Homepagina » Columns » Janet Ossebaard » Janet Ossebaard: Harem of huwelijk?
Janet Ossebaard: Harem of huwelijk?

Janet Ossebaard: Harem of huwelijk?

Deze column is anders dan u van mij gewend ben. Hij gaat over mijn persoonlijke liefdesleven. Ik vind het een beetje eng om er zo openlijk over te schrijven, maar ik zie in de praktijk hoeveel mensen (vooral vrouwen) snakken naar deze info omdat ze zichzelf er zo in herkennen maar altijd maar denken dat er iets mis is met hen. Voor al deze vrouwen schrijf ik deze ene column. Een klein stukje liefdescoaching dus, voor wat het waard is…

De afgelopen maand stond bij mij vooral in het teken van de liefde. Eigenlijk staat mijn hele leven in het teken van de liefde. Maar de afgelopen weken waren intens en verhelderend…

Ik ben opgegroeid in een stabiel, traditioneel gezin: vader, moeder (goed huwelijk) en drie kinderen. Huisje, boompje, beestje. Zo deed men dat in die tijd. En het werkte.

Zo was mijn blauwdruk. Zowel vanuit de situatie thuis alsook vanuit de Nederlandse maatschappij waarin ik geboren werd.

VesuviusIk groeide op en kreeg een relatie die negen jaar duurde. Huisje, boompje, beestje met een jongen die zijn onzekerheid op mij afreageerde met jaloerse uitbarstingen waar de Vesuvius U tegen zegt. Ik deed enorm mijn best om de perfecte vriendin te zijn. Natuurlijk werkte dit averechts, maar dat had ik toen nog niet door. Ik was immers nog maar een piepkuiken en had geen levenscoach die me door elkaar rammelde en brulde dat dit toch echt niet normaal was en dat niemand het recht had om mij zo te behandelen.

De daaropvolgende relatie duurde elf jaar. Mijn blauwdruk vertelde me dat er iets niet met je klopte als je niet langdurige relaties kon aangaan, en dus vertrok ik pas elf jaar later.

U denkt nu natuurlijk: “Toen had ze haar lesje wel geleerd!”

Neen. Integendeel. Ik ging een relatie aan met een emotioneel gestoorde edoch zeer intelligente psychopaat. Ik kan u verzekeren: dat is een zeer gevaarlijke cocktail van eigenaardige ingrediënten. Het duurde anderhalf jaar. Toen was ik dusdanig uitgeput dat ik me realiseerde dat hem verlaten mijn enige redding was.

Wat was er mis met mij?

De maatschappij kon mij geen antwoord op deze vraag geven, anders dan dat het inderdaad aan mij lag en dat ik op het gebied van de liefde niet helemaal normaal was.

De jaren vlogen voorbij. Ik doorliep (elkaar in rap tempo afwisselende) perioden Nonvan korte relaties tot het totaal afzweren van mannen (Ik ga het klooster in!!!!) tot erachter komen dat het celibate leven niet bij mij paste, tot one-night-stands, tot relaties die maximaal een half jaar duurden. Het leven was veranderd in één groot experiment. Ik moest en zou erachter komen wat het beste bij mij paste!

Ik ontmoette Toos. We werden dikke vriendinnen en zij introduceerde me in het fenomeen Polyamorie. Meerdere geliefden. Maar dan wel in alle openheid en eerlijkheid. Prachtig vond ik het! Wat een respect ging hiervan uit, en wat een vrijheid!

Helaas bleek het moeilijk door te voeren in mijn dagelijks leven. De meeste partners willen je namelijk niet delen. Zij zijn van mening dat je hun eigendom bent en dat je nooit meer een vinger mag uitsteken naar een ander.

Jaloezie – de grote verwoester uit mijn eerste relatie – bleef zijn lelijke kop opsteken…

Ik ontmoette een schitterend gezin waarvan de vader homo is. De moeder had een relatie met zijn broer maar die wou geen kinderen. De relatie ging uit en mijn homofiele vriend werd donor voor zijn voormalige schoonzus. Twee prachtige kinderen werden geboren en de oorspronkelijke relatie werd weer gecontinueerd. Het resultaat: een prachtig, liefdevol gezin met zoiets als twee vaders (broers dus) waarin iedereen perfect tot zijn/haar recht komt, iedereen van iedereen houdt en er met respect wordt omgegaan met elkaars gevoelens en verlangens.

Wat een inspirerend voorbeeld! Zo kon het dus ook…

HomoliefdeIk ontmoette een homofiele man die al bijna tien jaar samenwoont met twee prachtige jongemannen. Ze hebben een driehoeksrelatie die werkt. Vol liefde, toewijding en respect. Ook hier ging door me heen: wat een inspiratie! Zo kon het dus ook…

Na vele experimenten (man/vrouw, zwart/wit, christen/moslim) kwam ik steeds meer tot de conclusie dat wat bij mij past niet de norm in ons mooie Nederland is.

Het probleem? Of beter gezegd: de uitdaging?

