Homepagina » Columns » Janet Ossebaard » Janet Ossebaard: Het klopt niet…
Column Janet Ossebaard: Het klopt niet

Janet Ossebaard: Het klopt niet…

Heeft u dat ook zo vaak? Het gevoel dat er iets niet klopt? Ik merk dat ik steeds vaker denk: Maar daar klopt toch iets niet? Ben ik nou gek geworden of is de wereld gek geworden?

zaag- en freessporen EgypteIk had het (zoals gezegd in mijn eerste column) in Egypte toen ik zaagsporen aantrof in de duizenden jaren oude Karnak tempel. De archeologen zeggen dat het allemaal gebeiteld tot stand is gekomen. Noeste arbeid noemen ze dat. Eindeloos beitelen en schuren, tot de blaren en de spierballen vanzelf volgden. Terwijl de zaag-, frees- en gietsporen overal voor het oprapen liggen. “Ben ik nou gek geworden?” Dat ging in Egypte keer op keer door me heen.

Ik had het ook toen ik las over de Zwarte Zwarte PietPieten Gekte in Nederland. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat het Nederlandse volk zo gepassioneerd de barricades opgaat voor zoiets absurds wanneer je het vergelijkt met ontwikkelingen in de wereld die er echt toe doen? “Ben ik nou gek geworden?”

Twin Towers versus MH17

Maar ik heb het ook met de mysterieuze vlucht MH17. Net als destijds met de Twin Towers en de London/Madrid/Boston Bombings brult er iets in mijn hoofd: “Maar daar klopt toch iets niet?” En dat heb ik nog steeds, en het wordt alleen maar erger. Ik probeer me te focussen op mijn ‘echte werk’: de graancirkels. Maar ’s nachts, in bed, lig ik te draaien als een kip aan het spit, zoals mijn Vlaamse vrienden het zo mooi zeggen. Ik zie de beelden voor me van MH17: de crash site, de wrakstukken, de lichamen. Vreselijk. Wat een tragedie. Het zal je kind maar wezen…

Terwijl ik destijds door de beelden van de Twin Towers dusdanig getraumatiseerd raakte dat ik pas veel later de stem in mijn hoofd hoorde: “Het klopt niet Janet, het klopt niet. Kijk nog eens goed…”, was het dit keer anders. De beelden van MH17 waren absoluut verschrikkelijk, maar het alarm in mijn hoofd overrulede dit keer ogenblikkelijk mijn emoties. Ik ging als een bezetenen foto’s en video-opnamen zoeken op internet. Zo veel mogelijk details, juist ook van de lichamen. En ik kan u vertellen: er klopt helemaal NIETS!

Let op. (Tenzij u niet tegen de volgende details kunt, dan adviseer ik u om niet verder te lezen…) De Twin Towers waren 415 meter hoog. Best hoog, maar niet wanneer we het vergelijken met de 10 KILOMETER (!) van MH17 toen de rampspoed toesloeg.

De mensen die van de Twin Towers sprongen/vielen sloegen gaten in het asfalt. Hun lichamen sloegen op afschuwelijke wijze te pletter waardoor ze niet meer herkenbaar waren. Getuigen vertelden in shock hoe ze gezien hadden dat er letterlijk een gat in het beton was geslagen en dat de hoofden als watermeloen uit elkaar waren gespat. Excuses voor de vreselijke herinneringen die ik ophaal…

Maar onthoud lieve lezer: ze vielen van 415 meter hoogte!

Tien kilometer vrije val

Terug naar MH17. De passagiers vielen van 10 kilometer hoogte. U mag zelf bedenken wat er van de lichamen over is wanneer ze met een enorme klap de grond bereiken. U mag zelf visualiseren wat er met hun hoofden gebeurt. Maar kijken we naar de beelden die de wereld rondgingen, dan liggen heel veel mensen er keurig bij! Werkelijk keurig. “WTF???” dacht ik bij het zien van de eerste foto. Ik zag twee mensen, een man en een vrouw. Ze lagen netjes bij elkaar en ze waren zo goed als ongeschonden. Hun hoofden waren totaal intact. Hun kleren zaten nog aan hun lichaam. Anderen lagen naakt, hun kleren waren door de duizelingwekkende val door de wind en de luchtdruk van hun lichaam gescheurd. Hoe konden deze twee arme schatten er nog zo perfect uitzien na een val van 10 kilometer? Was ik nou gek geworden? Ik zag een vrouw in bijna perfecte staat op haar zij liggen in een zwart geblakerd gebied: hier had een felle brand gewoed maar… de vrouw had slechts enkele brandwonden op haar rug. Hoe kon het dat haar haar nog netjes op haar hoofd zat? Is dat niet het eerste dat verschroeit bij aanraking van vuur? En waarom zit het niet in de war? Was ik nou gek geworden?

Wrak MH17Ik ging verder zoeken en vond een video-opname die gepost was door een Oekraïense vrouw die heel snel ter plekke was en begon te filmen wat ze aantrof, omdat ook zij het alarm in haar hoofd hoorde: “Het klopt niet!!!” Heel terecht vroeg ze zich hardop af: “Waar is het bloed? Er ligt nergens bloed!” Ik zag een jongeman met een opengespleten schedel. Maar inderdaad… er was geen bloed, er lagen geen hersens over de grond verspreid. En… er was geen gat geslagen in de grond.

