die thaise ballondingen, want die heb ik de avond daarvoor nog zien gaan en die zien er heel anders uit.
het waren 4 oranje lichtballen die in een rustig tempo van west naar zuidoost langs de hemel gingen, zo’n 5 minuten later volgde er nog een. vliegtuigen waren het ook niet, want die waren er plenty en zagen er heel anders uit, trouwens die hebben knipperende lichten en deze dingen niet. geen foto, heb nl. geen mobiele telefoon.

W.

1 januari – Gorinchem

Beste,

Op Vrijdag 1 januari vertrok rond een uur of 18:00 vanuit Giessenburg richting Gorinchem. Eenmaal op de provinciale weg N216 richting Schelluinen zag ik aantal oranje bollen in de lucht hangen. Ik dacht eerst vuurwerk en daarna sterren. Echter de oranje bollen begonnen zich ineens te verplaatsen in zuidelijke richting.
Ze gingen te snel om door luchtstroming mee genomen te worden en ze waren te helder oranje om een nood lichtkogel te zijn. Daarnaast pulseerde de oranje gloed langzaam van licht naar iets donkerder en weer terug.

Snel heb ik mijn auto geparkeerd om het schouwspel beter te kunnen bekijken, helaas was mijn 2mp telefoon niet voldoende om een goede foto te schieten. Al snel nadat ik geparkeerd stond kwamenr er van achter mij uit noord-oostelijke richting nog 2 lichtbollen aan die recht over me heen vlogen om zich aan te sluiten bij de andere 5. Nadat ze waren "verzameld" vertrok de gehele groep over de rivier richting noord-brabant. 2 van de zeven licht schepen verdwenen tijdens het knipperen met m’n ogen de andere 5 verdwenen in zuidelijke richting uit het oog.

Maar de avond was blijkbaar nog vroeg voor de lichtbollen want rond een uur of half7 was ik weer thuis om samen met mijn 5 jarige zoon nog wat vuurwerk af te steken. Tijdens het afsteken kwam vanuit noordoostelijke richting weer een bol overvliegen om vervolgens na giessenburg meer westelijk af te buigen richting dordrecht, zwijndrecht, zeeland.
Nog geen 2 minuten later kwam er weer een aan vliegen, om dezelfde richting te volgen. Echter er kruisde ook een aardsvliegtuig door de lucht, het leek alsof de bol een meter of 100 à 200 lager dan het vliegtuig voer. (kruis hoogte vliegtuig schat ik op 10 à 12 km) De bol was sneller dan het vliegtuig en begon snel in te lopen, hij vertraagde echter om het vliegtuig niet in te halen.

Nadat deze bol uit zicht is verdwenen kwam er vanuit dezelfde richting weer een bol aangevlogen, snel ben ik naar binnen gerend om de dig. camera te pakken. Eenmaal buiten was de bol al over gevlogen en kon ik nog net een aantal foto’s schieten voor de bol was verdwenen.

Misschien kan iemand m.b.v. photoshop filters en zoom toepassen om nog meer zichtbaar te maken, ben benieuwd!

G.

0000k3c5
Eén van de meegestuurde foto’s geknipt en brightness verhoogd ter verduidelijking van het object.
Onze conclusie: Thaise ballon
– UFO-Meldpunt

31 december – Wijhe

Het was 10:14 31 december mijn eerste orange/rode orb gezien ik heb mijn vrouw direct er bij geroepen. Ik woon zelf in wijhe en de orb was ongeveer achter de ijssel boven Heerde meer die kant op. Deze orb deed een beetje vreemd eerst vloog die omhoog dan weer omlaag dan vloog het weer in een rechte lijn dan weer het zelfde omhoog/ omlaag het duurde ongeveer 4 minuten het laatste was dat het na boven vloog en weg was het.

Het was wel heel indrukwekkend voor ons beide omdat we vaker zoiets lezen maar nooit in echt hebben mee gemaakt. Nou is de vraag wat willen ze? alleen tijd zal het zeggen.

1 januari – Rijsenhout

In de nacht van oud en nieuw rond 00.30 uur zagen we oranje bollen zweven. De eerste was parallel aan de A4 richting Den Haag en was veel hoger dan het vuurwerk of lichtkogels en goed te volgen.

De tweede vloog daar ongeveer dwars op richting kust, binnen paar minuten, ik neem aan zelfde hoogte vanwege het feit dat de grootte vrij hetzelfde was.

Ik was met mijn schoonvader aan het vuurwerk kijken en hij vertelde dat hij ookeen keer een zwevend objekt had gezien boven Aalsmeer een paar jaar geleden. Zo een soort oranje bol had ik 1,5 jaar geleden ook gezien op vakantie vanuit Biddinghuizen richting Harderwijk (heb ik hier ook gemeld).

Ik moest wel lachen toen ik ze weer zag, gaf me een goed gevoel.

Groet,
M.

1 januari 2010

Hallo,

Op oudejaarsnacht hebben wij tijdens het kijken naar het vuurwerk enkele UFO opgemerkt. ( zie ook comments op de web pag. ) Nadat we onze camera hadden gehaald was er maar één meer zichtbaar. Deze zie je op de bijgevoegde link.

http://www.youtube.com/watch?v=VTS7BK7GzIg

Met vriendelijke groet,
L.

1 januari – Katwijk

De oranje bollen die door iemand zijn gemeld in Katwijk op oudejaarsavond die van oost naar west vlogen (op de ufo database), heb ik ook gezien. heel raar gezicht was het, zeker als je niet weet wat het is. Thaise luchtballonnen waren het, niks anders.
Geen UFO dus.

