Homepagina » Buitenland » Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat
Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat

Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat

Rond Shibuya, één van de drukste stations van Tokio, zie je ze massaal over straat schuifelen. De zogeheten smartphonezombies, verdiept in hun telefoon. In steden als Londen, New York, Hong Kong en Tokio gaat het steeds vaker fout. Gezombificeerde winkelaars zitten aan hun telefoonscherm gekluisterd.

Meer dan de helft van alle Japanners heeft inmiddels een smartphone. Het percentage stijgt snel, met name onder kinderen. De Japanse telecomgigant NTT Docomo zegt dat een voetvanger die naar het scherm van zijn of haar smartphone staart maar vijf procent ziet van wat de ogen normaal gesproken zouden opvangen.

Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat

Smartphonezombies in Japan

De helft van de 56 lichamen die bij de piek van een onlangs uitgebarsten vulkaan zijn gevonden, had mobieltjes in de hand met daarop foto’s van de dodelijke lava en as, zo meldden Japanse media. Ze vonden het delen van de foto’s op de sociale media kennelijk belangrijker dan het vinden van een veilig heenkomen.

In Washington en de Chinese stad Chongqing is al een speciaal voetpad aangelegd voor mensen die zich niet kunnen losrukken van hun telefoon. Op het pad staat in het Chinees en het Engels aangegeven dat de strook speciaal bedoeld is voor telefoongebruikers. Aan het begin van de strook staat een bord met instructies.

In de metro van Hong Kong worden mensen al via intercoms gewaarschuwd dat ze op het punt staan een roltrap te betreden. In de staat New York is zelfs een wetsvoorstel ingediend om het gebruik van elektronische apparaten bij het oversteken van de weg te verbieden.

NTT Docomo zegt dat de smartphonezombies in Tokio nog geen helm hoeven te dragen, maar sluit niet uit dat het in de toekomst nodig zal zijn.

Foto: AFP/Yoshikazu Tsuno

[AFP]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

39 reacties

 1. zielige , lege mensen zijn het. hier ook. van die trutjes van een jaar of 13 – 14 die op de fiets met zo’n ding bezig zijn en werkelijk nergens meer op letten. mijn god, je bent 14, hoe belangrijk denk je te zijn dat de hele wereld wacht op jou kleuterberichtje….. mogen ze van mij 1000 euro boete op zetten. mensen verliezen hun totale sociale binding en zijn direct een gevaar voor hun omgeving.

  50 likes
  • @Ronny

   Ik vind het geen zielige mensen. Deze mensen maken een keuze en dat is/was er 1 van.

   Ik zie deze mensen tijdens het wandelen/fietsen/autorijden steeds vaker en ik zie ook dat ze veel missen in de wereld. Allemaal keuzes die mensen zelf maken.

   Ik leefde vroeger ook het leven van een Zombie. Was ik zielig? Nee, het was mijn keuze om op die manier te leven. Totdat ik de keuze maakte om wakker te worden 🙂

   Wat ik heel erg vind is dat er onschuldige slachtoffers (kunnen) vallen door toedoen van mensen die helemaal niet opletten in het verkeer en ongelukken veroorzaken.

   6 likes
   • @boppie.
    Wakker worden is een bewuste keuze, echter die akelige smartphones en alle ellende er om heen zijn geen keuzes. Dit zijn mensen die zijn gehersenspoeld door de vele reclames en hebben de kennis niet, is ze ontnomen, om zelf te gaan nadenken. Onderschat nooit het systeem die er voor zorgt dat je iets gaat kopen of die je een gevoel geeft om ergens bij te horen.
    Vandaar dat het ook een zeer goede kwalificering is, ZOMBIES.

    13 likes
    • @Bert

     Ik weet wat je bedoeld maar een onbewuste keuze is toch ook een keuze. Natuurlijk weet ik dat “het systeem” mensen probeert te hersenspoelen (reclame etc.) maar om daar naar te kijken (onbewust) is toch ook een keuze. Dat mensen zich als zombies gaan gedragen is ook een keuze, ook al weten ze het niet.

