Homepagina » Columns » Janet Ossebaard » Janet Ossebaard: Graancirkels en het Oude Egypte
Hëerogliefen

Janet Ossebaard: Graancirkels en het Oude Egypte

Terug uit Egypte, mijn lichaam is geland maar de rest nog niet.

Graancirkels en het Oude Egypte. De reden dat ik naar Egypte afreisde is de link tussen die twee. “Hiërogliefen in de velden”, zo noemde ik de graancirkels afgelopen zaterdag tijdens het seminar in Caïro. Het publiek snapte het direct en verbaasde me met een enorm hoog spiritueel niveau.

Janet en Egyptische sjamaan

Foto: Annemarie Veltman
(Klik voor vergroting)

In Denderra ontmoette ik een sjamaan bij de oude tempel van de Hathors. Een prachtige man met diepe rimpels en pretogen. Hij nam Annemarie en mij mee naar allerlei gangen en kamers, liet thee brengen, en vertelde ons over de zeven lichtbollen die uit de grond kwamen: zes hadden verschillende kleuren en de zevende was heel groot. Drie dagen later brak de revolutie uit (25 januari 2011). Hetzelfde gebeurde op 30 juni 2013, drie dagen voordat de Egyptische dictator Morsi werd afgezet. Ik kreeg kippenvel toen ik dit hoorde en vertelde de sjamaan dat ik de lichten heb gezien in de graancirkels in Engeland. Hij antwoordde heel gelaten dat hij dat al wist. Hij had ons in een droom gezien, een jaar geleden. Hij keek erbij alsof hij wou zeggen: “Waar bleven jullie nou al die tijd?”

In de Luxor tempel vond ik sporen van freeswerk in de stenen en de zuilen. Ik zag dat de zuilen niet waren uitgebeiteld maar dat de steen vloeibaar was gemaakt en was gegoten in een gietvorm. Ik zag dat er een dunne laag overheen was gestuukt, waarin de hiërogliefen werden gefreesd met behulp van een sjabloon. Niets gebeiteld! De stenen blokken in de Dal-tempel bij de Sfinx waren overduidelijk gegoten, net als de stenen in Peru. Waarom ze zo goed op elkaar passen dat je er nog geen creditcard tussen kunt steken? Omdat het geen separate stenen blokken waren! Alles was gegoten en vervolgens werden de enorme muren gefreesd zodat de illusie van separate blokken werd gecreëerd. Wat een hoogstaande technologie. Mijn hoofd tolde. Zo ook het hoofd van de arme Ashraf, de Egyptoloog aan wie ik mijn bevindingen liet zien. “For 30 years I learned false information. 30 years of lies…”, stamelde hij.

Freeswerk d.m.v. sjabloon

Freeswerk mbv sjabloon
(klik voor vergroting)

Gietwerk

Gietwerk
(klik voor vergroting)

Freeswerk in graniet

Freeswerk in graniet
(klik voor vergroting)

“Hiërogliefen in de velden”

Na 20 jaar graancirkelonderzoek lijkt het alsof ik er steeds minder van ga begrijpen. Op een bepaald niveau is dit niet waar. Ik geef presentaties en ervaringsdagen, verzorg georganiseerde reizen en schrijf boeken. Die bollen uit van de kennis en ervaring. Maar tegelijkertijd voel ik me steeds kleiner worden bij een fenomeen dat zo groots is dat het alomvattend aanvoelt. “We are always there, and we are everywhere”, vertelden de Cirkelmakers me in 1997 tijdens een Close Encounter. Pas later realiseerde ik me dat dit een definitie is van het Goddelijke. En dat is per definitie niet te begrijpen. De mind is te klein. Die haakt eenvoudigweg af…

En dat is precies wat er in Egypte gebeurde: mijn mind haakte af. Eerst begon hij te tollen en toen haakte hij af… Egyptische Goden die computergestuurd freesden, en die op dit moment hun handtekening achterlaten in de velden in Engeland, Nederland en Italië. Ea – Enki – Ptah – Space – Ankh – Winged Disk –  Flower of Life, gedrukt in een graanveld of gelaserd in een granietblok in de duizenden jaren oude Osiris tempel. Snapt u het nog?

Enki = Ptah
Ninguishida = Toth
Ziusudra = Noach

Dat trek ik nog. Maar dan:

Enki’s oudstgeborene Marduk = Jaweh?
Enlil = Allah?

Aanbidden wij twee Aliens (oom-neef) die hun emoties niet in de hand hadden en die hun volgelingen (Aardlingen) ophitsten tegen elkaar? Zijn alle onschuldige doden in de eeuwig durende strijd tussen de Islam en het Christendom (en Jodendom) daarom gevallen? Wordt het niet eens tijd dat we wakker worden?