Groet,
E.

30/31 december – Spijkenisse

Hallo allemaal,

Allereerst zijn we blij om te lezen dat wat wij de afgelopen maanden zelf hebben waargenomen, nu ook door andere bevestigd wordt.

Woensdag 30-12-2009:
Tijd: 20:40 uur

Ik kom net van mijn moeder, en rij in mijn auto richting huis. Het is al donker en vrij rustig op straat. Tijdens mijn rit bel ik mijn partner. Aangekomen bij een rood stoplicht, zie ik een rood gekleurde ronde bal vanuit het noorden mijn kant op komen, op een geschatte hoogte van ongeveer 100 meter boven de grond. Hij vliegt in een rechte lijn boven mijn auto langs en buigt af in zuid-westelijke richting naar Hellevoetsuis. Terwijl het object mij passeerd neem ik de kleur, maar ook gedeeltelijk de vorm waar! Ik zie dus duidelijk meer dan alleen een groot rood licht. De vorm die ik links en recht van het licht waarneem is gelijkende als 2 half ronde korte vleugels. Het kwam geruisloos over. De afmeting/doorsnede schat ik op groter dan 10 meter. Tijdens mijn waarneming geef ik de lokatie, en richting van het vliegende voorwerp aan mijn partner door, die vanuit het zolderraam het voorwerp ook voorbij ziet komen.

Donderdag 31-12-2009:
Tijd: vanaf 21:30 uur.

Vanaf bovengenoemde tijd zien wij de eerste rode bol verschijnen. Het komt vanuit NO richting en buigt af naar het ZW. De hoogte schatten we in op ongeveer 200 mtr. en verdwijnt het in de duisternis. Even later komt het terug, en blijft het even hangen. Wij kleden ons snel aan om dit verschijnsel eventueel vast te leggen. Op het moment dat wij naar buiten gaan, komt er een rode bol over het huis heen op een hoogte van zo’n 200m. wat we hebben vastgelegd. We stappen de auto in en gaan op een centraal punt staan (het spui) waar wij Spijkenisse gedeeltelijk kunnen overzien. Na enige tijd verplaatsen wij ons naar een andere kant richting Maaswijk (Berkel). Hier zien wij herhaaldelijk in het ZW een rode bol opdoemen. We stappen weer de auto in en parkeren bij Klein Boskoop (tuin centrum). In de hoop iets te kunnen waarnemen. En na even wachten verschijnt er weer de rode bol, die onze kant op komt. Op het moment dat wij dit willen vatsleggen dooft het licht. Maar blijven we gefacineerd naar boven kijken. Plotseling zien wij in de duisternis een silouette (als in voorwerp) geruisloos en langzaam voorbij komen in de lucht, op ongeveer 25 mtr. hoogte, wat minimaal een doorsnede had van zo’n 10 mtr. Terwijl mijn partner snel zijn fototoestel uit de auto wil halen, blijf ik gefacineerd dat ik ben, het voorwerp volgen, en zie terwijl het mij voorbij komt, het licht van de lantaarns weerkaatsen op het voorwerp, waardoor ik duidelijk waarneem, dat het een ronde vorm heeft, donker,grijs achtig (gun metal gray) van kleur is, en het oppervlakte bestaat uit kleine vierkante vakjes als in rasterwerk… Jammer genoeg was mijn partner niet snel genoeg om dit vast te leggen.
Het staat op mijn netvlies gegrift, en houdt ons al dagen bezig.

Er is schijnbaar meer dan alleen maar “rode bollen”…

S. en R.

1 januari – Amsterdam

Hi, I’m Hein, living in Amsterdam, area Old-West. On new years day I had a Ufo encounter. I was standing on my balcony to watch the fireworks that are shooting at 24.00 hour. I saw also strange objects in the air they look like Ufo’s. Suddenly one appeared above my head, it look like, it had the shape like the underside of a rubber boat with pontons on each side. It had a pink-white shining image, like a real science fiction movie. I directly went inside to catch my digital camera and when I shot a picture it went immediatly up in the air and I could make one from the bottom, but on the photo you see only a white spot.It all happened in a one or two minutes.

My idea is that different kind of aliens or maybe from the future or other dimensions were watching the fire works, because I saw them from 24.00 till about 01.30 when the fireworks was over.

Sorry for the bad quality of resolution, but when you zoom in you see it better.

Greetings,
Hein

Noot UFO-meldpunt: Veel van de bovenstaande meldingen kunnen worden toegeschreven aan de zogenaamde ‘Thaise ballonnen’, die tijdens de jaarwisseling veelvuldig zijn opgelaten door het hele land.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
esther25
esther25
12 jaren geleden

vreemd licht

Op 2 januari rond de klok van 9 uur ’s avonds zagen mijn vriend en ik ook een vreemd roodachtig rond ding door de lucht vliegen. We hoorden geen geluid en zagen niks knipperen. Zelf ben ik werkzaam geweest bij de luchtmacht en weet ik precies hoe een vliegtuig of helikopter eruit ziet in het donker. En dat was het dus echt niet. Hij vloog in 1 rechte lijn richting het westen. Dit zagen we op zaterdag 2 januari en niet op nieuwjaarsdag. We vinden het echt vreemd allemaal.

gapinxiga
gapinxiga
11 jaren geleden

Шикарный блог

Удивительно, но факт. Ваш блог стоит дорого.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x