Hoe meer foto’s ik bestudeerde, hoe meer het tot me doordrong: er waren geen gaten geslagen! Ik zag een enorm stuk metaal, het lag erbij alsof het voorzichtig in het tarweveld was neergelegd. WTF??? Waar was de krater? 10 kilometer hoogte, lieve mensen!!!

Als je alle foto’s goed bestudeerd zie je slechts één groot (qua diameter, niet qua diepte) gat, zwartgeblakerd door een explosie waarvan we niet weten wanneer hij plaatsvond.

De Oekraïense vrouw vertelde dat het er vreselijk naar formaldehyde rook. De lijken hadden zwarte lippen en waren verder (letterlijk) lijkbleek, geen bloedsporen en ze waren al in staat van ontbinding. Dit waren duidelijk geen verse lijken! Wat was hier in Godsnaam gebeurd?

En dan de klap op de vuurpijl: volgens minister Timmermans had één zuurstofkapjeiemand een zuurstofkapje op. Het nieuws verspreidde zich door Nederland als een lopend vuurtje. Vreselijk! De arme passagiers hadden zich gerealiseerd dat ze gingen sterven! Duh! Nederland staat op zijn kop. ‘Zuurstofkapje’ wordt zelfs uitgeroepen tot woord van de dag. Hoe had onze welbespraakte minister dit kunnen zeggen zonder eerst de nabestaanden te informeren? Foei, wat onnadenkend! Maar niemand vroeg het meest voor de hand liggende: Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat iemand dood op de grond ligt met een dun kapje aan een elastiekje nog om zijn hoofd gebonden, terwijl hij net van 10 kilometer hoogte met een rotvaart naar beneden is gestort in een vrije val die je de kleren van je lijf scheurt???? Verklaar me DAT eens, minister Timmermans?! There is NO F…..ING WAY dat het zuurstofkapje-verhaal kan kloppen!

Nederland is zo emotioneel dat niemand meer logisch nadenkt, zo lijkt het wel

Iedereen huilt mee met de nabestaanden. Natuurlijk ook heel terecht. Het is en blijft een gruwelijk drama. Het blijft hartverscheurend wanneer de eerste lichamen aankomen in Nederland en de ouders van een jonge meid snikkend vertellen dat haar lichaam goddank nog in goede staat verkeerde. Ik snap dat zij op dat moment niet helder meer kunnen (en willen) nadenken over wat een vrije val van 10 kilometer met een mensenlichaam doet. Dat het godsonmogelijk is dat haar lichaam nog in goede staat verkeerde. Arme, arme ouders. Hoe moet je zoiets überhaupt een plaats geven?

Ik weet niet wat er werkelijk gebeurd is met MH17. En ik weet ook niet wat er werkelijk gebeurd is met de eerder verdwenen vlucht MH370. Maar ook daarvoor geldt: het klopt niet, het klopt niet, het klopt niet… In deze tijd van satellieten (waarmee ze elke burger individueel kunnen fotograferen vanuit de ruimte!) is het UITGESLOTEN dat een vliegtuig in zee stort (brokstukken all over the place, drijvend op de golven) zonder dat het binnen enkele uren dankzij onze satellieten is getraceerd. Daarvoor heb je vandaag de dag geen zoekactie van de marine meer nodig. Waarom ging men toch de oceaan op om een enorm gebied uit te kammen? Ik snap het niet. Ben ik nou gek geworden of is de wereld gek geworden?

Lichtpuntjes te midden van leugens

Dr. Udo Ulfkotte

Dr. Udo Ulfkotte

Godzijdank zijn er lichtpuntjes in deze krankzinnig geworden wereld. Neem nou de Duitse Dr. Udo Ulfkotte: topjournalist en redacteur die nu ineens naar buiten komt met video’s en een boek over hoe hij (en met hem nog duizenden reporters wereldwijd) jarenlang werd omgekocht door de CIA en andere inlichtingendiensten om ‘nieuws’ te verspreiden dat geen nieuws was. Leugens. Ophitsingen van het volk. Hij komt met het voorbeeld over de hetze die nu gaande is tegen de Russen, tegen Poetin. Leugens, leugens, leugens, zegt Udo. Hij schaamt zich diep, heeft drie hartaanvallen gehad en het kan hem niets meer schelen wat ze met hem gaan doen.

Ik geef toe, ik denk persoonlijk ook dat Poetin een uiterst intelligente mega-narcist is die best heel gevaarlijk kan zijn als hij boos wordt (als hij al emoties kent). Maar dat hij niet achter de MH17-tragedie zit is in mijn ogen overduidelijk. Hij is briljant, maar niet gek (in de zin van stupide). Waarom aansturen op een derde wereldoorlog die hij nooit kan winnen? Nee… hier speelt iets anders, iets veel groters en veel viezers.

Jemig, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de IS! Nou, dat moet dan maar in de volgende column. Denk in de tussentijd maar eens na over de hamvraag inzake IS: Als er werkelijk sprake is van een extremistische islamitische organisatie, zo professioneel en machtig als ons wordt voorgeschilderd, waarom vallen ze dan niet hun aartsvijand aan? Ze lijken onoverwinnelijk, met hun hypermoderne (Amerikaanse!) wapens, maar de Joden (lees: Israel) laten ze met rust. Jawel, lieve lezers, de grootste aartsrivaal van de moslims zijn de joden, niet de christenen. En dat gaat duizenden jaren terug in de tijd, tot lang voordat Christus al dan niet onbevlekt werd geboren.

