Homepagina » Columns » Johan Oldenkamp » Johan Oldenkamp: Geheime goden…
kerken

Johan Oldenkamp: Geheime goden…

De geheime goden van het judaïsme, het christendom en de islam

In de oudheid werden de hemellichamen in de nabijheid van onze thuisplaneet beschouwd als goden. Om deze goden te vereren werden ze uitgebeeld als mensachtige wezens, zoals bijvoorbeeld ook is gedaan in de mythische belevenissen van Harry Potter, waar ik in een eerdere column al over schreef. In onze moderne tijd vereren we deze goden nog steeds, want hun namen vinden we op tal van manieren terug. Zo zijn de dagen van de week vernoemd naar deze goden. In mijn lezingen verbaas ik me er telkens opnieuw over hoe weinig de meeste mensen hierover weten. Het zou volgens mij onderdeel dienen te zijn van de basiskennis voor iedereen. Ik ben daarom erg blij dat ik deze fundamentele kennis binnenkort mag uitleggen aan de oudste kinderen van een zeer bijzondere basisschool. Wat ik dan zal vertellen is onder andere het volgende.

Zeven dagen, zeven godheden

Maandag is uiteraard de dag van de maan die rondgaat om onze thuisplaneet. Omdat ‘maan’ een soortnaam is, en ik vind dat ieder hemellichaam recht heeft op een eigennaam, helemaal wanneer het goden zouden zijn, noem ik deze maan Luna. In de tijd van Babylon werd deze maangodin aangeduid als Sin. Veel later werden vereerders van deze maangodin in het Engels ‘sin-ners’ genoemd, wat vreemd genoeg in het Nederlands is vertaald als ‘zon-daren’, terwijl het hier dus niet om de zon, maar juist om de maan (Sin) ging.

Maandag is de dus de dag waarop we de maangodin Sin vereren. Maar welke celestijnse godheid vereren we op de dinsdag? Eigenlijk heb ik nu de neiging om te stoppen met schrijven. Een deel van mijn lezerspubliek doet namelijk net alsof ze alles al wisten van wat ik zoal openbaar maak. En dat vertellen ze me dan uiteraard pas nadat ik het hen heb verteld. Laat ik daarom de vraag nogmaals stellen: Waar verwijst ‘dins’ naar? Weet je het echt niet? Eerlijk?

In de Noorse mythologie was Týr de naam van de personificatie van de planeet Mars. In het Engels is Týr’s day verbasterd tot Tuesday, en in het Nederlands is Týrsdag uiteindelijk dinsdag geworden. Wanneer je dit eenmaal weet is het eigenlijk erg logisch. De naamgeving van de overige dagen van de week is vervolgens even logisch.

In de Noorse mythologie werd de planeet Mercurius voorgesteld als de god Wodan. In het Engels is Wodan’s day verworden tot Wednesday, en in het Nederlands is Wodansdag verbasterd tot woensdag.

Donderdag is uiteraard de dag van de god van de donder. Maar wie was dan precies die dondergod? En welke planeet werd daarmee bedoeld? Die dondergod werd in de Noorse mythologie Thor genoemd. Hij was de personificatie van de planeet Jupiter. Het Engelse Thursday komt dus van Thor’s day.

In de Noorse mythologie was Freya de naam van de personificatie van de planeet Venus. In het Engels is Freya’s day verbasterd tot Friday, en in het Nederlands is Freya’s dag uiteindelijk vrijdag geworden.

In het Nederlands is de planeet die bij zaterdag hoort niet echt duidelijk te zien in de naam van deze dag. Maar in het Engels hoeft er alleen maar een ‘n’ toegevoegd te worden aan Saturday om er Saturn Day van te maken, want dat is inderdaad de dag van Saturnus. In andere talen is verbinding met de overeenkomstige planeet soms ook veel duidelijker. Het Franse ‘Mardi’ is immers ‘Mars Di’, en het Italiaanse ‘Giovedi’ betekent letterlijk de dag (di) van Jupiter (Giove).