Mijn hart zit boordevol liefde. Na twintig jaar graancirkels en de onvoorwaardelijke liefde die ik daarin ben tegengekomen en die me doordrenkt heeft, ben ik niet meer normaal. Ik zal het onder ogen moeten zien.

Mijn hart stroomt over van Liefde als een emmer onder een openstaande kraan waar het water over de randen stroomt. Mijn hart is een onuitputtelijke bron van Liefde. Ik kan er niets aan doen en ik WIL er ook niets aan doen.

KnuffelEn die Liefde wil ik met de hele wereld delen. Soms in de vorm van een knuffel, soms in de vorm van een totale versmelting.

Bovendien heb ik een enorme Kundalini awakening gehad toen ik in 1997 een ontmoeting had met de Cirkelmakers (lichtwezens). De Levensenergie giert door mijn lichaam als een sirene door een stille nacht. Die totale versmelting is dus voor mij zoiets als een cappuccino voor andere mensen: heerlijk en de normaalste zaak van de wereld.

Helaas zit onze maatschappij niet zo in elkaar

En mijn blauwdruk ook niet. En ondanks het feit dat ik me hier heel bewust van ben, trap ik af en toe toch weer in de oude norm en laat ik me wijsmaken (door mijzelf!) dat mijn gedrag niet netjes is…

Ik ontmoette een half jaar geleden een prachtige, leuke, lieve, verrukkelijke (in Nederland wonende) Egyptenaar. We werden verliefd en kregen een relatie. Ik vertelde hem heel dapper van mijn behoefte aan Polyamorie. In den beginne was dit geen enkel probleem. Maar na verloop van tijd stak daar die verrekte bezittingdrangs de kop weer op. Hij vond het toch wel heel moeilijk en pijnlijk als hij me moest delen met een ander. Zucht. Daar gingen we weer. Maar ik hield van hem en wou hem niet kwetsen.

Ik beloofde hem eeuwige trouw en leefde daar ook naar.

Vijf heerlijke maanden gingen voorbij. Mijn Mediterrane Lief vroeg me ten huwelijk en ik zei ja. Terwijl ik altijd had geroepen dat ik NOOIT zou trouwen, omdat ik niet geloof in een consensus die ons is opgelegd door de staat en de kerk om ons in het gareel te houden. Een consensus die we als normaal zijn gaan beschouwen in de loop der eeuwen omdat je anders op de brandstapel werd geflikkerd.

Ik zei zomaar ja tegen mijn prachtige Egyptenaar.

jaloezieEn net toen ik dacht mijn 10-jaar oude record van de halfjaarrelaties te gaan doorbreken, ontpopte hij zich van de één op de andere dag tot een jaloers monster en kreeg ik spontane flashbacks van mijn allereerste relatie.

Onder het motto: “hier ben ik toch echt te oud voor” zette ik er een punt achter.

De afgelopen weken heb ik veel gemediteerd en mijn hele liefdesleven de revue laten passeren. Ik zag het hele patroon ineens kraakhelder…

 • Ik ben te veel vrouw om ooit nog weer voor een 1-op-1 relatie te gaan.
 • Ik heb te veel liefde in mijn hart om maar op 1 partner te richten.
 • Ik ben gehersenspoeld door mijn opvoeding en de maatschappij waarin ik geboren ben om te geloven dat een monogame, traditionele relatie (huwelijk) de enige juiste vorm is. Dat iets anders niet kan werken.
 • Ik leef in een verwrongen samenleving waarin je als man een geslaagde bink bent als je het met 100 vrouwen hebt gedaan, maar waarin je als vrouw wordt uitgemaakt voor slet.
 • Ik leef in een wereld waarin je raar wordt aangekeken als je zegt geen man en geen kinderen te hebben. “Wat zou er mis zijn met haar?”, hoor je mensen denken.

ER IS HELEMAAL NIETS MIS MET MIJ!

Ik heb er bewust voor gekozen om zonder vaste man door het leven te gaan, omdat ze me in de praktijk – na de eerste roze-wolken-periode – vooral voor de voeten lopen en niet echt iets wezenlijks toevoegen. Ik ben zeer gelukkig in mijn eentje. Ik heb geen man nodig om geluk toe te voegen aan mijn leven.

Ik heb er bewust voor gekozen om kinderloos te blijven, omdat ik mijn vrijheid wil behouden en mijn graancirkelwerk wil kunnen blijven doen en de wereld wil kunnen blijven afreizen op zoek naar prachtige culturen en nieuwe avonturen! Hoe moet je dat in godsnaam doen in een maatschappij waarin de kinderen naar school MOETEN, waardoor je als moeder gedwongen wordt thuis te blijven?

Ik kies bewust voor Polyamorie. Ik kies bewust voor meerdere geliefden, relaties, tegelijkertijd. In openheid, respect, eerlijkheid en overvloed.

Ik kies bewust voor geliefden die mij niet aan banden willen leggen. Die van mij houden zoals ik ben en die me niet proberen te veranderen en in een keurslijf proberen te drukken.

Ik kies er bewust voor mijn hart, lichaam en liefde als een onuitputtelijke bron te delen met wie ik maar wil!

