Homepagina » Columns » Janet Ossebaard » Janet Ossebaard: Het klopt niet…
Column Janet Ossebaard: Het klopt niet

Janet Ossebaard: Het klopt niet…

Heeft u dat ook zo vaak? Het gevoel dat er iets niet klopt? Ik merk dat ik steeds vaker denk: Maar daar klopt toch iets niet? Ben ik nou gek geworden of is de wereld gek geworden?

zaag- en freessporen EgypteIk had het (zoals gezegd in mijn eerste column) in Egypte toen ik zaagsporen aantrof in de duizenden jaren oude Karnak tempel. De archeologen zeggen dat het allemaal gebeiteld tot stand is gekomen. Noeste arbeid noemen ze dat. Eindeloos beitelen en schuren, tot de blaren en de spierballen vanzelf volgden. Terwijl de zaag-, frees- en gietsporen overal voor het oprapen liggen. “Ben ik nou gek geworden?” Dat ging in Egypte keer op keer door me heen.

Ik had het ook toen ik las over de Zwarte Zwarte PietPieten Gekte in Nederland. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat het Nederlandse volk zo gepassioneerd de barricades opgaat voor zoiets absurds wanneer je het vergelijkt met ontwikkelingen in de wereld die er echt toe doen? “Ben ik nou gek geworden?”

Twin Towers versus MH17

Maar ik heb het ook met de mysterieuze vlucht MH17. Net als destijds met de Twin Towers en de London/Madrid/Boston Bombings brult er iets in mijn hoofd: “Maar daar klopt toch iets niet?” En dat heb ik nog steeds, en het wordt alleen maar erger. Ik probeer me te focussen op mijn ‘echte werk’: de graancirkels. Maar ’s nachts, in bed, lig ik te draaien als een kip aan het spit, zoals mijn Vlaamse vrienden het zo mooi zeggen. Ik zie de beelden voor me van MH17: de crash site, de wrakstukken, de lichamen. Vreselijk. Wat een tragedie. Het zal je kind maar wezen…

Terwijl ik destijds door de beelden van de Twin Towers dusdanig getraumatiseerd raakte dat ik pas veel later de stem in mijn hoofd hoorde: “Het klopt niet Janet, het klopt niet. Kijk nog eens goed…”, was het dit keer anders. De beelden van MH17 waren absoluut verschrikkelijk, maar het alarm in mijn hoofd overrulede dit keer ogenblikkelijk mijn emoties. Ik ging als een bezetenen foto’s en video-opnamen zoeken op internet. Zo veel mogelijk details, juist ook van de lichamen. En ik kan u vertellen: er klopt helemaal NIETS!

Let op. (Tenzij u niet tegen de volgende details kunt, dan adviseer ik u om niet verder te lezen…) De Twin Towers waren 415 meter hoog. Best hoog, maar niet wanneer we het vergelijken met de 10 KILOMETER (!) van MH17 toen de rampspoed toesloeg.

De mensen die van de Twin Towers sprongen/vielen sloegen gaten in het asfalt. Hun lichamen sloegen op afschuwelijke wijze te pletter waardoor ze niet meer herkenbaar waren. Getuigen vertelden in shock hoe ze gezien hadden dat er letterlijk een gat in het beton was geslagen en dat de hoofden als watermeloen uit elkaar waren gespat. Excuses voor de vreselijke herinneringen die ik ophaal…

Maar onthoud lieve lezer: ze vielen van 415 meter hoogte!

Tien kilometer vrije val

Terug naar MH17. De passagiers vielen van 10 kilometer hoogte. U mag zelf bedenken wat er van de lichamen over is wanneer ze met een enorme klap de grond bereiken. U mag zelf visualiseren wat er met hun hoofden gebeurt. Maar kijken we naar de beelden die de wereld rondgingen, dan liggen heel veel mensen er keurig bij! Werkelijk keurig. “WTF???” dacht ik bij het zien van de eerste foto. Ik zag twee mensen, een man en een vrouw. Ze lagen netjes bij elkaar en ze waren zo goed als ongeschonden. Hun hoofden waren totaal intact. Hun kleren zaten nog aan hun lichaam. Anderen lagen naakt, hun kleren waren door de duizelingwekkende val door de wind en de luchtdruk van hun lichaam gescheurd. Hoe konden deze twee arme schatten er nog zo perfect uitzien na een val van 10 kilometer? Was ik nou gek geworden? Ik zag een vrouw in bijna perfecte staat op haar zij liggen in een zwart geblakerd gebied: hier had een felle brand gewoed maar… de vrouw had slechts enkele brandwonden op haar rug. Hoe kon het dat haar haar nog netjes op haar hoofd zat? Is dat niet het eerste dat verschroeit bij aanraking van vuur? En waarom zit het niet in de war? Was ik nou gek geworden?