Dat zondag als zevende en afsluitende dag van de week de dag is van de zon zal hopelijk iedereen wel duidelijk zijn. En verder is iedereen die beweert dat zondag niet de laatste dag van de week zou zijn gehersenspoeld door een religie. En dan doel ik vooral op de religies judaïsme, christendom en islam. Laten we deze drie religies daarom maar eens nader onderzoeken.

Christendom, judaïsme en islam nader bekeken

Het woord ‘kerk’ komt van ‘Kirke’ (ook wel geschreven als ‘Circe’), wat de naam was van Griekse godin van de magie die haar tegenstanders in dieren veranderde. In het Duitse ‘Kirche’ zien we deze oorsprong nog duidelijker terug. In het Engels is deze naam verbasterd tot ‘Church’. Het doel van de kerk is dus om mensen te veranderen in dieren. Dat gebeurt wanneer mensen hun hogere bewustzijnsfunctie van het zelfstandig kunnen nadenken door de betoverende werking van de kerk uitzetten en zich vervolgens laten leiden door hun lagere bewustzijnsfuncties van waarnemen, doen en voelen. Ze geloven daardoor in de ‘waarheid’ van deze kerk. Deze gelovers zijn vanwege deze betovering dus niet langer in staat om nog zelfstandig na te denken. Het enige wat ze nog wel kunnen is het napraten van wat hen is verteld. Probeer deze gelovers dan nog maar eens iets anders aan het verstand te brengen. Dat is eigenlijk onbegonnen werk. Toch blijf ik het maar proberen.

De kerk heet bij het judaïsme ‘synagoge’. Daarbij betekent ‘agog’ ‘leiden naar’, en is ‘syn’ een verbastering van Sin, de maangodin. Het doel van iedere synagoge is dus om onnadenkende gelovers naar de verering van de maan te leiden. Alle joden zijn dus sinners.

Naast Venus zien we de vijf zelfs dubbel uitgebeeld in de vlag van het moslimland Turkmenistan

De vrijdag is de vijfde dag van de week. Het getal vijf neemt een centrale rol in binnen de islam. Zo kent de islam vijf religieuze verplichtingen, waarvan vijf maal per dag bidden er één is. Islamieten gaan op de vijfde dag van de week naar hun kerk. Daarmee vereren ze dus Venus als hun godin. Islamitische vrouwen moeten hun gezicht bedekken omdat de planeet Venus net als de maan meestal niet vol wordt verlicht (vanuit ons gezichtspunt). Via hun verschillende soorten hoofddoeken beelden ze dus de verschillende belichtingsfasen van Venus uit. Bovendien creëren de sterke conjuncties van Venus met onze thuisplaneet en de zon Helios een celestijns pentagram. Deze vijfpuntige ster zien we ook terug op (vrijwel) alle islamitische vlaggen, naast een gedeeltelijke verlichtte Venus.

Naast de godin Venus vereert de islam ook de maangodin. Dat zien we heel duidelijk bij de ramadan, de islamitische vastenmaand, die precies een maancyclus van nieuwe maan tot de volgende nieuwe maan duurt. Het is bovendien altijd de negende maancyclus van het jaar. Wholly Science laat zien dat 9 het cijfer is van de maan Luna. Ook het judaïsme vereert deze maangodin. Daarom vallen de joodse feestdagen Pesach en Sukkot altijd samen met volle maan, en beginnen deze feesten altijd na zonsondergang.

Moslimmannen verbeelden de ringen van Saturnus, uitgebeeld als een zwarte kubus

De celestijnse god die echter als allerhoogste wordt vereerd door zowel het judaïsme, het christendom als de islam is Saturnus. Daarom gaan de joden op saturnus-dag naar hun kerk, wat de zesde dag is. En daarom staat er ook een zes-puntige ster op de vlag van Israël. Het is datzelfde hexagram dat de sterke en zwakke conjuncties van Saturnus met Jupiter en Helios creëren. Wholly Science laat zien waarom lood, zwart, en de kubus overeenkomen met Saturnus. Daarom zien we zoveel zwart bij met name het judaïsme en het christendom. Daarom dragen sommige joodse mannen een zwarte kubus (genaamd een tefillin) op hun voorhoofd. En evenzeer daarom verbeelden knielende moslims de ringen van Saturnus om een zwarte kubus in Mekka. Ook de keppeltjes op hun kruin evenals de ringbaarden van islamitische mannen en de pijpenkrullen vanaf de bakkebaarden bij joodse mannen zijn uitbeeldingen van de ringen van Saturnus. Daarom mogen deze aangezichtsharen dan ook niet worden afgeschoren. Denk nu niet dat ik vind dat alle mannen gladgeschoren en kortgeknipt zouden moeten zijn. Het afknippen van onze haren betekent namelijk ook het afknippen van onze metafysische voelsprieten. Laten we daarom allemaal langharig ‘tuig’ worden!

