Homepagina » Columns » Janet Ossebaard » Janet Ossebaard: Voorspelbaar
Voorspelbaar

Janet Ossebaard: Voorspelbaar

Mensen reageren eigenlijk altijd heel voorspelbaar. Hier zijn een aantal uitzonderingen op, daar kom ik straks op.

Voorbeelden van voorspelbaar gedrag? Kort na de Parijse schietpartij gaf Nederland aan niet in angst te leven voor terreuraanslagen. Meteen verscheen er een ‘nieuwsbulletin’: “NL staat nu ook op de lijst van IS!” De voorpagina’s van alle grote kranten slingerden vette koppen ons land in: “Nederland door angst verlamd!”, “Amsterdam op de lijst van IS”, “Nederland klaar voor arrestatiegolf”. Het zal toch niet zo zijn dat die verdomde Nederlanders niet bang worden?! We doen er gewoon een schepje bovenop… Dat zal ze leren, die kaaskoppen!

Bron: De Wereld Draait DoorVoorspelbaar mediagedrag. En mensen slikken het klakkeloos. Want als het in de krant staat, is het waar, toch?

Nog een voorbeeld van voorspelbaar gedrag?

Op allerlei nieuwssites verschenen foto’s van mannen die van gebouwen werden geduwd.

Althans, daar leek het op. Eigenlijk zag je te weinig om iets zinnigs te kunnen zeggen, maar dat Homo van gebouwzien we door de vingers. Wat was de kop? “Homo’s worden door IS van gebouwen geduwd!”. Maar als je het artikel las, stond er helemaal aan het eind bijna onschuldig dat de mannen misschien wel homo’s waren. Pardon? Misschien? Eventueel? Wellicht? Welke nieuwsredactie staat dit soort van ernstige misleiding in godsnaam toe?

Ik weet dat homo’s vaak niet bepaald fijn worden behandeld in islamitische landen. En dat is vreselijk. Maar begrijp me goed: daar schrijf ik niet over. Ik schrijf over de misleidende mediapraktijken. Misleidende vette koppen met – als we geluk hebben – een klein relativerend regeltje ergens aan het eind van het artikel. Daar heb ik het over. In mijn ogen is dat een misdrijf. Want het misleidt opzettelijk en zet aan tot haat. En we weten allemaal (kijkend naar de geschiedenis) dat haat kan leiden tot genocide. Sterker nog, het heeft daadwerkelijk al heel vaak geleid tot genocide. En heel vaak speelden de media daarin een cruciale rol.

Als je wilt weten hoe dit gebeurt en – erger nog – hoe moedwillig dit gebeurt, kijk dan eens op YouTube naar de briljante colleges van hoogleraar Prof. Dr. Cees Hamelink. Van harte aanbevolen!

Wat gebeurde er verder deze afgelopen maand?

Genoeg in ieder geval voor een column! Eén van de leukste voorvallen was die rondom Marijn van de aspirientjes. Ik heb me werkelijk rot gelachen.

Hier komt-ie…

Marijn Dekkers, BayerKen je deze man? Het is Marijn Dekkers. Marijn is CEO van Bayer. Inderdaad… die van de aspirientjes. Marijn is boos. Want India heeft een plaatselijke producent opdracht gegeven om een goedkope variant van het Bayer-medicijn Nexavar op de markt te brengen. Marijn noemt dit ‘diefstal’!

Nexavar is een middel tegen kanker. Het kost 67.000 dollar per patiënt per jaar. De goedkope variant in India kost 177 dollar. “DIEFSTAL!”, roept Marijn tijdens een persconferentie. “Ons product is alleen bedoeld voor de westerse mensen die zich dit middel kunnen permitteren!!!”

WOEAHAHAHAHAHA! Bless your honesty, Marijn. Wat geweldig dat je dit er gewoon uitbraakt tijdens een persconferentie!

Vervolgens werden Artsen Zonder Grenzen ook boos. Maar dan op Marijn. “Bayer geeft toe dat de medicijnen die ze ontwikkelt bedoeld zijn voor de rijkste patiënten. Dit toont aan wat er mis is met de farmaceutische industrie. Ziektes waar ze geen winst uit kunnen halen negeren ze, en met patiënten die niet kunnen betalen wordt geen rekening gehouden”.