Amen = el Amon: de onzichtbare God.
Waarom had hij zijn trouwe volgelingen verlaten? Ze smeekten hem wanhopig terug te keren, niet wetende dat hij vertrokken was naar het Eden: Sumerië, de oorspronkelijke landingsplaats van de Anunnaki. Onder de palmbomen, mooie vrouwen aan zijn zij, wijntje in de hand en gevulde wijnbladeren in zijn mond, zo stel ik hem voor. Marduk, el Amon. En nog steeds zeggen we elke keer Amen aan het eind van onze gebeden. Nog steeds vragen we ons af waarom hij ons heeft verlaten. Moeten we daar niet eens mee ophouden?

Mijn vrienden Frank en Marjan (die vorig jaar meegingen naar de graancirkels in Zuid-Engeland) zeiden het zo doeltreffend: Frank (nuchtere advocaat in het dagelijks leven): “Sinds de graancirkelreis is niets meer hetzelfde. Alle zekerheden zijn weggevallen…” Marjan: “Ja, je gaat overal kritische vragen bij stellen…”

Graancirkels schudden mensen wakker. Het zet ze in hun authentieke kracht. Je gaat alles kritischer bekijken en niets meer voor zoete koek slikken. In Egypte gebeurde hetzelfde: ik keek met ‘nieuwe ogen’ en zag dat alle oude theorieën van tafel geveegd konden worden. “The blind will see…”, zei Jezus. Nu pas snap ik wat hij bedoelde.

Over de hele wereld worden mensen wakker. Ook in Egypte zag ik het. Er wordt met nieuwe ogen gekeken, het Licht is niet meer te stoppen. Volgens de oude sjamanen over de hele wereld lopen we voor op schema en zal de Great Shift binnen nu en twee jaar plaatsvinden. Nederland zal daarin een grote rol spelen als ‘derde oog van Gaya’, waar de meeste spiritueel ontwikkelde mensen wonen.

Wat een bijzondere tijd om mee te maken. Louis Armstrong zong het al en hij had gelijk: “What a wonderful world…

Janet in Egypte

Foto: Annemarie Veltman
(Klik voor vergroting)


Alle foto’s gemaakt door: Janet Ossebaard (tenzij anders vermeld)

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rene
Rene
7 jaren geleden

Met plezier je column gelezen en wat ik mij afvraag is of je na 20 jaar onderzoek nu weet met welk doel de graancirkels hier zijn en wat ze de mensheid oplevert.

Waggi
Waggi
7 jaren geleden

Prachtig Janet.

Maar ik begrijp niet hoe je de onderstaande linken legt :

Enki = Ptah
Ninguishida = Toth
Ziusudra = Noach
Enki’s oudstgeborene Marduk = Jaweh
Enlil = Allah
Amen = el Amon: de onzichtbare God.

Grtn, Waggi = doodgewone sterveling.

MIkaEL
MIkaEL
7 jaren geleden

Uit de Egyptisch-Chaldeeuwse mysteriën was bekend :

Mardoek-Michaël .
Hij is de zoon van de Wijsheid Ia, Ea , de Sop-Ia iss de goddelijke moeder , die wijsheid die in alle dingen is of heerst (sof =zijnde ) of de Sof-Ea ,de ‘ zijnde of heersende wijsheid .

De ‘grote zoon van de Wijsheid’, bedwong en wierp de demonen neer uit de Tiamat (onbewuste duistere sfeer) ,de hemelen en het onderste ,de aarde werden geboren .

Mardoek is degene die wij later leren kennen als de aartsengel Michaël ( Mardoek-Michaël ) , het aangezicht van God.

Op Egyptische mummies is het symbool van Michaël gevonden .

https://www.ninefornews.nl/egyptische-mummie-heeft-tatoeage-van-aartsengel-michael//

Leo
Leo
1 maand geleden

Ik lees al jaren alles wat ik vinden kan over de Anunnaki en bij mij is het stevige bewustzijn gegroeid dat Enki de goede kracht is achter de creatie van ons mensengeslacht. Ik baseer me hierbij op het Boek Enki van de onvolprezen Sitchin. Maar boven deze Anunnaki-halfgoden is er de originele superkracht “God” die ook hen geschapen heeft, en die gaat ons mensen ver teboven en zullen wij pas kennen als Hij dat wil.

x

Check Also

aliens

Israëlische oud-ruimtebaas: ‘Wij hebben al jaren contact met aliens’

Israël heeft al contact gemaakt met aliens, ...

egyptenaren

Wisten de oude Egyptenaren meer dan we denken?

Veel mensen kijken momenteel op Netflix een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x