Wil je overigens weten waarom deze Lord of the Rings wordt vereerd door deze drie religies, verdiep je dan maar eens in het werk van Immanuel Velikovsky (1895 – 1979). En zeer waarschijnlijk wist ook J.R.R. Tolkien (1892 – 1973) meer van Wholly Science dan je wellicht voor mogelijk zou houden. Kijken we naar de logo’s in onze moderne tijd, dan zien we trouwens nog veel meer eerbetoon aan Saturnus.

Kortom, het christendom doet alsof ze Jezus vereert, door op zondag naar de kerk te gaan, want Wholly Science laat zien dat Jezus een personificatie is van de zon Helios. Echter, het hoofdkwartier van het christendom is gevestigd in de stad die oorspronkelijk Saturnia heette. Ook de ringen van Saturnus zien we heel duidelijk uitgebeeld rondom het plein van dat hoofdkwartier. In de bijbel wordt Saturnus gepersonifieerd als Satan. Dit betekent dat het judaïsme, het christendom en de islam alle drie satanistische religies zijn. Ik heb daarom diepe bewondering voor de bedenkers van deze religies. Ze verkopen immers openlijk het Kwade, maar aan hun goedgelovige volgers vertellen ze dat dit juist het Goede is. Deze gelovers hoeven alleen maar dit te geloven, en uiteraard een deel van hun inkomen af te staan, maar dan krijgen ze na dit leven toch echt hun welverdiende beloning. En iedereen die dit niet doet zal in het hiernamaals worden gestraft, althans volgens die alles-omdraaiende religies. Hoe dom moet je zijn wil je daar intrappen?

Wat kun je nog geloven? Moet je eigenlijk wel ‘geloven’?

Wil je daarentegen weten hoe het wel zit, verdiep je dan in Wholly Science. Wholly Science legt uit hoe jij jezelf in dit leven kunt belonen door te weten wat waar is, in plaats van te geloven wat waar zou zijn. Gelovers leven feitelijk in de Hel. Weters weten de weg naar de hogere Hemelen. Deze hogere Hemelen kun je alleen tijdens dit leven bereiken. Is jouw leven voorbij, dan zul je moeten wachten op een eventueel volgend leven (mocht je daarin geloven). Wees dus verstandig, en verkwansel dit leven niet door in iets te geloven waarvan je niet 100% zeker weet of het echt waar is. Verdiep je dus in Wholly Science. En met ‘je’ bedoel ik niet alleen jou, maar ook mezelf.Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

11 reacties

 1. Ik ben niet gehersenspoeld door religie Johan, maar wat vind je van deze stelling;
  De boeman of de sater komt na Helios langs de hemel, en van daaruit redeneer ik dat zondag dus de eerste dag van de week is, namelijk die van de opkomende zon. Laat ik dat maar even het ‘egyptische’ model noemen. Een oud-egyptisch forum (ontvangstkamer) had ook twee grote portalen één links en één rechts. Een farao of een belangrijk man kwam altijd van links de grote ruimte binnen, als zijnde de opkomende zon. En hij verliet de ruimte dan weer door de rechter deur. Ik wijs in dit verband graag op het oud-Hollandse spreukje “links je flinks, rechts je slechts”. Dit werd vaak gezegd als aan één kant je oor begon te piepen, alsof je lichaam een teken gaf dat je iets goeds of slechts had gedaan. (denk weer aan sinterklaas) wat er natuurlijk niets mee te maken had. Maar het gaat even hierom; met de zondag links van de week, en zaterdag rechts, kom je dus ook precies uit met ‘mittwoch’ zoals de Duitsers dat zeggen, als exacte midden van de week, want je hebt dan precies drie dagen links en drie dagen rechts. Dit lijkt mij een mooi uitgebalanceerd model van de week, als een hemelse weegschaal. Denk dan ook even nog aan een Joodse zeven-armige kandelaar.