Wrak MH17Ik ging verder zoeken en vond een video-opname die gepost was door een Oekraïense vrouw die heel snel ter plekke was en begon te filmen wat ze aantrof, omdat ook zij het alarm in haar hoofd hoorde: “Het klopt niet!!!” Heel terecht vroeg ze zich hardop af: “Waar is het bloed? Er ligt nergens bloed!” Ik zag een jongeman met een opengespleten schedel. Maar inderdaad… er was geen bloed, er lagen geen hersens over de grond verspreid. En… er was geen gat geslagen in de grond.

Hoe meer foto’s ik bestudeerde, hoe meer het tot me doordrong: er waren geen gaten geslagen! Ik zag een enorm stuk metaal, het lag erbij alsof het voorzichtig in het tarweveld was neergelegd. WTF??? Waar was de krater? 10 kilometer hoogte, lieve mensen!!!

Als je alle foto’s goed bestudeerd zie je slechts één groot (qua diameter, niet qua diepte) gat, zwartgeblakerd door een explosie waarvan we niet weten wanneer hij plaatsvond.

De Oekraïense vrouw vertelde dat het er vreselijk naar formaldehyde rook. De lijken hadden zwarte lippen en waren verder (letterlijk) lijkbleek, geen bloedsporen en ze waren al in staat van ontbinding. Dit waren duidelijk geen verse lijken! Wat was hier in Godsnaam gebeurd?

En dan de klap op de vuurpijl: volgens minister Timmermans had één zuurstofkapjeiemand een zuurstofkapje op. Het nieuws verspreidde zich door Nederland als een lopend vuurtje. Vreselijk! De arme passagiers hadden zich gerealiseerd dat ze gingen sterven! Duh! Nederland staat op zijn kop. ‘Zuurstofkapje’ wordt zelfs uitgeroepen tot woord van de dag. Hoe had onze welbespraakte minister dit kunnen zeggen zonder eerst de nabestaanden te informeren? Foei, wat onnadenkend! Maar niemand vroeg het meest voor de hand liggende: Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat iemand dood op de grond ligt met een dun kapje aan een elastiekje nog om zijn hoofd gebonden, terwijl hij net van 10 kilometer hoogte met een rotvaart naar beneden is gestort in een vrije val die je de kleren van je lijf scheurt???? Verklaar me DAT eens, minister Timmermans?! There is NO F…..ING WAY dat het zuurstofkapje-verhaal kan kloppen!

Nederland is zo emotioneel dat niemand meer logisch nadenkt, zo lijkt het wel

Iedereen huilt mee met de nabestaanden. Natuurlijk ook heel terecht. Het is en blijft een gruwelijk drama. Het blijft hartverscheurend wanneer de eerste lichamen aankomen in Nederland en de ouders van een jonge meid snikkend vertellen dat haar lichaam goddank nog in goede staat verkeerde. Ik snap dat zij op dat moment niet helder meer kunnen (en willen) nadenken over wat een vrije val van 10 kilometer met een mensenlichaam doet. Dat het godsonmogelijk is dat haar lichaam nog in goede staat verkeerde. Arme, arme ouders. Hoe moet je zoiets überhaupt een plaats geven?

Ik weet niet wat er werkelijk gebeurd is met MH17. En ik weet ook niet wat er werkelijk gebeurd is met de eerder verdwenen vlucht MH370. Maar ook daarvoor geldt: het klopt niet, het klopt niet, het klopt niet… In deze tijd van satellieten (waarmee ze elke burger individueel kunnen fotograferen vanuit de ruimte!) is het UITGESLOTEN dat een vliegtuig in zee stort (brokstukken all over the place, drijvend op de golven) zonder dat het binnen enkele uren dankzij onze satellieten is getraceerd. Daarvoor heb je vandaag de dag geen zoekactie van de marine meer nodig. Waarom ging men toch de oceaan op om een enorm gebied uit te kammen? Ik snap het niet. Ben ik nou gek geworden of is de wereld gek geworden?