     Ik vind het een lastig onderwerp Bert temeer omdat mensen levende wezens zijn met eigen gedachten. Ik zie dit gedrag elke dag om me heen maar ik vind het moeilijk om het te accepteren dat mensen zijn overgeleverd aan een verslaving en niets anders meer kunnen.

     Alles valt en staat met bewustwording….

     Een hele leuke discussie trouwens 🙂

     3 likes
   • @Ronny, nog even een aanvulling.

    Inderdaad, als deze mensen daardoor een ongeluk veroorzaken dan mag de veroorzaker zijn verantwoordelijkheid voelen. Oorzaak en gevolg…

    5 likes
  • Ik erger mij er ook aan, ja het is handig zo een telefoontje, maar maak er geen afgod van. Jammer dat mensen (“consumensen”) zich zo makkelijk laten paaien door een gadget. Het uren voor de deur in de kou liggen wachten om als eerste je Iphone te kunnen kopen is al helemaal bezopen, in mijn ogen.

   13 likes
  • @Ronny

   Ik begrijp wat je bedoelt, maar alsjeblieft geef de fascistische overheid niet meer aan munitie die zijn al dol genoeg en altijd op rooftocht naar meer geld, een gaatje boren in de muur zonder afzuigfilters levert tegenwoordig een aannemer al een duizenden euro’s kostende boete op als deze wordt betrapt, dit land is al ziek genoeg.

   Dat kinderen helemaal zijn verzonken in dit geestdodende apparaat is erg, bijna een ramp, maar nog erger is dat ook volwassenen zich daarmee gedragen als slaven en het bijna zien als een goddelijk device en er aan verslaafd zijn en er niet eens meer zonder kunnen leven, helemaal als men doorzet er ook nog een betaalsysteem aan gekoppeld wordt en mensen werkelijk dit zullen gaan gebruiken als zoveelste verslavende onderdrukking en controlemiddel, minder contant betalen bijv. is meer onderdrukking en controle en mensen zouden zich moeten realiseren dat cash geld altijd nog beter is en een telefoon niet meer dan een apparaat is om kort te sluiten. We gaan te ver en te makkelijk mee in alles en dat zouden we ons iedere dag moeten realiseren, omdat alles wat we gebruiken tegen ons kan worden gebruikt.

   11 likes
  • Ik begrijp je frustratie maar in mijn beleving maak je dezelfde ‘fout’ als overheden.
   Verbieden i.p.v. bewust maken en onderwijzen. Iets wat verboden wordt is nóg leuker om te doen. Mensen leren niet nadenken, enkel regels ontduiken.

   10 likes
  • @Ronny:

   “mijn god, je bent 14, hoe belangrijk denk je te zijn dat de hele wereld wacht op jou kleuterberichtje…..”

   Juist als je veertien bent,denk je zo belangrijk te zijn dat de hele wereld wacht op jou kleuterberichtje.
   Big Telecom weet dat,vandaar juist dat die apparaten waarschijnlijk zo agressief gemarket worden naar die doelgroep…. 🙂

   0 likes
 2. Ben zelf nu een jaar geleden gestopt met Feesboek. Had er de “schnautze voll” van.
  Betrapte mezelf op veelvuldig dat ding checken of er nog een leuke post was. Moet zeggen: leeft een stuk relexter, en ik mis er niets door. Als mensen me niet op een ‘normale’ manier kunnen bereiken ipv feesboek, dan is het hun pech, niet het mijne. Verder moet iedereen zelf weten wat ie doet. Mocht ik ooit een 14 jarige fietser aanrijden omdat die niet oplet door z’n smartphone-gebruik, ben ik daarna wel benieuwd naar de discussie, aangezien de algemene opvatting is, dat fietsers nooit schuld hebben in het verkeer.
  Jammer alleen is, dat het steeds meer “gepromoot” wordt, dat smartphone gebruik. Vraag me af of we over een jaar of 5 nog steeds met die dingen lopen, of dat we weer normaal doen.