Interessante tijden

Peter Vereecke

Peter Vereecke

Verwarrend ook van tijd tot tijd. Ik blijf mij maar gewoon keihard focussen op het Licht en op helden zoals Udo Ulfkotte, maar ook onze eigen Vlaamse Peter Vereecke, en de weermannen in Amerika die in live uitzendingen beelden van chemtrails lieten zien en er openlijk over vertelden: “We worden besproeid, laat je niets wijsmaken!” Weermannen die hun legercarrière vaarwel hadden gezegd om iets onschuldigs in het leven te gaan doen. Ik heb nooit meer iets van hen vernomen. Ze zullen – op zijn zachtst – op staande voet ontslagen zijn.

En misschien – heel misschien – is onze minister Timmermans ook wel een held. Want laten we eerlijk zijn: het is geen domme jongen. Hij weet donders goed dat het zuurstofkapje-verhaal van geen kant klopt. Dus waarom vertelt hij dat in een interview met Pauw? En waarom vraagt Pauw – één van de slechtste interviewers ooit – niet door? Het is misschien een lekker ding in de ogen van veel kijkbuiskinderen, maar slim is ie niet… En die Timmermans, heeft u wel eens goed naar het fragment gekeken? Ik citeer hem met een geweldige zin waarin hij HELEMAAL NIETS zegt: “Er is niets wat we nu weten waaruit je de conclusie kunt trekken dat het niet zo gegaan kan zijn”. Pardon? Deze bijzonder welbespraakte man braakt een zin uit die totaal inhoudsloos is? Wat is hier gaande?

minister Timmermans

minister Timmermans

Let eens op zijn mimiek: hij smeekt Pauw en het Nederlandse volk gewoon om door te vragen! Kijk eens naar die indringende blik: “Luister goed! Vraag door! Heb dan toch door wat ik hier zeg!!!!!” Is Timmermans wellicht een klokkenluider? Wordt hij één van mijn helden, terwijl de nabestaanden nu juist een proces tegen de Nederlandse Staat willen aanspannen, verblind als men is door alle emoties? Laten we het hopen. Het is mij te snel om hem op dit moment in het hokje ‘bad guys’ te stoppen… Ik hoop met heel mijn hart dat hij in mijn privécollectie ‘helden’ terecht gaat komen.

Die privécollectie ‘helden’ wordt steeds omvangrijker. En dat geeft mij hoop. Hoop op een goede, mooie, liefdevolle wereld. Precies dat wat de graancirkels ons al jarenlang beloven: een nieuwe wereld, een nieuwe mens, een nieuw bewustzijn…

Ben ik een wishful thinker? Iemand die tegen beter weten in hoop blijft houden? Misschien wel. Maar ik beschouw mezelf liever als proton: altijd positief, want zo zit een proton nu eenmaal in elkaar…

Janet Ossebaard

www.circularsite.com
www.facebook.com/janet.ossebaard

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • JosTee schreef:

  Wat een onzin verhaal van Janet Ossebaard (maar passend voor een graancirkeldeskundige, dat dan weer wel…). Van de valsnelheid heeft ze echt niets begrepen en ik vrees van een hoop andere zaken ook niet. Haar probleem is, dat als zij ‘iets’ niet snapt, dat ‘het’ dan niet kan kloppen… Ik vrees dat zij inderdaad iets te lang ‘als een kip aan het spit’ heeft gedraaid voor zij deze onzin bijeen heeft getypt.

  Janet schrijft ‘Nederland is zo emotioneel dat niemand meer logisch nadenkt, zo lijkt het wel’. Ik zou zeggen: wie de schoen past trekke hem aan, dit verhaaltje is niet echt een ‘brownie point voor je karma.

  Om niet onvriendelijk te eindigen (ik vrees anders dat Janet persoonlijk langs komt om mij als ‘retard een klap op mijn bakkes te geven’ zou ik zeggen: veel sterkte er mee!

  21 likes
  • ton schreef:

   Ach jostee mischien verdwijnen ook bij jouw deze aankomende maanden de hechtingen uit je ogen

   11 likes
   • JosTee schreef:

    Ton, kerel toch, wat doet je denken dat ik hechtingen in m’n ogen heb?
    Ik nodig je graag uit om dat nader toe te lichten.

    Hartelijke groet, JosTee

    4 likes
    • Pim schreef:

     JosTee, misschien is het wel een onzinverhaal, maar je komt met niets dan niet-beargumenteerde kritiek. Kun je Janet’s vragen beantwoorden? Heb je ‘verstandiger’ vragen? Kun je haar veronderstellingen/ observaties, die hebben geleid tot de vragen die zij stelt, weerleggen? Zij heeft dan wellicht te lang als een kip aan het spit rondgedraaid, maar jij bekritiseert toch wel als een kip zonder kop. Graag minder geroeptoeter en meer inhoud.