Ik kies er bewust voor om mij te omringen met gelijkgestemden, omdat ik daar blij van word. En als er lezers zijn die dit allemaal afkeuren, dan nodig ik hen van harte uit om mijn columns gewoon niet meer te lezen, om mij te ontvrienden op Facebook en om mij de rug toe te keren. De brandstapeltijd is voorbij!

Op mijn – inmiddels – 48e ben ik eindelijk trouw aan mezelf

Ik had echt gewild dat ik op mijn 18e iemand was tegengekomen die mij had gecoacht op het gebied van de liefde. Ik heb alles zelf moeten uitvinden en dat ging gepaard met veel therapie en met heel veel tranen.

Ik had echt gewild dat iemand mij had uitgelegd dat er diep in mij (en diep in elke vrouw) een klein meisje zit dat gered wil worden door de prins op het witte paard. Een klein meisje dat door maatschappelijke hersenspoeling ervan overtuigd is dat ze niet gelukkig kan worden zonder die prins. Een klein meisje dat veiligheid en geborgenheid wil, en ervan overtuigd is dat ze die niet uit zichzelf kan halen. Al deze waanzin wordt ons als kleine meisjes ook nog eens ingepeperd door de volkssprookjes.

Er was eens… En ze leefden nog lang en gelukkig.

We groeien ermee op. We denken dat het normaal is. Het kwetsbare meisje moet gered, verzorgd en beschermd worden door haar prins. Nog even een verhaaltje voor het slapen gaan…sprookjesboekverbranding

Van mij mag er nog één keer een brandstapel worden gebouwd. En daarop gaan we dan massaal alle sprookjesboeken ritueel verbranden. Want die krengen zijn echt super destructief en zelfverloochenend! Laten we daar eens onze energie op richten in plaats van op de zwarte pieten.

Misschien ga ik wel een keer de sprookjesboeken herschrijven.

Dan maak ik van de prinses een sterke brutale meid die met een zwaard om zich heen jenst als de prins zijn verzorgende bezwering op haar loslaat.

Sneewwitje als femme fataleDan maak ik van Sneeuwwitje een femme fatale die een gangbang heeft met al die dwergen. Niet omdat ze een slet is, maar omdat ze een geweldige seksuele energie heeft die ze graag loslaat op die lieve schatten met wie ze onder één dak woont en met wie ze gewoon een superleuke tijd heeft!

En dat vertelt ze dan gezellig op de koffie aan haar beste vriendin Doornroosje bij wie spontaan de schellen van de ogen vallen, waardoor zij tegen haar prins durft te zeggen dat ie niet zo denigrerend met haar moet omgaan. Dat ze geen dom kwetsbaar gansje is dat gered moet worden, maar een echte vrouw met echte wensen en verlangens en dat ie eerst maar eens moet bewijzen dat ie mans genoeg is om haar aan te kunnen! Waarna ze – op advies van Sneeuwwitje – een gangbang heeft met 15 zwarte pieten! Punt!

Begrijp me goed, lieve lezer, ik zeg niet dat iedereen het nu met iedereen moet gaan doen omdat je anders niet gelukkig kunt zijn. Vrienden van mij zijn zeer gelukkig getrouwd (al heel lang), en ze moeten er geen van beiden aan denken dat ze het met een ander moeten doen. Ze kijken er oprecht heel vies bij als ze dat zeggen. De monogamie past echt bij hen, en ze zijn werkelijk heel gelukkig met elkaar. Ik vind dat prachtig om te zien.

En het past niet bij mij.

Janet OssebaardIn veel buitenaardse beschavingen leeft men – qua liefdesleven – net zoals ik. Lees maar eens de verhalen van de Pleiadiers en de Iarganen. Zo mooi, zo liefdevol en zo vreugdevol! Daar kwam ik pas recentelijk achter. Misschien ben ik gewoon een beetje meer ET dan de gemiddelde Nederlander? Misschien wisten mijn ouders dat stiekem al vanaf het eerste moment en noemden ze me daarom JanET?

Hoe het ook zij, ik wens elke vrouw toe dat ze helemaal in haar eigen Kracht gaat staan en een leefvorm kiest die bij haar past. Ongeacht wat haar omgeving ervan zegt. Ongeacht haar blauwdruk. Want uiteindelijk is dat het enige wat echt gelukkig maakt: in volle openheid de weg volgen die ten diepste bij je past.

Janet Ossebaard

www.circularsite.com
www.facebook.com/janet.ossebaardVind je deze info leuk? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. Sorry maar ik hoop toch echt niet dat de gemiddelde vrouw zoals jij denkt.

  Jij bent jij…

  ”Dan maak ik van Sneeuwwitje een femme fatale die een gangbang heeft met al die dwergen. Niet omdat ze een slet is, maar omdat ze een geweldige seksuele energie heeft die ze graag loslaat op die lieve schatten met wie ze onder één dak woont en met wie ze gewoon een superleuke tijd heeft!”

  Kom joh doe is normaal…iemand heeft in elk geval een gangbang meegemaakt zo te horen…
  Echt joh ik snap dat niet….