Lichtpuntjes te midden van leugens

Dr. Udo Ulfkotte

Dr. Udo Ulfkotte

Godzijdank zijn er lichtpuntjes in deze krankzinnig geworden wereld. Neem nou de Duitse Dr. Udo Ulfkotte: topjournalist en redacteur die nu ineens naar buiten komt met video’s en een boek over hoe hij (en met hem nog duizenden reporters wereldwijd) jarenlang werd omgekocht door de CIA en andere inlichtingendiensten om ‘nieuws’ te verspreiden dat geen nieuws was. Leugens. Ophitsingen van het volk. Hij komt met het voorbeeld over de hetze die nu gaande is tegen de Russen, tegen Poetin. Leugens, leugens, leugens, zegt Udo. Hij schaamt zich diep, heeft drie hartaanvallen gehad en het kan hem niets meer schelen wat ze met hem gaan doen.

Ik geef toe, ik denk persoonlijk ook dat Poetin een uiterst intelligente mega-narcist is die best heel gevaarlijk kan zijn als hij boos wordt (als hij al emoties kent). Maar dat hij niet achter de MH17-tragedie zit is in mijn ogen overduidelijk. Hij is briljant, maar niet gek (in de zin van stupide). Waarom aansturen op een derde wereldoorlog die hij nooit kan winnen? Nee… hier speelt iets anders, iets veel groters en veel viezers.

Jemig, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de IS! Nou, dat moet dan maar in de volgende column. Denk in de tussentijd maar eens na over de hamvraag inzake IS: Als er werkelijk sprake is van een extremistische islamitische organisatie, zo professioneel en machtig als ons wordt voorgeschilderd, waarom vallen ze dan niet hun aartsvijand aan? Ze lijken onoverwinnelijk, met hun hypermoderne (Amerikaanse!) wapens, maar de Joden (lees: Israel) laten ze met rust. Jawel, lieve lezers, de grootste aartsrivaal van de moslims zijn de joden, niet de christenen. En dat gaat duizenden jaren terug in de tijd, tot lang voordat Christus al dan niet onbevlekt werd geboren.

Interessante tijden

Peter Vereecke

Peter Vereecke

Verwarrend ook van tijd tot tijd. Ik blijf mij maar gewoon keihard focussen op het Licht en op helden zoals Udo Ulfkotte, maar ook onze eigen Vlaamse Peter Vereecke, en de weermannen in Amerika die in live uitzendingen beelden van chemtrails lieten zien en er openlijk over vertelden: “We worden besproeid, laat je niets wijsmaken!” Weermannen die hun legercarrière vaarwel hadden gezegd om iets onschuldigs in het leven te gaan doen. Ik heb nooit meer iets van hen vernomen. Ze zullen – op zijn zachtst – op staande voet ontslagen zijn.

En misschien – heel misschien – is onze minister Timmermans ook wel een held. Want laten we eerlijk zijn: het is geen domme jongen. Hij weet donders goed dat het zuurstofkapje-verhaal van geen kant klopt. Dus waarom vertelt hij dat in een interview met Pauw? En waarom vraagt Pauw – één van de slechtste interviewers ooit – niet door? Het is misschien een lekker ding in de ogen van veel kijkbuiskinderen, maar slim is ie niet… En die Timmermans, heeft u wel eens goed naar het fragment gekeken? Ik citeer hem met een geweldige zin waarin hij HELEMAAL NIETS zegt: “Er is niets wat we nu weten waaruit je de conclusie kunt trekken dat het niet zo gegaan kan zijn”. Pardon? Deze bijzonder welbespraakte man braakt een zin uit die totaal inhoudsloos is? Wat is hier gaande?

minister Timmermans

minister Timmermans

Let eens op zijn mimiek: hij smeekt Pauw en het Nederlandse volk gewoon om door te vragen! Kijk eens naar die indringende blik: “Luister goed! Vraag door! Heb dan toch door wat ik hier zeg!!!!!” Is Timmermans wellicht een klokkenluider? Wordt hij één van mijn helden, terwijl de nabestaanden nu juist een proces tegen de Nederlandse Staat willen aanspannen, verblind als men is door alle emoties? Laten we het hopen. Het is mij te snel om hem op dit moment in het hokje ‘bad guys’ te stoppen… Ik hoop met heel mijn hart dat hij in mijn privécollectie ‘helden’ terecht gaat komen.