     8 likes
     • JosTee schreef:

      Dag Pim,

      ik roeptoeter toch maar even terug als je het niet erg vindt.
      Als je zoals Janet Ossebaard doet, een verhaaltje typt (sorry sorry, een column schrijft…) over de tragische gebeurtenissen rond MH17 en je baseert je daarbij mede op de valsnelheid, terwijl je daar duidelijk iedere basale kennis over ontbeert, dan houdt het spreken op basis van argumenten een beetje op. Maar misschien baseert Janet zich wel op de valsnelheid binnen graancirkels (eigen onderzoek, wie weet), ik hou dus maar even een slag om de arm Pim, voor dat je weer vindt dat ik geen argumenten gebruik.

      Daarnaast heeft het niet veel zin om (vooral) op basis van argumenten (of logica, waar Janet ook zoveel mee heeft) op dit soort verhaaltjes te reageren. De schrijvers van dit soort ‘kritische journalistiek’ hebben hun eigen kennis en kunde, hun eigen jargon en hun eigen logica, en vinden andersdenkenden ‘retards’ die een klap op hun bakkes verdienen (zie een eerdere veelgeprezen ‘column’ van Janet Ossebaard).
      Dat argumenteren met dit soort ‘kritische jounalisten’ niet echt opschiet is te adstrueren met een van de zinnen van Janet in haar ‘column’ over het gebeuren rond MH17. Ik citeer “En ik kan u vertellen: er klopt helemaal NIETS!”
      Tja, breng daar maar eens iets tegen in…

      Hartelijke groet, JosTee

      9 likes
     • hayla schreef:

      Ik benhelemaal eens met je en idd velen moeten nog wakker worden

      3 likes
  • Peter C. schreef:

   Jos, hoezo passend voor een graancirkeldeskundige? Daarmee plaats je je in de stal van de sheeple en insinueer je, luisterend naar de misleidende MS-media, dat alle graanformaties met touw en plank bij elkaar gestampt worden.
   Toegegeven dat sommige feiten betreffende MH17 eventueel verklaard zouden kunnen worden door het feit dat het grootste gedeelte van het vliegtuig, met de vleugels, als een blad een twintigtal km ver neerdwarrelde waardoor de impaktsnelheid niet extreem hoog en dus niet zo verpletterend was. Maar toch…

   2 likes
   • Andre Machielsen schreef:

    Jos, Hoe je het ook draaid, je geeft geen antwoorden op gestelde vragen. Geeft niet hoor daardoor plaats je jezelf in het juiste hokje.

    2 likes
    • JosTee schreef:

     Dag Andre,

     jij vindt kennelijk dat Janet Ossebaard in haar verhaaltje een aantal vragen opwerpt, die ik zou moeten beantwoorden (waarom eigenlijk?). En vervolgens poneer je, dat als ik dat niet doe ‘ik mij in het juiste hokje plaats’. Om met dat laatste te beginnen: er zijn wat mij betreft slechtere hokjes denkbaar dan ‘het juiste hokje’. Maar dat bedoel je misschien wel anders (en zo zie je maar hoe mensen elkaar met de beste bedoelingen mogelijk toch verkeerd begrijpen…).

     Toch wil ik je best terwille zijn Andre. Als jij aangeeft op welke vragen van Janet jij graag een antwoord van mij wilt, wil ik daar binnenkort best even tijd voor inruimen. Daarbij stel ik overigens wel enige voorwaarden.
     In de eerste plaats, dat het vragen moeten zijn die uitstijgen boven de vraag die Janet in haar verhaaltje bij herhaling stelt: “Ben ik nu gek geworden, of is de wereld gek geworden?”, want daar ben ik redelijk snel mee klaar.

     Daarnaast moet een vraag voldoende duidelijk zijn. Zo zou Janet’s vraag ‘waarom het haar van een van de slachtoffers nog netjes op haar hoofd zat’, heel goed kunnen betekenen, dat Janet snel tevreden is over het aanzien van een bepaald kapsel (hetgeen mij niet zou verbazen). En zo’n dispuut kun je met een vrouw maar beter niet aangaan….

     Ik voorspel echter, dat de beantwoording van jouw vragen je hoe dan ook nooit tevreden zal stellen (herlees m’n antwoord aan Pim hierboven nog maar eens).

     Om ieder mogelijk misverstand te voorkomen: ik wil volledig respectvol blijven jegens de slachtoffersen nabestaanden van de MH17 ramp.

     Hartelijke groet, JosTee

     5 likes
    • JosTee schreef:

     Dag Andre,

     jij vindt kennelijk dat Janet Ossebaard in haar verhaaltje een aantal vragen opwerpt, die ik zou moeten beantwoorden (waarom eigenlijk?). En vervolgens poneer je, dat als ik dat niet doe ‘ik mij in het juiste hokje plaats’. Om met dat laatste te beginnen: er zijn wat mij betreft slechtere hokjes denkbaar dan ‘het juiste hokje’. Maar dat bedoel je misschien wel anders (en zo zie je maar hoe mensen elkaar met de beste bedoelingen mogelijk toch verkeerd begrijpen…).

     Toch wil ik je best ter wille zijn Andre. Als jij aangeeft op welke vragen van Janet jij graag een antwoord van mij wilt, wil ik daar binnenkort best even tijd voor inruimen. Daarbij stel ik overigens wel enige voorwaarden.

     In de eerste plaats, dat het vragen moeten zijn die uitstijgen boven de vraag die Janet in haar verhaaltje bij herhaling stelt: “Ben ik nu gek geworden, of is de wereld gek geworden?”, want daar ben ik redelijk snel mee klaar.

