Homepagina » Gezondheid » Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!
suikerverslaving

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben over de witte sloper: suiker.

Suiker is een apart goedje, waar we gek op zijn. Althans. Wij mensen zijn dusdanig ‘bewerkt’ door de voedingsindustrie dat we eraan verslaafd zijn geraakt. En het ergste is dat de meeste mensen dat niet in de gaten hebben en/of denken dat dit onzin is.

Maar hebben we suiker eigenlijk nodig? Het antwoord is ja en nee.

Suikers, die je op een natuurlijke manier binnenkrijgt, zoals suikers in fruit en groenten zijn oké. Die heb je nodig.

Geraffineerd = slecht

suiker-diabetes-300x180Maar geraffineerde suiker, dat is de witte suiker die in allerlei producten wordt gestopt, is ronduit slecht voor je en heb je niet nodig.

En dat geldt ook voor bruine en gele suiker (basterdsuiker), poedersuiker en kandijsuiker.

In bijna alle voedingsproducten wordt tegenwoordig geraffineerde suiker gestopt. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zelfs vleeswaren worden gezoet met suiker. De reden is simpel: suiker maakt het lekkerder en het maakt je verslaafd.

Wist je dat je hierdoor per jaar ongeveer 44 kilo geraffineerde suiker binnenkrijgt? Elk jaar opnieuw?

Hierdoor krijg je een gevoel van afhankelijkheid van de producten waar het in zit. Dus consumeer je meer en dat is goed voor de omzet van de voedselproducenten, maar niet voor jou!

Geraffineerde suiker:

 • Maakt je moe, dik en ziek
 • Zorgt ervoor dat je meer honger krijgt
 • Kan migraine veroorzaken
 • Kan hart- en vaatziekten veroorzaken
 • Kan ertoe leiden dat je diabetes krijgt
 • Is de perfecte voedingsbodem voor schimmels en kanker

Denk jij dat je niet verslaafd bent aan suiker? Denk je “het valt wel mee”? Doe de test en gebruik maar eens een paar dagen totaal geen suiker. Niet in drank en niet in voedsel. Totaal niets! Dus geen toegevoegde suikers!

De kans is dan redelijk groot dat je afkickverschijnselen krijgt. Je krijgt de bibbers, het zweet breekt je uit en sommige mensen hebben het gevoel dat ze flauwvallen.

Light producten?

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die inzien dat suiker erg ongezond is. En de voedingsindustrie speelt daar slim op in, door suiker te vervangen door bijvoorbeeld zoetstoffen. Ze noemen het ‘light’-producten.

Dus ga je aan de light-producten en denk je dat je gezond bezig bent… Maar schijn bedriegt. Zoetstoffen maken het eigenlijk nog erger. Je lichaam denkt namelijk dat het suiker binnenkrijgt en je alvleesklier gaat meteen grote hoeveelheden insuline aanmaken. Dit helpt je bloedsuiker weer te verlagen, doordat het suiker omzet in lichaamsvet.

Door de verslaving zakt je bloedsuikerspiegel weer snel en krijg je weer honger. Zie je de vicieuze cirkel? En zie je hoe suiker je dik maakt?

Maar wat dan als je suiker vervangt door zoetstoffen? Wel. Dan zit je met een insuline-overschot en een veel te lage bloedsuikerspiegel. En dat is allesbehalve goed voor je. Uiteindelijk kun je hierdoor je lichaam enorm ziek en kapot maken. Geraffineerde suiker en zoetstoffen zijn dan ook puur vergif voor je lijf.

In kleine hoeveelheden merk je dat niet meteen, maar het stapelt zich wel op. In de loop van de tijd kun je een verzamelvat voor dit gif worden.

Afkicken?

Het beste is dan ook om af te kicken van een suikerverslaving. En dat kan best moeilijk zijn, net zoals afkicken van elke verslaving niet makkelijk is. Maar wanneer je dit op de juiste manier doet, zul je merken dat het heel simpel is en je er veel meer energie door krijgt! Je gezondheid verbetert en je gaat je veel beter voelen.

Voordelen als je af bent van een suikerverslaving:

 • Je voelt je een stuk rustiger en veel minder ‘achtervolgd’ als het aankomt op suiker en overgewicht
 • Je gaat vanzelf verstandiger om met suiker in producten, op een manier die je gemakkelijk vol kunt houden
 • Je vindt het veel gemakkelijker om nee te zeggen tegen suikerrijk voedsel en drank en in plaats daarvan een gezondere keuze te maken
 • Je smaak verbetert enorm en je gaat minder zoet lekkerder vinden
 • Je gaat je beter voelen, omdat je metabolisme weer terugkomt in zijn natuurlijke balans
 • Je valt af en je figuur verbetert
 • Je krijgt meer energie
 • Je gaat er beter uitzien

Als je van je suikerverslaving af bent is het belangrijk er ook vanaf te blijven. Als je even twee weken stopt met suiker en daarna weer vrolijk doorgaat op de oude voet, dan verandert er natuurlijk niet zo veel. Je valt dan heel snel weer terug in je oude gewoonten.

Wanneer je snel en blijvend van je suikerverslaving af wilt en je het jezelf gemakkelijk wilt maken, luister dan enkele keren naar de sessie ‘Vrij van suikerverslaving’.

Of meld je aan voor de gratis HypnoSlank Workshop…

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pablo
Pablo
1 jaar geleden
Suikervrij
Suikervrij
1 jaar geleden

Must read: Sugarblues van Willam Dufty.

In het Nederlands vertaalt als Suikerweeën

Willem
Willem
1 jaar geleden

Hier niets over natuurlijke suikers gelukkig , ben van mening dat het lichaam die veel beter kan afbreken , maar in mijn omgeveving wordt vaak gezegd dat dat niet uitmaakt . Denk niet dat je van teveel appels eten kanker krijgt !

x

Check Also

Diabetes genezen

Diabetes: Is de aarde plat?

Er zijn nog steeds mensen die denken ...

arts

Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!