  ”maar een echte vrouw met echte wensen en verlangens en dat ie eerst maar eens moet bewijzen dat ie mans genoeg is om haar aan te kunnen! Waarna ze – op advies van Sneeuwwitje – een gangbang heeft met 15 zwarte pieten! Punt!”

  Want een ECHTE VROUW heeft GANGBANGS???? echt joh doe eens normaal…. ik zeg niet dat een monogame relatie persee de way to go is, maar sommige uitspraken vindt ik echt te ver gaan….ach het is allemaal jou perceptie maar volgens mij heb jij gewoon niet normale porno lusten…

  22 likes
 2. Ik moet zeggen dat Janet in dat zwarte jurkje er écht wel heel erg OK uitziet….

  7 likes
  • Dag Jos,

   smaken verschillen (net als namen), wat mij betreft mogen ze (man/vrouw, zwart/wit, christen/moslim) Janet indien zij dat wenst alle hoeken (?) van de graancirkel laten zien, zo lang ik maar niet hoef…

   Hartelijke groet,
   JosTee

   13 likes
 3. Respect, Janet.

  Jij bent jij, een mooi liefdevol, mens.
  Chapeau!

  15 likes
 4. heerlijk dit!
  namaste en dank je wel voor je openheid…

  14 likes
 5. Hoewel ik haar verhaal kan begrijpen en vermoed ik waar het e.e.a. vandaan zou kunnen komen, heb ik het gevoel dat Janet HET nog niet begrepen heeft. Maar, het leven op Aarde is lang en er is altijd hoop …

  13 likes
 6. Heel mooi gezegd en moedig van je om dit zo te brengen.
  Laten we hopen dat we in de nabije toekomst de moed hebben om zo te leven, net als de Iarganen van Denaerde…

  Richard

  13 likes
 7. Dapper van je en ik denk herkenbaar voor velen.
  Je bent niet de eerste die hierover begint, maar wel een van de weinigen.

  De oude banden van alle mogelijke instituties beginnen te knellen,
  kennelijk ook van het huwelijk. Zelf heb ik er geen spijt van gehad.
  Het was heel mooi.

  [Dit is een andere Joris dan de eerdere reactie van ‘Joris’. Red.]

  13 likes
 8. Als iedereen nou eens gewoon zichzelf mag zijn zonder oordelen van een ander. Dat zou toch mooi zijn. Janet, je bent een dapper en krachtig mens.

  12 likes
 9. Herkenbaar, op de gangbang na dan…maar ieder zijn hobby 😉
  Voor mij is het ook helder geworden, ik vroeg me ook een tijd af of ik misschien bindingsangst had… maar nee, na een gesprek met mezelf bleek het vrijheid te heten. Voor mij stroomt Liefde als water en is niet in vormen te vangen. Ik volg mijn hart/natuur, wat mag gebeuren. Ik laat me niet vastleggen in een verbinding die perse monogaam moet zijn, ik laat het open. Als het maar vol Liefde, Vreugde, Gelijkwaardigheid is, trouw aan mezelf zijn, ben er zo blij mee !

  11 likes
 10. Mooi geschreven janET……de tijden zijn aan het veranderen….lieve groet van evALIEN

  11 likes
 11. Janet respect voor je openheid.

  HOKJES DENKEN

  In de huidige maatschappij hebben voor alles wel een naampje verzonnen; een label. Deze labels plakken we vervolgens op een doosje; een box. Zo hebben we dus ook boxen voor relaties met labels zoals; monogaam, polygaam, polyamorie, en noem maar op. Nu we deze boxen hebben proberen we een ieder mens in zo’n box te proppen.

  Maar waarom eigenlijk?

  Elke keer merk ik dat, bij welke label of box dan ook, ik me onprettig voel. Ik wil helemaal niet in een box geplaatst worden. Dat voelt zo limiterend. Ik wil vrij zijn, spelen in de grote weide alleen, of met iemand anders, of met meerdere /een groep. Zolang er maar een fijne band is, dan wil ik deze graag de vrije kans geven om te ontwikkelen, zonder voorwaarden, zonder jaloezie, zonder verwachtingen. Ik heb respect voor de ander zijn of haar keuzes.

  Mensen stop met hokjes denken en alles te labellen. En als het toch voor jou beter voelt om in een hokje te zitten, prima, maar respecteer dat iemand anders vrij wil zijn of liever in een ander hokje zit.

  Ik ga lekker genieten van het leven en verwelkom een ieder op mijn pad. En of ik dan monogaam of polyamorie ben, of gek ben, I don’t give a sh*t. I am who I am! I am happy .