  11 likes
  • @emka.
   Het is maar wie de waarnemer is, wij die geen smartphones gebruiken vinden de zombies niet normaal, echter de zombies vinden ons maar ouderwets en niet normaal. Geloof me, over vijf jaar is het nog erger en wat wij normaal vinden komt nooit, maar dan ook nooit meer terug.
   Ik vindt het gewoonweg schokkend hoe verschrikkelijk onfatsoenlijk en irritant de smartphone gebruikers zich opstellen in publieke ruimtes, alleen daarom hoop ik al dat we ooit eens worden getroffen door een solar flare, zijn we van al die elektrische shit af en gaan we back to bases.
   Vroeger had ik nog wel eens een leuk gesprek met iemand in het openbaar vervoer, nu is het een zeldzaamheid.

   12 likes
   • @ Bert s:
    Dan moet je ook een smartphone nemen, dan kun je voortaan dat leuke gesprek met iemand naast je in de bus via Twitter voeren…
    *Irony Modus off* 🙂

    1 likes
  • @emka

   Als jij een fietser aanrijdt ben je snel uitgepraat, want de verzekering zal jouw aansprakelijk stellen.

   Basisregel

   De bestuurder van het motorvoertuig is aansprakelijk voor het ongeval, tenzij hij overmacht kan aantonen. De automobilist moet dus bewijzen dat hem geen verwijt treft, wat in de praktijk zeer moeilijk is.
   Fietser/voetganger tot 14 jaar

   Bij een aanrijding tussen een motorrijtuig en een fietser of voetganger jonger dan 14 jaar, is de eigenaar van het motorrijtuig vrijwel altijd aansprakelijk voor alle schade die het kind oploopt.
   Fietser/voetganger 14 jaar of ouder

   Bij een aanrijding met een kwetsbare verkeersdeelnemer van 14 jaar of ouder, vergoedt het motorrijtuig minimaal 50% van de schade. Dit geldt niet als de automobilist overmacht kan aantonen. In de praktijk is dit uitzonderlijk en zeer moeilijk te bewijzen. Deze 50% is een ondergrens.

   Ik denk dat een dashcam geen overbodige luxe is.

   Wat facebook betreft, er zullen altijd gegevens achterblijven hoe goed je het ook verwijderd, ergens blijven er altijd ‘sporen’ van je achter. Ik ben er nooit aan begonnen en zal het ook niet doen, het is een toekomstig gevaarlijk middel, net als internet en ik realiseer me ook dat alles wat je daar neerplempt tegen je kan worden gebruikt, het is het afwegen van risico’s en hoe graag je een pro deo bijdrage wilt leveren aan de internet community. Ben je nooit op het internet, heb je geen telefoon, geen facebook o.i.d., dan bijna ben je al ergens een verdachte, want je vertoont dan geen gemiddeld gedrag en kan men je eventueel als het nodig is zien als een potentieel gevaarlijk persoon.

   11 likes
 3. Het wordt steeds gekker. Ik zie het ook om me heen, op de fiets, in de auto, wandelend, zittend. Geen oog meer voor dagelijkse interesse. Je hoeft niet eens een boete uit te delen, het is wachten op de eerste die sneuvelt met zijn mobiel in zijn hand.

  15 likes
  • “het is wachten op de eerste die sneuvelt met zijn mobiel in zijn hand”
   – euhm dit is gewoon dagelijkse kost ondertussen hoor. 44% van de verkeersongelukken vallen te herleiden tot het bedienen van een apparaat, meestal gsm van achter het stuur. Denk daar goed aan als je weer in het verkeer begeeft. Andere mensen zetten jouw leven op het spel gewoon om hun nieuwe zak mest te kopen op farmville.

   10 likes
 4. Robotica; in de Game wereld heel normaal. In deze wereld ; compleet gestoord. Deze mensen ontzeggen zichzelf de communicatie met de wereld waar ze op leven. Als ze dat niet meer willen zijn ze gehersenspoeld en zegt dat iets over de big companies die dit promoten. Ouders ? Wat doen jullie je kinderen aan ??

  8 likes
  • Het woord Robot, is Tsjechisch voor Slaaf. Robotica is dus de ontwikkelings wetenschap der slavernij.
   Machines werken voor ons als slaven, en nemen onze vaardigheden over. Uiteindelijk hebben we niks meer te doen behalve zinloos amuzement, en na een paar generaties daarna kan niemand zich nog herrineren hoe je al die dingen doet omdat “de machines dat altijd doen”.