     Daarnaast moet een vraag voldoende duidelijk zijn. Zo zou Janet’s vraag ‘waarom het haar van een van de slachtoffers nog netjes op haar hoofd zat’, heel goed kunnen betekenen, dat Janet snel tevreden is over het aanzien van een bepaald kapsel (hetgeen mij niet zou verbazen). En zo’n dispuut kun je met een vrouw maar beter niet aangaan….

     Ik voorspel echter, dat de beantwoording van jouw vragen je hoe dan ook nooit tevreden zal stellen (herlees m’n antwoord aan Pim hierboven nog maar eens).
     Om ieder mogelijk misverstand te voorkomen: ik wil volledig respectvol blijven jegens de slachtoffersen nabestaanden van de MH17 ramp.

     Hartelijke groet, JosTee

     3 likes
   • JosTee schreef:

    Dag Peter,

    Ik hoop dat ik tegen de tijd dat ik enig geloof hecht aan ‘lichtwezens / aliens uit de 5de dimensie’ die met ons willen communiceren via graancirkels, met grote spoed onder een spanlaken wordt weggevoerd. In dit specifieke geval is m’n antwoord op je vraag: I’m proud to be a sheeple! (ik gebruik dit jargon met enige weerzin, maar ik kom mensen, indien enigszins mogelijk, graag tegemoet).

    Hartelijke groet, JosTee

    3 likes
 • Eeelke schreef:

  In vrije val is de snelheid maximaal 190 km/uur. Bij deze snelheid wordt de luchtweerstand te groot dat het niet meer sneller gaat. De valafstand is niet interessant. Een gat in het beton slaan is dus onzin.
  Niet erg betrouwbaar artikel.

  24 likes
  • Simba schreef:

   Ok, dan zou ik graag de kuil (Krater) willen zien van een brok metaal van 6000Kg die met 190 km/u in een zacht akkerland terecht komt. Tijdens de 2e Wereld Oorlog zijn er parachutisten in ons akkerlandje terechtgekomen waarvan de chute niet open ging en 1,5m diep lagen, zojuist op het journaal (Ja, ik kijk soms ook nog de Fabeltjeskrant) een lichaam opgegraven uit een neerstortende Dakota. mmmm, lag toch aardig diep en dan te bedenken dat de impact van zo’n aluminium tube juist door zijn oppervlakte een gedempte impactkrater zou geven. Dus trek het vergelijk met die 6 ton wegende motor die loodrecht in vrije val naar beneden komt en….. netjes boven op het akkerland ligt.

   2 likes
 • Arend Zeevat schreef:

  Oh Nederland

  Eens een toonbeeld van vrijheid en tolerantie
  Een toevluchtsoord voor elders verdrukten
  Verworden tot paradijs van elitaire extravagantie
  Voor hen die het leven uit de samenleving rukten

  Land van het ingepolderde water
  Symbool van controlerende hokjesmentaliteit
  Maakte een eind aan vrij scheppend geklater
  Ruim baan voor ingeperkte stijfheid

  Met waterkoning als erfelijke ‘roerganger’
  Op een dure speedboot
  Beheerst door zijn moer als duivels handlanger
  En opa’s geest die Bilderbergers gebood

  Oh Nederland

  Ooit land van mooie wolkenluchten
  In vele oude schilderijen vastgelegd
  Mag nu onder juk van chemtrails zuchten
  Die hemelsblauw in beurscasino hebben belegd

  Land van een eens revolutionaire geest
  In vele oorlogen bevochten
  Nu tot eeuwige koopman verweest
  Vrijheid verbannen naar onderaardse krochten

  Delta van stromende rivieren
  Water dragend van bron naar zee
  Laat nu angsten door zenuwen gieren
  Loopt met satanische heersers mee

  Oh Nederland

  Plaats van drooggelegd gevoelsmatig leven
  Waar is uw eigenzinnige vrijheidsdrang
  Die overheersers op grondvesten deed beven
  Waarom dient u alleen des duivels belang

  Waar Spaans juk werd verdreven door Watergeuzen
  Maar wereldelite thans haar handen wringt
  Door brood en spelen geïnspireerde leuzen
  Bevolking het nu door haar ingefluisterde lied zingt

  In uw huidige staat van zijn
  Ben ik u liever kwijt dan rijk
  Bevolking leidend naar machteloze pijn
  Vrijheid haalt u door het slijk

  Geen overwinning zult u smaken
  Want de mens laat zich niet knechten
  U zult weer onder water geraken
  Door emoties die dijken slechten

  Oh Nederland

  Eens vrijplaats van vrij denkende mensen
  Het onderdrukkend historisch tij zal echter keren
  U zult zich dan een ander pad hebben doen wensen
  Maar wees nog altijd vrij om te leren

  Ontdaan van inperkende normendijken
  Is normaal niet gek genoeg
  Zal vrij geestesleven ons verrijken
  Bevrijden van slavengezwoeg

  Waar denken, voelen en willen samenkomen
  Geïnspireerd door een hogere moraal
  Zal vrij leven weer kunnen stromen
  Ten gunste van ons allemaal

  Arend Zeevat

  12 oktober 2014

  24 likes
 • klomp schreef:

  blij dat er nog mensen zoals jij dit zo duidelijk op kunnen schrijven… dankjewel

  23 likes
 • Eddy schreef:

  @ Eeelke ik heb vorig jaar de recordsprong van Felix Baumgartner via livestream gevolgd en ben het niet met jouw stelling eens die vrije val haalde snelheden boven de 1200 km per uur dus snap niet hoe je erbij komt dat de maximale snelheid van een vrije val niet sneller dan 190 km per kan zijn maar het kan natuurlijk zo zijn dat deze recordsprong en alle meetapparatuur die aan zijn pak en lichaam bevestigd zaten gemanipuleerd waren 😉

  11 likes
  • Mikey schreef:

   @eddy Felix Baumgartner begon zijn recordpoging van maar liefst 39 kilometer hoogte. Dat is 29 kilometer hoger dan de 10 kilometer waar hier over gesproken wordt. Op die hoogte (39km) is de lucht veel ijler en is er dus als gevolg veel minder weerstand. Hierdoor was deze snelheid dus wel haalbaar.

   Op “normale” hoogten zoals met bv parachute springen kan afhankelijk van de stand en houding van het lichaam wel degelijk maar een maximaal snelheid van rond de 200km/h behaald worden.

   4 likes
  • Jeroen schreef:

   Felix haalde die hoge valsnelheid op grotere hoogte waar de luchtweerstand veel lager is en remde vanzelf weer af.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Eindsnelheid

   Naarmate de lucht ijler is is de eindsnelheid hoger. Bij een val van zeer grote hoogte neemt de snelheid eerst toe tot de eindsnelheid ter plaatse, en dan af naarmate de eindsnelheid door de grotere dichtheid van de lucht afneemt.

   Op een bepaald moment zijn de luchtweerstandskracht en de zwaartekracht gelijk in grootte. Daarna blijft je met constante snelheid vallen en die noemen we de eindsnelheid.

   2 likes
 • Wim schreef:

  Ga zo door Janet!
  Hier en daar zet je nog vraagtekens neer, zodat mensen zelf na kunnen denken. Maar er mogen best uitroeptekens komen te staan, want we worden belazerd waar we bij staan.
  Misschien krijg je gelijk over Minister Timmermans.
  Momenteel spreekt hij nog als een marionet van de werkelijke machthebbers. Als ik zijn gezichtsuitdrukkingen zie, dan heb ik wel het idee, dat hij een beetje tegenzin krijgt bij het verspreiden van deze leugens.
  Ze hebben hem niet voor niets een andere job gegeven. Dan moet hij wel weer even stil blijven.
  Ik ben benieuwd hoelang hij dit nog vol kan houden en als hij knakt, dan zien we hem terug als klokkenluider of we vinden hem ergens langs de weg, afgedankt voor “bewezen diensten”.
  Momenteel wordt hij al op de vingers getikt van hogerhand over zijn uitlatingen over het zuurstofmasker. Begin van zijn exit.
  Alle medewerkers in het onderzoek krijgen een gedenkteken…. om hen de mond te snoeren.

  15 likes
 • Piertje schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens, er klopt niets, maar dan ook echt niets van! Ik geloof ook niets meer van het nieuws…

  14 likes
 • pietje schreef:

  Janet, dit is precies zoals ik en vele van mijn vrienden er ook over denken ! Chapeau voor het eerlijk tonen van je gevoel !

  Groetjes
  Pietje

  14 likes
 • Frans de groot schreef:

  Het klopt ook allemaal niet dat heb je heel goed gezien JANET ik wist dat al langer.
  Ik vertel wel is wat maar mensen luisteren er niet naar. En mailen naar de media vergeet het maar
  Het is een groot spel dat gespeelt wordt en de cabal zal dat uitspelen koste wat het kost.
  Kijk maar wat er nu in de wereld gebeurt.

  Frans

  13 likes
 • Albertien schreef:

  Chapeau Janet!

  Je bent een vrouw naar mijn hart. Ik als vrouw zijnde worstel ook regelmatig met deze vragen en ik trap niet meer in de spelletjes van de elite, de cabal, de illimunati, ze proberen ons nog steeds de ogen dicht te smeren met vieze vuile leugens. Ik twijfel dan ook of er echt lijken zijn geboren rondom MH17, volgens de foto’s, o.a. Martin Vrijland, zijn het dummy’s, plastic poppen die daar, ook vaak naakt, zijn neergelegd. Het is maar de vraag hoe dat zit, ook met de nabestaanden. Overal worden nu acteurs ingezet, kijk ook naar het fenomeen ebola, waarin afrikanen worden betaald, om zogenaamd slachtoffer te spelen, overduidelijk dat hier meer aan de hand is, dan die duivelse mms ons wil doen geloven. Ebola is ook een grote hoax, wat ik heb gehoord en gelezen dat het Rode Kruis nu juist bewust mensen vaccineert met het ebolavirus en ze dan sterven, dit is de bedoeling, wereldwijd moet iedereen worden ingeent met dit vaccin, zodat de depopulatie kan starten, agenda 21 van de elite.
  Waar zijn de mensen van de ramp vanMH370 gebleven, wel duidelijk dat dit vliegtuig niet in zee is neergestort, waarschijnlijk staat het ergens op een onverlaten militair eiland en wordt het straks misschien gebruikt om nog een grote aanslag te plegen in Amerika, althans wat ik heb gelezen…