  11 likes
 12. huwelijk en samen wonen geen probleem als het goed gaat, maar voor mij is het gewoon een opgelegd iets, het heeft te maken met jawel geld en macht, in een ver verleden leefde we in groepen en deelde alles, er i iemand geweest of een geloof maakt niet zoveel uit die bedacht heeft als bv man en vrouw samen gaan dus trouwen, dan moet de man voor de vrouw en kinderen zorgen, hij moet werken en geld verdienen, zo kwam er een geldstroom opgang, de verdiensten waren zo geregeld dat je eigenlijk nooit echt genoeg had, dat is nog zo, dus moest je werken voor het leven te onderhouden, zo is er van alles gecreëerd om ons aan het werk te houden, wonen, eten, kleding, auto, enz, enz, we willen allemaal meer, het is nu nog zo sterker het is nu zo dat je samen moet werken om te overleven, eeuwig trouw zeker vanuit de geloven zorgde ervoor dat het in stand werd gehouden
  we zijn niet geschapen om zo te leven, liefde is ruim en groots en mag je delen met iedereen, dus wordt er van alles in het leven geroepen om het maar niet echt te ervaren want dat is zondig, ontrouw en dat soort dingen. het wordt je onmogelijk gemaakt om alleen te zijn, te leven, wonen is niet te betalen, als er nu huisjes voor 1 persoon zouden worden gebouwd voor een huur van ca. 350 euro per maand dan zouden de scheidingen om je oren vliegen, de bouwers konden he niet bijhouden, maar ja daar wordt niets aan verdient
  mooi geschreven en het is zoals de mens mag leven in vrijheid

  10 likes
 13. Wat een heerlijke blog dit!
  En herkenning….
  Je met meerdere mooie mensen mogen verbinden is gewoon mooi.

  8 likes
 14. Ik vind dit een super eerlijk en geweldig verhaal. En ik denk dat ze gelijk heeft. Wij, vrouwen zijn er voor klaargestoomd, zeg maar gehersenspoeld te leven zoals de meesten leven. Ik wou dat ik de moed had te leven zoals Janet leeft. Als ik zou willen leven zoals zij doet, ik veel zou moeten veranderen en opgeven. Ik heb daar nu op mijn 67 e de moed niet meer voor. Ik voel me soms zo afgeremd dat het pijn doet. Ik ga dan op reis in boeken waar ik me thuis voel…..wow wat een gedurfdheid van Janet Ossebaard…..

  7 likes
  • Je leeftijd doet in wezen toch niet ter zake….en als dat afgeremde gevoel pijn doet zou ik al helemaal dusdanig van balen dat ik me zou realiseren dat het nergens voor nodig is…
   Het hebben van ” Moed ” of het niet hebben ervan is wellicht afhankelijk van de smoesjes die we voor ons zelf verzinnen om iets niet te doen…dus ik zou zeggen….GA er voor en neem in ieder geval de tijd en moeite om een oplossing voor die pijn te vinden…kan jou het schelen…en doe wat je leuk lijkt !
   Jos

   1 likes
 15. lieve Janet, hoewel ik zelf al 25 jaar getrouwd ben met dezelfde man en we samen 7 kids hebben (een heel andere situatie dus dan jij) kan ik me heel erg vinden in jouw relaas. Het afgelopen jaar is voor mij ook meer en meer duidelijk geworden dat monogamie in de eerste plaats betekent: trouw zijn aan mezelf. Gelukkig denkt mijn man daar net zo over en laten we elkaar in alle openheid en respect vrij. Ik heb een kortstondige stormachtige relatie gehad met een andere man, waarbij mijn man en ik steeds open naar elkaar zijn gebleven, maar in zijn huwelijk was dit ondenk- en bespreekbaar. Toch heeft die relatie me duidelijk gemaakt hoeveel liefde ik heb, idd het gevoel over te stromen, en voel ik regelmatig hoe sterk de behoefte is om die liefde te delen met meerdere mannen. Ik heb geen behoefte aan een vaste relatie met een andere man, wel om de liefde te delen en te versmelten met elkaar! Super dat je zo open vertelt over jouw ervaringen op liefdesgebied, je gevoelens zijn heel herkenbaar!

  6 likes
 16. Prachtig om te lezen, vrijheid in alle aspecten, helaas is het moeilijk en bijna onmogelijk om iemand te vinden die precies het zelfde gedachtegoed naleeft… Ik volg je, ik snap je, ik voel je.. zit met een zelfde soort iets maar dan aan een elastiek, kan ver gaan maar wordt dan weer terug getrokken en moet weer overnieuw beginnen..

  Respect voor het delen!

  6 likes
 17. Respect voor je openheid, blijf AUB jezelf mooie persoonlijkheid janET………… 😉

  6 likes
 18. Dag Janet. Ik las met volle aandacht jouw vrouwen-anders artikel maar bedacht dan wel het volgende: wat met de sprookjes? Ik wil ze houden zoals ze zijn. (niet de disneyversies natuurlijk!) Het zijn kosmische verhalen waarin levenslessen verborgen zitten, oorspronkelijk gebaseerd op sterrenstanden. Daaruit kwamen dan de tarot en de horoskopen lezingen. Het is maar dat men nergens een theorie mag/kan van maken. Iedereen is anders. Iemand kan snakken naar een lief maar het moeilijk hebben met contacten leggen… Daar sta je dan met je vrouw-voor alle-mannen theorie. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij er veel van in je buurt hebt, maar: hoe strik je die dan om ze bij je te hebben, voor een jaar, een week, een nachtje uit…net genoeg tijd om hen zelf te binden en dan te verlaten… Ik weet zo niet…Laat sneeuwwitje en haar dwergen maar aan de kosmos over zou ik zeggen…De kosmos beslist, niet jouw sexlust … (waar op zich niks tegen is natuurlijk!) Lieve groetjes… Ooit vind de weg voor jezelf.