   5 likes
 5. Al wat hier beschreven staat over mensen die in het verkeer smartphones ed gebruiken is interessant voor de verzekeringen. Geloof maar dat de verzekeringsmaatschappijen niet veel zin hebben om in de toekomst de schade te vergoeden van mensen die niet anticiperen in het verkeer maar bezig zijn met iemand te bellen bijvoorbeeld of naar een filmpje zitten te kijken. Ik weet wel dat justitie al nagaat wie gebeld heeft vlak voor een ongeluk.

  Steeds meer mensen gaan lijden aan allerlei psychische ziekten door het gebruik van de gsm etc. Het risico voor verslaving is erg groot en de mentale stoornissen die daarbij gepaard gaan mag je wel ernstig noemen.

  Bij slecht gebruik, wat 99% van de mensen doen, werken smartphones maatschappij ontwrichtend gedrag in de hand.

  In feite is deze techniek alleen maar positief in het gebruik voor je beroep en alleen in spoed gevallen, dus dit geldt bijvoorbeeld voor artsen, advocaten, rechters.

  De rest van de bevolking hebben die dingen absoluut niet nodig. Het is alleen een dwangmatig, verslavend en asociaal om gsms etc te gebruiken.

  7 likes
 6. Vooral in de bus merk ik het. Mensen hebben geen contact meer met elkaar en zijn niet meer bewust van wat er in de omgeving gebeurd. Het lijkt haast wel een dwangneurose. Voor kinderen is het erg slecht. Een smartphone is funest voor de concentratie, nachtrust en schoolprestaties. Ik houd het lekker bij me oude nokia :).

  5 likes
  • Dit gaat ook iets te ver. Alsof ik vroeger, 20 jaar geleden toen ik de bus nog moest nemen op weg naar school, met anderen die ik niet kende praatte in de bus. Of dat er zich toen ook maar één iemand voor mij interesseerde.
   Of diegenen die zitten te smartphonen nou de telefoon er bij pakken, of dat ze de krant lezen. Wat maakt het uit? Irritanter vind ik het, als de hele bus mag meegenieten met een gesprek of een youtubefilmpje wat op de smartphone bekeken wordt.

   1 likes
  • Verkeer is inderdaad een puinhoop zo..
   Hoe vaak ik wel niet op mijn fietsie andere fietsers heb aangereden omdat ze de haaientanden niet zagen vanwege hun mobieltje… Nou, ik stop daar niet voor!

   Nog maar niet te hebben over het gezinsleven van mobiel gebruikers.
   Je ziet je partner wakker worden en zonder je aan te kijken of een goede morgen grijpt diegene al naar zn telefoon, ELKE OCHTEND!
   De mensen worden krankzinnig.
   Waarom heb je nog een relatie, of vrienden nodig.. ze lijken genoeg te hebben aan hun smartphone..

   0 likes
 7. Ik was een paar weken geleden aan het werk bij een klant (service monteur) en had onderdelen nodig,
  ik zat te twijfelen of ik mijn gereedschap koffer mee zou nemen (ivm spoed storing tussendoor)
  ik besloot om de koffer in te pakken en mee te nemen en onderdelen te gaan halen.
  Dit inpakken koste mij een paar seconden.
  Ik reed naar de zaak toe op een 80 doorgaande weg met een fietspad ernaast, dit fietspad eindigt op een bepaald moment en de fietsers moeten dan oversteken om hun weg te kunnen vervolgen, geen stoplichten gewoon oversteken.
  Er reed een meisje van ongeveer een jaar of 15/16 op dat fietspad met oordopjes in niet kijkend op haar telefoon of zo dus niet zo zeer het topic van nu en deze situatie zou zich al 30 jaar voor kunnen doen maar toch.
  ik kom daar aangereden en dat meisje steekt zomaar over zonder te kijken en incapabel om mij aan te horen komen. Gelukkig ging het goed maar ik dacht bij mezelf als ik mijn koffer niet in had gepakt had ik dat meisje hartstikke dood gerereden (kwestie van seconden). Dat meisje was helemaal niet bewust van het gevaar en het ging te snel om nog te toeteren.
  Het liefst was ik gestopt om haar te dwingen te vertellen waar ze woonde zodat ik haar ouders kon vertellen over deze situatie.
  Al met al ben ik blij dat het goed is gegaan maar er komt waarschijnlijk een tijdstip dat ik mijn koffer beter niet in had kunnen pakken.
  Ik zelf fiets bijna nooit maar als ik fiets dan ben ik bewust dat ik een fragiele weggebruiker ben en pas ik erg op in het verkeer maar dat zal wel zijn omdat ik vaak een 2 ton zware bus bestuur, Kinderen hebben dat besef nog niet en maken dat een gevaar op de weg!
  Ik hoop het nooit mee te maken maar tegenwoordig is die kans gewoon veel groter. Ik heb zelf ook een van de nieuwste smartphones (geen facebook crap) maar vind mijn leven toch echt veel belangrijker. Veilige groeten Fred!