Die privécollectie ‘helden’ wordt steeds omvangrijker. En dat geeft mij hoop. Hoop op een goede, mooie, liefdevolle wereld. Precies dat wat de graancirkels ons al jarenlang beloven: een nieuwe wereld, een nieuwe mens, een nieuw bewustzijn…

Ben ik een wishful thinker? Iemand die tegen beter weten in hoop blijft houden? Misschien wel. Maar ik beschouw mezelf liever als proton: altijd positief, want zo zit een proton nu eenmaal in elkaar…

Janet Ossebaard

www.circularsite.com
www.facebook.com/janet.ossebaard

3 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
klomp
klomp
7 jaren geleden

blij dat er nog mensen zoals jij dit zo duidelijk op kunnen schrijven… dankjewel

Piertje
Piertje
7 jaren geleden

Ik ben het helemaal met je eens, er klopt niets, maar dan ook echt niets van! Ik geloof ook niets meer van het nieuws…

pietje
pietje
7 jaren geleden

Janet, dit is precies zoals ik en vele van mijn vrienden er ook over denken ! Chapeau voor het eerlijk tonen van je gevoel !

Groetjes
Pietje

Arend Zeevat
Arend Zeevat
7 jaren geleden

Oh Nederland

Eens een toonbeeld van vrijheid en tolerantie
Een toevluchtsoord voor elders verdrukten
Verworden tot paradijs van elitaire extravagantie
Voor hen die het leven uit de samenleving rukten

Land van het ingepolderde water
Symbool van controlerende hokjesmentaliteit
Maakte een eind aan vrij scheppend geklater
Ruim baan voor ingeperkte stijfheid

Met waterkoning als erfelijke ‘roerganger’
Op een dure speedboot
Beheerst door zijn moer als duivels handlanger
En opa’s geest die Bilderbergers gebood

Oh Nederland

Ooit land van mooie wolkenluchten
In vele oude schilderijen vastgelegd
Mag nu onder juk van chemtrails zuchten
Die hemelsblauw in beurscasino hebben belegd

Land van een eens revolutionaire geest
In vele oorlogen bevochten
Nu tot eeuwige koopman verweest
Vrijheid verbannen naar onderaardse krochten

Delta van stromende rivieren
Water dragend van bron naar zee
Laat nu angsten door zenuwen gieren
Loopt met satanische heersers mee

Oh Nederland

Plaats van drooggelegd gevoelsmatig leven
Waar is uw eigenzinnige vrijheidsdrang
Die overheersers op grondvesten deed beven
Waarom dient u alleen des duivels belang

Waar Spaans juk werd verdreven door Watergeuzen
Maar wereldelite thans haar handen wringt
Door brood en spelen geïnspireerde leuzen
Bevolking het nu door haar ingefluisterde lied zingt

In uw huidige staat van zijn
Ben ik u liever kwijt dan rijk
Bevolking leidend naar machteloze pijn
Vrijheid haalt u door het slijk

Geen overwinning zult u smaken
Want de mens laat zich niet knechten
U zult weer onder water geraken
Door emoties die dijken slechten

Oh Nederland

Eens vrijplaats van vrij denkende mensen
Het onderdrukkend historisch tij zal echter keren
U zult zich dan een ander pad hebben doen wensen
Maar wees nog altijd vrij om te leren

Ontdaan van inperkende normendijken
Is normaal niet gek genoeg
Zal vrij geestesleven ons verrijken
Bevrijden van slavengezwoeg

Waar denken, voelen en willen samenkomen
Geïnspireerd door een hogere moraal
Zal vrij leven weer kunnen stromen
Ten gunste van ons allemaal

Arend Zeevat

12 oktober 2014

x

Check Also

debats

Arts Fernand Debats tijdens burgerpodium: ‘Wij moeten voorkomen dat de mensheid van binnenuit wordt opgeblazen’

Dinsdag maakten maar liefst 10 insprekers gebruik ...

9/11

20 jaar na 9/11: Brandweerman Rudy Dent zag WTC7 instorten, dit is zijn verhaal

Gisteren herdacht de wereld de aanslagen van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

44
0
We lezen graag je reactie!x