  6 likes
 19. De wereld zou beter af zijn zonder dit soort waanzin, zeker als men het ook nog eens wereldkundig maakt.

  6 likes
 20. Lieve Janet,
  heerlijk om te lezen !! Ik heb er van genoten.En tussen de woorden en zinnen door herkende ik mijzelf 🙂

  Liefdevolle groet voor jou !

  5 likes
 21. Chapeau Janet voor je openheid!!! For a cherry on the cake….En wat als de energie (want uiteindelijk is het een energie spelletje you are me cleverly disquised as you-what I repress the other will express for me enz…) van sneeuwwitje je grootste gift is als de lading eraf is, waardoor je samen kunt smelten in een andere wereld? Heaven on Earth…

  5 likes
 22. Hoi Janet,

  Wat je beschrijft is een ideale situatie die we als mensen moeilijk kunnen bereiken. Ons EGO zit daarbij in de weg en velen zijn op zoek naar liefde buiten zich zelf. Uiteindeljk is alles goed, monogame relaties, polygame relaties etc. zolang het maar in opeheid en respect voor elkaar gebeurd. Bij veel mensen bestaat die behoefte waardoor in het geniep dit achter de rug van de partner wordt gedaan omdat de maatschappij/omgeving dit niet of nauwelijks accepteert. Goed om stil te staan waarom je die behoefte hebt om fysiek je liefde te willen delen met verschillende partners. Het is in veel gevallen wel heel goed mogelijk om dat met 1 partner te delen terwijl je de liefde in vele andere vormen kan uiten en delen met de mensen om je heen.

  Ik denk dat het goed is om te kijken waarom je bepaalde ervaringen aan hebt getrokken. De ander werkt vaak als een spiegel die je iets duidelijk probeert te maken.

  Dank je wel voor je openheid en oprecht artikel.

  Groet

  5 likes
 23. Mooi Janet, zo ken ik je weer!

  4 likes
 24. Ik heb veel uitgevreten, en me eigenlijk nooit echt aan iemand willen binden. Ïn die zin dat een iemand mijn exclusieve aandacht opeist. En ik heb gemerkt dat claimen gedrag mij tegen gaat staan. En ergens dacht ik dat dat gewoon bindingsangst was. Maar nu ik dit lees wordt mij gewoon helemaal duidelijk dat het traditionele huisje, boompje, beestje concept echt niks voor mij is. Daarvoor ben ik teveel een vrije vogel of vlinder die van de een naar de ander fladdert. En ik vin het gewoon fijn om af en toe ergens neer te strijken voor een ontmoeting of samenzijn. Maar als deze vlinder verder wil fladderen dan doet ie dat. Waarheen het leven mij maar roept. De tijd dat ik maar op kwam draven op een ander zijn commando is voorbij. En dan heb ik ut nog niet eens over een intieme relatie. Maar meer het werkleven dat vaak zo is georganiseerd dat ik mij in elk geval een soort horige voel. Sinds ik daar op afknapte en in de WAO belandde, heb ik in elk geval mijn hart kunnen volgen. Ik maak zo goed mogelijk van mijn vrijheid gebruik door iets met mijn passie te doen. En dat zegt me momenteel meer als een soort van slavenbestaan. Voor een baas die je alleen ziet staan, als ie je nodig heeft of iets van je wil. In elk geval doe ik nou iets waar ikzelf voor in ben. Wat sowieso de reden is dat ik nog steeds leef. Ik heb mij in dik tien jaar tenminste enigszins ontwikkeld. Omdat ik eindelijk aan mezelf toe kwam. Al duurde het een hele tijd voor ik doorhad wat een kans ik in de schoot geworpen kreeg. En nu kan ik tenminste zeggen dat ik iets beteken of bijdraag door iets van mezelf met anderen te delen. In plaats van all the usual shit. Er zijn maar wat veel mensen die maar wat graag over een ander willen beschikken. Of dat nu een werkgever is die het als vanzelfsprekend beschouwt dat zijn werknemers elke dag weer komen opdraven. Of een man die zijn vrouw als een stuk bezit beschouwt. It’s all the same to me. Dus chapeau JanET voor het delen van jouw unieke reis en perspectief. Dat geeft deze vreemde vogel ook weer wat hoop!

  3 likes
 25. mmmm…………ik geloof niet dat ik het waarachtig vind.

  2 likes
 26. Met alle respect voor je mooie verhaal, maar ik geloof toch meer in het Karma.