  5 likes
  • Dit maak ik dus ook dagelijks als fietser mee; heb zelf geen auto. Maar (zie mijn commentaar 15 november 2014 00:42 at 00:42) ook als fietser kun je aangereden worden door een automobilist die effetjes zit te frutsen op zo’n “ding”. En inderdaad (helaas) dagelijks moet ik meemaken op mijn fiets hoe mensen op een smartphone en ook vaak met oordopjes in zitten te toetsen of te kijken. Je moet als het ware ogen van voren en van achteren hebben heden ten dage.

   0 likes
 8. Ja, ik ben zo een slachtoffer hiervan. Altijd kijk ik goed uit achter wie ik fiets, als ik passeer of de fietser(s) voor mij met zo een smartphone/mobieltje/oordoppies op de fiets zitten. Diverse malen bijna ongelukken gehad door dit soort praktijken. Dus als niet-zombie zijnde moet je extra opletten. Nu een 7-tal weken geleden aangereden door iemand die een auto bestuurde terwijl ze zat te bellen (of internetten?), gelukkig net afgeslagen dus reed ze nog niet zo hard maar toch beiderzijds zwaar gekneusde ribben en nog veel meer onheil in mijn lichaam. Nog steeds kan ik ook mijn handen niet goed gebruiken en heb ik hier en daar last. Mijn advies: 1.000 € boete! Zullen de ouders van kinderen wel optreden en de volwassenen zullen zich ook wel 10 keer bedenken. Het is werkelijk van de zotte!

  3 likes
  • Dat is het Willie, ik maak het ook dagelijks mee op de weg. Vaker wel dan niet kun je aan het weggedrag zien of iemand aan het telefoneren is: onregelmatige snelheid, slingeren, de vluchtstrook toucheren en dan weer helemaal naar links.

   Uiteraard geldt dit ook voor fietsers, meestal meisjes die helemaal opgaan in hun Whatsapp wereld. Als je een handsfree set hebt dan is het allemaal niet zo gevaarlijk, je kijkt gewoon om je heen en naar het verkeer, net zoals wanneer je naar de radio luistert.

   Ik rijd ook motor en het voordeel van de motor is dat je weinig afleiding hebt, je bovendien kwetsbaar bent en daardoor over het algemeen iets alerter dan de overige verkeersdeelnemers. Er is niet mis mee om wanneer je dringend moet telefoneren als je onderweg bent even te stoppen op een P, een parkeerplaats dus.

   1 likes
 9. Besteed je aandacht aan iets anders.

  0 likes
  • Over een tijdje heeft iedereen Google glass. Hoef je niet meer op te letten, ding waarschuwt wel. -:)
   Opgelost en klaar. .M.i. Zijn dit gewoon periodes met een piek die ook weer voorbij gaan.

   1 likes
   • Optiefen, dat google glass. Dat ding zou meteen verboden moeten worden.
    mensen met zo’n ding op kunnen dus ALLES filmen wat ze zien. Ik sta er niet op te wachten om ongevraagd gefilmd te worden. De eerste die met zo’n irritant ding mij gaat filmen sla ik het dingetje van z’n neus.