  Ja, wat moeten we met Timmermans, hij vertelt een grote leugen, heeft ie dit bewust gedaan, kreeg hij last van zijn geweten en natuurlijk vraagt Jeroen Pauw niet door, net zoals die dappe Ufkotte is hij een puppet van de elite. Het zou hem echt sieren om ook eens een boekje open te doen, want ik weet wel zeker dat hij weet wat de waarheid is van alles wat ons op het nieuws door de strot wordt geduwd.
  Maar dit land laat alles toe, de toestroom van asielzoekers, straks nog burgeroorlogen, want op een gegeven moment wordt het wel heel erg benauwd in dit landje, wat al zo overbevolkt is.
  Let wel, ik heb niets tegen asielzoekers die hun sporen hier al lang hebben verdiend, maar wat er nu gebeurd is doelbewust chaos creeeren in ons land en dat gaat zeker gebeuren, heeft tijd nodig.

  De tijd zal het ons leren, als het dan maar niet te laat is, deze aarde verdient beter, ze wordt momenteel misbruikt, verkracht en leeggeroofd door de mensheid, de aardbevingen zijn er niet voor niets en er zullen zeker nog wel meer komen.
  Laten we hopen dat het systeem straks snel mag instorten, weg met die loonslavernij waarin velen zwoegen in het zweet des aanschijns, rotbaantjes moeten vervullen tegen een hongerloontje, bah wat een banenland is dit land geworden. Tijd voor vernieuwing!

  12 likes
 • Faith schreef:

  De spijkers op zijn kop Janet! Ik heb ook al heel lang het gevoel dat het allemaal niet echt is, een rare soap waar we in zitten. Die steeds maffer wordt. Het mafste zijn wel die mensen die het zien zien. Ze ( die mensen die het niet door hebben) weten nergens van en ik ben gek en zwartgallig. Daar moet ik steeds meer om lachen, het leukste er van is dat ze ( die mensen die het niet zien, die mensen die er geen erg in hebben dat deze maatschappij een grote leugen is) denken dat ik boos ben! Wat een humor! Dat het hele zooitje maar snel in elkaar mag storten. Als Timmermans er nu zelfs al achter is hoe het zit en er niet blij mee is zijn we best al heel ver. Kan nooit lang meer duren, de beurzen gingen gisteren ook flink onderuit. Houd goede moed mensen. We komen er wel, in een betere wereld.

  10 likes
 • Emana schreef:

  Je hebt helemaal gelijk klopt allemaal niets van er zijn nog zo weinig mensen wakker.
  waarom hebben de media kranten etc. geen argwaan over heel veel zaken is alles voorgekauwd met opdracht niet over schrijven.

  9 likes
 • Scepticus schreef:

  Zoals eerder aangegeven is de maximale snelheid die een mens bereikt 200km per uur. Bovendien zijn er gevallen bekent van mensen die een val overleven van 10 kilometer hoogte.
  Ik sluit niet uit dat hier geen smerig spelletje wordt gespeeld (vliegtuig uit de lucht geschoten door Oekraïne maar op de Russen afgeschoven)maar ik ben er van overtuigd dat het vliegtuig uit de lucht is geschoten. Als het allemaal vooropgezet is moet teveel mensen meewerken. Ik ken zelf geen mensen die zijn omgekomen maar wel mensen die mensen kennen. Hoe zijn deze mensen dan overleden? Vermoord en daarna daar neergelegd? Autopsieraport hier in Nederland vervalst? Als ze die mensen hebben vermoord is het vliegtuig dan geland? Ook de piloot zou dan mee moeten werken wetende dat hij zou sterven? Of is hij vervangen? Je theorie roept meer vragen dan hij beantwoord.

  8 likes
 • Oddball schreef:

  Wie hebben die brokstukken en lijken daar dan neergelegd? De kaboutertjes? Aliens? Vermakelijk stuk om te lezen, maar grote onzin, geschreven door een vrouw die zelf vol lijkt te zitten met emoties…

  8 likes
 • Oddball schreef:

  Mevrouw Ossebaard laat in haar column een stinkend antisemitisch windje. Maar dat mag. Vrijheid van meningsuiting en zo…

  7 likes
 • Kalki schreef:

  Wat niet klopt is dat we maar (bewust) bezig blijven met RAMPEN te veroorzaken ipv. gezamelijk INTERNATIONAAL rampen op te lossen en te bestrijden. Ga je in je 1-tje bewust contact zoeken met ‘ Aliens ‘ en in de hoop dat zij wel rampen willen oplossen, dan wordt je meteen in het gekkenhuis gestopt. Ik wil mij daarom het liefst teleporteren en om het gekkenhuis te ontlopen.

  6 likes
 • Faith schreef:

  correctie: het mafste zijn wel de mensen die het niet zien.

  6 likes
 • Huisheks schreef:

  Ben benieuwd naar de volgende column, zo helder en logisch als dit is bijna nergens meer te vinden. Ook een zeer onpartijdig en neutraal getint verhaal.
  Uitzonderingen bevestigen de regel. Mijn complimenten.

  4 likes
 • Melvin schreef:

  Janet, een prima column.
  Respekt!

  4 likes
 • H.J.van Dijk schreef:

  Mooi en duidelijk verwoordt !!!!!