  1 likes
  • Misschien bestaat karma niet eens. Het is een aanname zonder onderbouwing. In iets geloven is op zich geen onderbouwing. Byron Katie is in dit soort zaken een goede helper.
   Wat Janet, het ET voegt m.i. niets toe, voelt is belangrijker. Om je gevoelens kun je niet heen. Als ik jonger was geweest had ik graag een afspraak gemaakt met haar.
   Zit al twee jaar op een datingsite te reutelen maar daar wat je echt moedeloos van. Als je door de profielen heen leest zoekt de meerderheid van de vrouwen een vent op een wit paard. Het is niet anders helaas. 60% van de profielbeschrijvingen lijken op elkaar. Veel voorkomend : “ik sta midden in het leven en zie er jonger uit dan in ik werkelijk ben, mijn vrienden vinden me ……….”
   Dat is toch geen basis. Dus ik ben meer voyeur en nog niet één keer geboeid. Vrouwen zoals Janet komt je daar niet tegen dus. Helaas.

   1 likes
 27. Wel is het link dit. Want nu gaat een pedofiel zich rechtvaardigen dat met een volwassen te leven ook niet zijn ding is en dat met kinderen meer zijn ding om gelukkig te zijn. Dan komt er iemand die het graag met een dier gelukkig is. En dan begrijp ik wel dat na sodom en gamora het besluit om vrouw bij EEN man te laten horen geen vreemd plan is geweest. Anders krijgen we chaos. Want je mag dan iemand vrij laten maar tot waar is de grens??? In de bijbel stond ook in den laatsten dagen zullen de mensen wettenloos zijn losbandig ect, Er staat er genoeg in dat zo klopt met deze tijd. Het is ook een moment opname wat we lezen van deze vrouw. De schuld van een slecht relatie heeft ook een tweede verhaal Snap je!?

  2 likes
 28. Tut tut Ho ho…. jij trekt van leer, from head to toe !
  Lekker hoor, je lusten achterna, geen groter genot dan je genoten genot of eh ..? het nog te genieten genot.
  Maar aan genot ga je langzaam aan kapot…. is het niet lichamelijk dan wel geestelijk emotioneel… of…zoals je zegt, je moet vrij van dogma`s zijn, mmm tja, ik ben er niet vrij van en vraag me af;
  Wat is beter; velen voor èven…of èèn voor altijd…?!?

  De KICK van dat `even`… die zalige roes van het nieuwe, het spànnende…het ontdekken, het LUSTVOLLE…
  Mmmmm…zàlig !
  Maar zoekt de mens in essentie niet naar VERBINDING….?
  De energetische harmonieuze versmelting van de geest, het hart, de ziel…?
  En ja, natuurlijk die van het lichaam, daar valt zeker een ongelooflijke sidderende expirience in te beleven, maar stel; er komt een man bij de dokter……………………
  Wat dan…? blijft er zonder LUST dan geen LIEFDE over….???
  m.i. is die LIEFDE de essentie in een relatie, en kortstondige verliefdheden zijn meer, en nogmaals m.i. bevredigingen van je lustgevoelens dan een sterke vertrouwensband die blijvend geluk brengt, tevrèdenheid in lief en leed i.p.v. te jagen naar kortstondige avonturen…Yeah… te gèk, alwèèr `n KICK of tien Kicks in een gangbang…. tja tjee…. ik doe niet (meer) mee….
  Geef mij er maar èèn voor altijd…. vèèèèèèl…. leuker en lekkerder, want na tien wijntjes proef je ook niet meer welke kwaliteit het heeft…. of eh….? 😉

  Jaja, een ieder beleeft zijn leven anders en het ouderlijke nest, de jeugdervaringen etc. vormen die mens, en niet dat ik jouw verhaal (van alweer `n paar jaar geleden) niet fantàstisch vind, maar na die Kicks on ROUTE 66 (6 ?) denk ik zomaar…dat ook JIJ… er langzamerhand achter bent gekomen dat je beter van EENTJE kunt dromen, dan van tien, wie niet weg is is gezien!

  IK KOMmmmmmmm……… 😉

  2 likes
 29. Ohne FeigeBlatt geschreven, Janet, compliments of Ferry Dutch to the Netherlands
  No Figleafs Please please me Oh Yeah like I try to Please You, (z)Onder Vijgenblad
  misschien zit er wel iets van je gading bij
  mijn gedichten en lyrische poetry performances op de Poetryflowbypassion.nl ?
  Ik hoor het wel, Fred Hoekstra Oldeberkoop

  1 likes
 30. Wsanzin geen mens kortom you need help

  1 likes
 31. Waanzin geen mens kortom hep nodig
  egyptnaar ben ook

  1 likes
 32. door dit lange relaas, komt een gezegde boven ,,,houd je kruis binnens huis ….werd in de jaren 50 veel gezegd ,ben het er mee eens ,
  en de liefde geloof ik helemaal niet meer in ,,als je al die scheidingen ziet ,,de kinderen een soort aanhangsel zijn geworden ,bevestig dit me ,

  1 likes
 33. Ik ben een man, maar het is voor mij heel herkenbaar. Ik ben nu zowat 30 jaar getrouwd, maar had het anders gewenst. En misschien ben ik dan ontrouw in mijn gedachten (omdat ik andere vrouwen begeer, juist vanwege die liefdevolle seksuele energie die elke dag in mij aanwezig is) , maar andersom had ik een polygame relatie het liefst gewild. Voor mijzelf en voor mijn vrouw. Die ruimdenkendheid zul je niet of nauwelijks aantreffen in ons puriteinse landje. Mannen zijn nog steeds te ‘boers’ en vrouwen stellen zich nog steeds te afhankelijk op van hun man.
  Jammer…

  1 likes
 34. Als dit voldoet aan hetgeen je ‘ er uit wilt halen ‘, zeg ik ‘ ga er voor ‘.
  Wat mij betreft is het te hopen dat veel meer Vrouwen duidelijk zijn in hetgeen men wel en niet prettig vind, en al helemaal als dat tot betere, en creatievere sex leidt.
  De ‘ vrije wil ‘ waarmee je het beschrijft, en de openheid is GAAF!

