Homepagina » Buitenland » Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat
Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat

Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat

Rond Shibuya, één van de drukste stations van Tokio, zie je ze massaal over straat schuifelen. De zogeheten smartphonezombies, verdiept in hun telefoon. In steden als Londen, New York, Hong Kong en Tokio gaat het steeds vaker fout. Gezombificeerde winkelaars zitten aan hun telefoonscherm gekluisterd.

Meer dan de helft van alle Japanners heeft inmiddels een smartphone. Het percentage stijgt snel, met name onder kinderen. De Japanse telecomgigant NTT Docomo zegt dat een voetvanger die naar het scherm van zijn of haar smartphone staart maar vijf procent ziet van wat de ogen normaal gesproken zouden opvangen.

Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat

Smartphonezombies in Japan

De helft van de 56 lichamen die bij de piek van een onlangs uitgebarsten vulkaan zijn gevonden, had mobieltjes in de hand met daarop foto’s van de dodelijke lava en as, zo meldden Japanse media. Ze vonden het delen van de foto’s op de sociale media kennelijk belangrijker dan het vinden van een veilig heenkomen.

In Washington en de Chinese stad Chongqing is al een speciaal voetpad aangelegd voor mensen die zich niet kunnen losrukken van hun telefoon. Op het pad staat in het Chinees en het Engels aangegeven dat de strook speciaal bedoeld is voor telefoongebruikers. Aan het begin van de strook staat een bord met instructies.

In de metro van Hong Kong worden mensen al via intercoms gewaarschuwd dat ze op het punt staan een roltrap te betreden. In de staat New York is zelfs een wetsvoorstel ingediend om het gebruik van elektronische apparaten bij het oversteken van de weg te verbieden.

NTT Docomo zegt dat de smartphonezombies in Tokio nog geen helm hoeven te dragen, maar sluit niet uit dat het in de toekomst nodig zal zijn.

Foto: AFP/Yoshikazu Tsuno

[AFP]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronny
Ronny
6 jaren geleden

zielige , lege mensen zijn het. hier ook. van die trutjes van een jaar of 13 – 14 die op de fiets met zo’n ding bezig zijn en werkelijk nergens meer op letten. mijn god, je bent 14, hoe belangrijk denk je te zijn dat de hele wereld wacht op jou kleuterberichtje….. mogen ze van mij 1000 euro boete op zetten. mensen verliezen hun totale sociale binding en zijn direct een gevaar voor hun omgeving.

Magnum
Magnum
6 jaren geleden

Het wordt steeds gekker. Ik zie het ook om me heen, op de fiets, in de auto, wandelend, zittend. Geen oog meer voor dagelijkse interesse. Je hoeft niet eens een boete uit te delen, het is wachten op de eerste die sneuvelt met zijn mobiel in zijn hand.

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Robotica; in de Game wereld heel normaal. In deze wereld ; compleet gestoord. Deze mensen ontzeggen zichzelf de communicatie met de wereld waar ze op leven. Als ze dat niet meer willen zijn ze gehersenspoeld en zegt dat iets over de big companies die dit promoten. Ouders ? Wat doen jullie je kinderen aan ??

emka
emka
6 jaren geleden

Ben zelf nu een jaar geleden gestopt met Feesboek. Had er de “schnautze voll” van.
Betrapte mezelf op veelvuldig dat ding checken of er nog een leuke post was. Moet zeggen: leeft een stuk relexter, en ik mis er niets door. Als mensen me niet op een ‘normale’ manier kunnen bereiken ipv feesboek, dan is het hun pech, niet het mijne. Verder moet iedereen zelf weten wat ie doet. Mocht ik ooit een 14 jarige fietser aanrijden omdat die niet oplet door z’n smartphone-gebruik, ben ik daarna wel benieuwd naar de discussie, aangezien de algemene opvatting is, dat fietsers nooit schuld hebben in het verkeer.
Jammer alleen is, dat het steeds meer “gepromoot” wordt, dat smartphone gebruik. Vraag me af of we over een jaar of 5 nog steeds met die dingen lopen, of dat we weer normaal doen.

x

Check Also

moderna

Japanse regio stopt met toedienen Moderna-prik na vervuiling met ‘zwarte substanties’

In Japan zijn opnieuw vervuilde Moderna-vaccins ontdekt, ...

artsen

Voorzitter artsenvakbond Tokio raadt alle artsen aan ivermectine te gebruiken in strijd tegen covid

Het hoofd van de artsenvakbond van Tokio ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x