  3 likes
 • fve schreef:

  wie zegt dat het vliegtuig van 10 km hoogte is neergestort, bij een val van die hoogte bereikt het vliegtuig bij 2,6 km hoogte het punt dat hij uit elkaar gaat vallen (te veel G krachten). Dan heb je nog allerlei factoren die de val vertragen (draaien om zijn as ,vleugels , werkende motoren) net als het boomzaadje wat draaiend naar beneden valt ,door dat er aan 1 zijde een verzwaring zit. (die hebben we allemaal wel een keer omhoog gegooid).De eerste getuigen vertelde ook dat het toestel tollend naar beneden kwam!! Het wel handig om te weten dat de luchttemperatuur ongeveer – 40 is , dus als jij in je korte broek en t-shirt in het vliegtuig zit , ben je dus voor dat je de grond raakt bevroren (denk eens aan de windchill factor)
  En wat gebeurt er dus met het bloed ??? Als ik een bevroren kip op de grond laat vallen , dan zal hij een paar keer stuiteren maar blijft gewoon heel.Pas als hij ontdooid is ,zie je wat schade. Op de lichamen van de slachtoffers zie je ook DUIDELIJK bevriezingswonden.
  Als je wetenschap toepast in plaats van kinderlijke redenaties en volledige onzin , dan zie je gelijk dat alles klopt als een bus.

  2 likes
 • simon schreef:

  Echt prachtig verwoord Janet. Maar voor wat Putin betreft vraag ik me wel het volgende af:
  Wat is er beter, een man van weinig woorden en emoties of zo’n theatrale bemoeieal die d..m.v. mooie praatjes probeert andere natie op te hitsen en Europa voor het karretje wil spannen mocht het straks escaleren?
  Bij het zien van onderstaande uitzending van Nieuwsuur, ging ik toch iets anders tegen Putin aankijken en meende ik zelfs emoties in de man te kunnen bespeuren:

  vanaf 20 min. en 53 sec.
  http://nos.nl/uitzendingen/lq/16951-nieuwsuur-27-maart-2014.html

  P.S. Terugkomend op de MH17; waar blijft het nieuws over de zwarte dozen????

  1 likes
  • Cindy schreef:

   @J.Kee
   Ik kon niet stoppen met lezen… Zo verbijsterend interessant!
   Dank voor deze link, eindelijk eens informatie die de waarheid dichterbij kunnen brengen.

   0 likes
 • Marian schreef:

  Docu van recente beelden van de MH-crashsite en ooggetuigenverslagen van het neerstorten (met ondertiteling)
  Na 80 dagen steeds geen onderzoeksteam geweest…zou “te gevaarlijk zijn”…. Ja, door de bombardementen van Kiev, die tesamen met de Westerse ( CIA) pers alles in het werk stelt om de waarheid achter te houden.
  Het “blaming Russia” spel … past in het grote plan.
  A must see:
  https://www.youtube.com/watch?v=Y1sSDo3SAjw

  1 likes
 • Candor schreef:

  Ja inderdaad ben ik nu gek aan het worden of hoe zit het en focus niet op de graancirkels die zijn ondergeschikt maar wel leuk om iemand mee onderuit te halen , even terzake .

  Al die gevallen London Bombing , Madrid Bombing , 911 , Aurora Sooting , Sandy Hook daar waren oefeningen ofwel drills op dezelfde dag aan de hand als jullie dit toevallig noemen ?

  En op het moment dat er geen black boxen gevonden worden dan moet je wel na gaan denken toch ?

  En we weten ook nog steeds niet met de MH 17 Black Box wat er daar op vermeld wordt .

  Vind u dat niet raar dat de zo uitermate belangrijke informatie van de black box , daar wordt niet over gesproken bij de MH 17 ?

  .

  1 likes
 • Vandattem schreef:

  Heel goed verwoordt.

  [insert schuttingtaal]

  0 likes
 • Van buiten schreef:

  Volg je geweten, maar dat zal nog veel leed veroorzaken in de beschaving, de genen die overblijven gaan een beter tijdperk in.

  0 likes
 • Hydra schreef:

  Op de site van Martin Vrijland staat een artikel over de vliegtuigramp met de MH17. In dat artikel heeft hij een youtubefilm gezet van een van de eerste getuigen die aankwam op de rampplek. Een oekrainse vrouw die foto’s heeft gemaakt van de wrakstukken en van lijken. Het is gruwelijk en gelukkig heeft ze de delen waar de lijken op te zien zijn wazig gemaakt. In die film zegt ze op een gegeven ogenblik: Wij hebben de usb sticks, de mobiele telefoons en camara’s meegenomen om deze te verbinden met onze computers. Daarop zagen zij foto’s van 2013. En niet van 2014. Zij zegt dat ze de hele bult daarna heeft afgegeven aan een instantie. Maar dan zou dat betekenen dat ze de foto’s nog op haar computer heeft staan. Zo kan ze bewijzen dat de foto’s aan Aziaten behoren en niet van Nederlanders. Ze zegt namelijk dat ze winterkleding in koffers heeft gezien en dat alle lijken Aziaten waren en geen Nederlanders.
  Ik ben nogal bezig met die hele ramp en alle gevolgen daarvan. Vandaar mijn vraag. Die vrouw is toch op te sporen en zij kan toch aantonen dat de passagiers geen Nederlanders zijn. Zij kan toch de foto’s publiceren en bekendmaken zodat de familieleden van de slachtoffers opgespoord zouden kunnen worden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  >