Geweldig, wat een prachtige apocalyptische ontwikkelingen!

(De mensen die de apocalyps associëren met enge einde-der-tijden-taferelen die ons zijn wijsgemaakt door de Kerk, kan ik geruststellen door de vertaling te geven van dit Griekse woord. Het betekent eenvoudigweg openheid; alle kaarten open op tafel, geen geheime agenda’s meer, geen leugens die onder het tapijt worden geveegd).

Dan deze:

De afgelopen maanden werden de geldstromen van de Europese Investeringbank, Euro's voor Afrikawaarmee de EU in ontwikkeling investeert, onder de loep genomen. Wat bleek? Miljoenen voor ontwikkeling bestemde euro’s belanden niet in Afrika, maar op – bijvoorbeeld – de Maagdeneilanden. Volgens de Verenigde Naties wordt er per jaar zo’n 50 tot 60 miljard dollar aan Afrika onttrokken door corruptie, witwassen, belastingontduiking en het wegsluizen van belastingen in de richting van belastingparadijzen.

Farmaceutische industrieEn wat vind je van deze? Ruim 800.000 doden zouden er inmiddels zijn gevallen door het innemen van medicijnen die niet goed getest waren, of waarvan de bijwerkingen moedwillig werden verzwegen.

Apocalyps inzake farmaceutische en financiële maffiapraktijken.

Misschien betekent apocalyps voor deze sectoren dan toch de enge einde-der-tijden-taferelen die ons zijn wijsgemaakt door de Kerk? Kleine overpeinzing tussendoor…

Wat gebeurde er verder in de wereld?

  • Politieagent bedenkt zelfmoordbriefje bij meisje dat onder de trein kwam (onder het motto: beter een smeuïg dan een saai verhaal!)
  • 11-jarige gepeste jongen steekt in op zijn pesters (onder het motto: dat zal ze leren!)
  • Rusland zegt satellietbeelden te hebben die bewijzen dat 9-11 een ‘inside-job’ was (onder het motto: die troef houden we achter tot we hem echt nodig hebben, FUCK U USA!)
  • Griekenland geeft Europa de middelvinger (onder het motto: FUCK U EU, wij hebben echt wel door dat het jullie alleen maar gaat om de precious olieleiding dwars door ons land heen hoor!)
  • Extreem rijke hedgefondsmanagers kopen in landen als Nieuw Hedgefondsmanagers willen ontsnappenZeeland landingsbanen op om te kunnen ontsnappen als de armen in opstand komen tegen de toenemende ongelijkheid in de wereld. aldus de voorzitter van Institue of New Economic Thinking tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos. Volgens de directeur van de New Economics Foundation is dit waar. Hij voegde eraan toe: Als ze naar andere planeten konden vluchten, zouden ze dat doen, zo bang zijn ze!

Op zich nog steeds allemaal voorspelbaar gedrag. Als je tenminste ook maar een beetje basiskennis hebt van de menselijke psychologie, is bovenstaande allesbehalve verwonderlijk.

Onvoorspelbaar

Maar ik heb je ook iets onvoorspelbaars beloofd. Deze is zo bizar dat je hem gewoon niet ziet aankomen.

Hier is…… tromgeroffel…. de aller-aller-leukste van de afgelopen maand:Paleis 't Loo, Apeldoorn

Ten tijde van heftige bezuinigingen krijgt Paleis het Loo 350.000 euro van het Rijk om nepvazen te kopen voor in de tuin!

Ik kreeg een lachaanval die een halve dag heeft geduurd. Vervolgens begreep ik het ook wel hoor. Je ziet op bijgevoegde foto hoe triest het enorme terrein rondom het paleis is zonder nepvazen. Ik snap heel goed dat ze graag wat kleur willen toevoegen. Daar wil je toch als belastingbetaler graag aan bijdragen? Wie zit er nou te wachten op een depressieve koning?

Nadat ik was bijgekomen van mijn slappe lachaanval kon ik maar tot één conclusie komen: de wereld is gek geworden. Komt het door de chemtrails die we onophoudelijk schijnen in te ademen? Komt het door Mercurius Retrograde? Of komt het gewoon door de aard van het menschenbeestje? Ik weet het werkelijk niet.