    2 likes
 10. De mens is een zelfmoordidioot (Ze vonden het delen van de foto’s op de sociale media kennelijk belangrijker dan het vinden van een veilig heenkomen).

  2 likes
  • Wat het shockerende is van alles zijn de filmpjes die je dagelijks gepost krijgt ( facebook) over dodelijke ongelukken.
   Ben ik nou gek of diegenen die dit posten. Is dit verloedering van moraliteit of domweg sensatiezucht?

   1 likes
 11. En toen viel de stroom uit……

  Mooie serie over trouwens.

  2 likes
 12. Smartphone or Dumbphone?

  2 likes
 13. http://weneverlookup.tumblr.com , bekijk deze link eens van een Finse onderzoeker.

  Van een verdacht individu zonder smartphone, twitter, feesboek en weet ik veel welke vorm van sociale media dan ook.

  2 likes
 14. Pfoei.. 😉 had even de verwachting dat ik een kanonnade van kritiek over mij heen zou krijgen en als ouderwetse l*l zou worden bestempeld. ik moet toegeven, ik heb ook één van de nieuwste smartfoons die ik redelijk vaak gebruik voor werk. maar je zult mij nooit betrappen op het gebruik van zo’n ding als het niet echt nodig is. het lullige is dat ik dat ding kreeg bij mijn verlengen van het zakelijk contract. ik had geen eens keuze hierin. maar ik heb dan ook geen facetroep, twitter, whatapp e.d. op dat ding zitten. wat sommige forumgenoten ook al duidelijk maken…. als je contact met mij wilt dan het liefst faco-to-face. het lijkt wel alsof de hele wereld de hele dag met zo’n ding in z’n hand MOET zitten. en als je dan kijkt of vraagt wat ze aan het doen zijn dan komt de ene na de andere onzin naar boven. onnozele troep om maar niets te missen. mijn jongste dochter is ook zo’n zombie….. iedere 3 minuten op FB kijken of truushuppeltrut in de afgelopen 3 minuten misschien wel zomaar per ongeluk ineens van de slaapkamer naar de schuur is gelopen en dat dan online zet……… nogmaals, dit volk is alle greep op een normaal sociaal of maatschappelijk vlak volledig kwijt. en inderdaad, ik hoop echt dat zo’n zonnevlam die techniek eens onbruikbaar maakt voor een dag of 3 – 4. straten vol met huilende trutjes en (hoe zielig) zelf volwassenen die geen raad meer weten zonder dat ding. van mij mag het gebeuren…….

  2 likes
 15. Het is de moderne vorm van De Grot van Plato.

  Deze mensen zitten gevangen in een schijnwereld.

  1 likes
 16. Ik gebruik dagelijks mijn nieuwe ultramoderne hightech smartphone, inclusief Facebook, Twitter, Instagram, Grindr enz…… Maar nooit op straat, in de supermarkt of als ik achter het stuur zit. Ik gebruik hem gewoon thuis op de bank, op het werk, in bed ( Grindr 😉 ) of als ik ergens lang moet wachten. Ik staar in ieder geval niet uren achtereen naar het scherm. Ook ik zie dagelijks puisterige tieners met de telefoon in hun hand de meest domme dingen doen op de openbare weg. Helaas ben je als bestuurder van een auto voor de wet verantwoordelijk als je zo’n domme k*t of l*l van de weg af rijdt. Als het aan mij ligt zouden deze pubertjes (en hun ouders) verantwoordelijk moeten worden gehouden, de automobilist zou een lintje moeten krijgen en bonuspunten! Smartphones en verkeer gaan gewoonweg niet samen!

  1 likes
 17. Gsm+4×4+stad is fataal als je met de fiets rijd

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Onderzoekers van de Japanse Yamagata University hebben ...

Tegen 2030 'zijn alle mensen op aarde gechipt'. Dit zijn de bizarre gevolgen

Tegen 2030 ‘zijn alle mensen op aarde gechipt’. Dit zijn de bizarre gevolgen

Rond het jaar 2030 zal het brein ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 28 november
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.