  0 likes
  • Jos Ripken, sex is tussen een man en een vrouw, pseudo sex tussen twee gelijk gerichte mensen.
   Het openbreken van onze samenleving, met opzet twee spald creééren, heeft gemaakt van onze samenleving wat het nu is, een samenleving van minderheden die zich constant probeerd te spiegelen aan de meerderheid, maar dat lukt niet want de spiegel vertoond een lelijke scheur, een lidteken in onze gevoelens van samen zijn, het klitten van de minderheden en proberen macht economisch macht te vergaren, dit gesteund door de gecorrumpeerde media.
   Beschamende situatie dat je je geld moet verdienen, met kromme dingen recht te praten, en er ogenschijnlijk iets moois van te willen maken, maar de menselijke intuïtie is niet zo gemakkelijk te beinvloeden.

   1 likes
 35. Dank Janet voor je openheid en moed om zo persoonlijk over jezelf te schrijven. Ik vond het erg boeiend om te lezen en ben er 100% van overtuigd dat als iedereen zijn/haar eigen hart trouw blijft, er een heel andere samenleving zou zijn. Ook juist de openheid en eerlijk durven zijn die jij leeft kan ik erg respecteren…los van het feit of ik er mee eens ben of niet. Het is jouw waarheid en chapeau dat jij dit voluit leeft. Daarnaast denk ik vooral dat we nooit over een ander kunnen oordelen…ieder is uniek en heeft een eigen waarheid die geleefd mag worden binnen de grenzen van wederzijds respect. Alle kritiek op een ander is een eigen projectie gevorm door je persoonlijjke norm… Laat liefde stromen, ieder op een eigen manier…dat is misschien onze belangrijkste ‘taak’ hier als mens…

  1 likes
 36. Ben al een tijdje bezig met het leven, heb vele hypes en waanideéen meegemaakt, vooral van anders sexueel denkenden, komen met een zekere openheid hun wensen als een waarheid verkopen.
  Ben nu 63 jaar te samen met mijn school vriendin, ja vaak s’morgens bij het ontbijt komen we tot het slotsom dat we zo weer zouden doen, van hartstochtelijke liefde tot een hartstochtelijke genegenheid,
  met veel tedere liefde volle momenten, ons samen zijn is ook niet helemaal vlekkeloos verlopen, de jalourse krachten van buiten af zijn gevaarlijk, maar ons samen zijn is gebaseerd op ons geweten, en liefde diepe tot gek makens toe, een zekere bezetenheid voor elkaar.
  Stel mij het paradijs dan ook voor met mooie mensen paren, man en vrouw zo als door de natuur voor zien, maar anders denkenden zal ik geen strobreed in de weg leggen om hun persoonlijke geluk te vinden.
  Mijn favoriete Nederlandse schrijver is Simon Vestdijk, en dichter Herman Gorter met zijn vele vrouwen,
  hij die het echte diepe geluk niet heeft mogen kennen.

  0 likes
 37. Wat een goed verhaal Janet ik bewonder jou al jaren op de manier waarop jij met de dingen omgaat ze spreken mij erg aan en ook hoe je in het leven staat, ik heb ook dat zelfde beeld hoe jij over het leven denkt en ik heb dat al mijn hele leven dat ik anders denk dan anderen en de wereld om mij heen niet goed begrijp alsof ik niet op deze wereld hoor dat komt omdat ik vind dat er teveel leed en ellende is en ik toch liever in een mooiere wereld leef waar harmonie is ik zelf zit ook vol met oneidige liefde en snak naar een mooie lieve wereld maar het is net of ik niet op het juiste tijdstip of met de juiste mensen omringd ben ikzelf ben een man van 55 ik zou jou graag eens willen ontmoeten om gewoon eens met je te praten over graancirkels dat lijkt me zo mooi om te doen ikzelf heb ook bijzondere ervaringen van witte metaalachtige bollen zwevend in de lucht dus ik geloof niet, maar ik weet dat ze bestaan !! Veel plezier met je grote hobby ! Gr. René

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Catja de Rijk is al 15 jaar ...

Brits koninklijk huwelijk is een monsterlijke leugen. Professor onthult wat achter deze propagandamachine schuilt

Brits koninklijk huwelijk is een monsterlijke leugen. Professor onthult wat achter deze propagandamachine schuilt

Britse koninklijke huwelijken zijn ‘monsterlijke leugens’ bedoeld ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.