Eckhart Tolle noemt het zo prachtig: the collective condition of human insanity.

Steeds meer mensen schijnen te willen leven en sterven op Mars. En dan heb ik het niet alleen Op naar Marsover de superrijke hedgefondsmanagers met hun landingsbanen. Ik heb het over gewone mensen zoals u en ik. Ik kan me er wel wat bij voorstellen hoor. Een mooie stille rode planeet, zonder oorlog, zonder vervuiling. Maar ja, het zal een kwestie van tijd zijn voordat ook daar de hel losbreekt. Want zolang we met ons allen niet begrijpen wat een ego is en hoe een pijnlichaam werkt (lees Tolle), zullen we onze shit overal mee naar toenemen. Ook naar Mars…

Janet Ossebaard

Meer over Janet weten?
Bezoek haar website of facebookpagina.

1 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kal-Purush
Kal-Purush
6 jaren geleden

Chapeau voor deze voortreffelijke voorstelling van de waanzin van de hedendaagse mens.
MSM die opruiende teksten verspreiden en er mee wegkomen ook, tja in opdracht van………………….., en de artikelen die ons bang moeten maken onder de noemer van: “bange mensen zijn gehoorzame mensen” en dat is wat “men” nu wil.
Verder is het erg goed geschreven en recht op de kop van de elite.
Nu nog even wachten op degene die u betichten van “opruiende teksten t.o. de MSM”.
Zelf wil ik aangeven: ga zo door!!

luna
luna
6 jaren geleden

zeer fris geschreven Janet !
bij het vaasverhaal dacht ik aan een stukje tekst van Marillion : ” your carnation wil rot in a vase” ..

over Mars: dacht dat deze mooi blauw/ groe, is en het rood is ingevuld door de nasa om de werkelijkheid
te verbloemen..
\trouwens.. snoepgoed uit de vs: Milky Way, Oreo… typisch wel dit

en ja.. deze wereld is inderdaad gek ! ( allang )

Dnnnoz
Dnnnoz
6 jaren geleden

We krijgen de voorbeelden van Nederlands nieuwspropaganda te zien op de zelfde mainstream kanalen als het nieuws op word uitgezonden.
Zelfs de oudejaarsconference van Guido Weijers liet zien hoe wij in de maling worden genomen.
Geen Stijl laat het ook zien.

En we blijven erin trappen.
We willen het niet weten, ook willen we er niet over nadenken, praten is helemaal ver gezocht.
Het probleem is vele malen groter dan enkel de propaganda op het Nieuws.

rop
rop
6 jaren geleden

Inderdaad de gekte slaat overal toe, nog efe en iedereen kan het krankzinnig gesticht in, als men goed ziet, Ziet men steeds meer strijd geleverd met de menselijke Ego, het ene verstand tegen het ander verstand, daar komen geen winnaars uit voort , alleen maar verliezers, net als in een oorlog, is er nu een oorlog van het verstand bezig , er is maar een verliezer, het verlies van de menselijkheid, en de winnaar is de ego..
die word beloont met nog meer Ego.. inderdaad shit, we zitten in een te gekken tijd van gekte…
Ego wat is je beloning???? Ego waarom kun je alleen maar overleven doe je zelf te voeden met nog meer Ego….
Als je zo doorgaat zal er straks geen lichaam meer overblijven , die je zo hard nodig heeft om in te leven, ben je soms blind. of dom dat je dat niet ziet…..Ja ja,, ik zie het wel maar ik heb het zo moeilijk ,ik zit in een overleving ,ik doe het om te overleven,
Net als het lichaam heb ik voeding nodig om te Leven.. en mijn voeding is het lichaam en geestelijk kapot te maken, dat is wat ik ben…mijn eigen ikje vind ik zo belangrijk , ik wil dit, ik wil dat, ik wil nog veel meer , en als ik het niet krijg, dan maar samen ten onder….

x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

president

President Kroatië is klaar met alle hysterie: ‘Er zijn genoeg mensen ingeënt’

De Kroatische president Zoran Milanovic zei eerder ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x