  5 likes
  • Beste Peter,

   Vanwege het geven van de Wholly Science Week in Roemenië ben ik nu pas in staat te reageren op jouw reactie. Zo te lezen heb je wat klokken horen luiden. De klepels hangen echter niet waar jij ze veronderstelt. De Menorah heeft twee zeer belangrijke betekenissen, en in beide representeert de middelste lijn de zon Helios. De pilaren van Joachim en Boaz hebben nog veel meer betekenissen. We vinden ze ook in de Kaballah.

   Niets, ik herhaal: NIETS, is wat het lijkt voor mensen zonder kennis. Mijn uitdaging in dit leven is om mensen die menen al van alles te weten duidelijk te maken dat ze in feite nog helemaal niets weten. Hoe ik dat het beste kan aanpakken weet ik nog steeds niet. Deze column is een poging, maar of het werkt….

   Wil je echt weten hoe het wel zit, kom dan een keer naar een lezing van mij of lees een recent boek van mij.

   0 likes
   • Beste Johan,
    Je preekt tegen mensen met de zelfde mindset als jij, en heb je niet door dat het een spiegel is.
    Iedereen die van uit zijn egobewust zijn spreekt en handelt heeft gelijk.. en dat geeft een spanning.

    Weten met een hooft letter, is iets anders dan kennis hebben over welk onderwerp dan ook, weten is vrij zijn van onwetendheid.

    Deze staat word ook wel zelfrealisatie genoemd, of, het veel niet begrepen “ontwaakt zijn”, een staat van opgelost zijn in stilte, totaal spanningsloos aanwezig. Dus is heel iets anders dan: ik weet al wel en jij nog niet.

    Je kan hier eindeloos mee doorgaan en onbevredigd blijven, het echte geheim van het leven kan niet gekend worden. en ook niet overgedragen of verteld worden iedereen moet dat voor zich zelf ontdekken. ondertussen houd het leven ons een spiegel voor en in die spiegel zien we waar we zelf nog onwetend zijn.

    groet,

    3 likes
 2. Eindelijk iemand die het begrijpt !

  2 likes
 3. Dank je wel Johan, zoals altijd weer een heerlijk verhelderend stuk.
  Het kan niet vaak en hard genoeg benadrukt worden hoe onze religies
  niets anders zijn dan manipulatieve mind control systemen.
  Hopelijk gaan door artikelen zoals deze de oogkleppen wat verder af.

  2 likes
 4. Uitstekende analyse en heldere uiteenzetting. Zoals altijd. Het zal nog wel “tot in de eeuwigheid” duren voordat dit een algemeen aanvaarde visie is. Weten is de eerste vereiste, een stap in de goede richting is het doorbreken van de gefragmenteerde opvattingen van de gevestigde orde. Ik lees graag over en leer graag van de heldere kijk die Johan heeft met zijn inzichten op de totale kennis. Goed gedoceerde bewustwording.

  1 likes
 5. Duidelijk en goed stukje, dank.

  0 likes
 6. een bijzondere antishot tegen de “saturnus” en jupiter aanbidding is gerealiseerd door het spel TELEKTONON listig ontworpen door Jose Argueless ..
  echter “onze johan de alleskunner” heeft een antipathie ontwikkelt tegen deze geniale man die zich ook een list permitteerde ..
  Als een ander een list bedenkt is het niet direct een bedreiger, JoH!
  Wie TELEKTONON speelt , of heeft gespeelt is vrij van last ..
  door list .. en ook lust tot leven met liefde ..

  0 likes
 7. De Franse benaming van de weekdagen verwijst veel duidelijker naar de planeten.
  Hiervoor zou iets meer aandacht aan gegeven kunnen worden.
  Verder lijkt het ook mij logischer om te beginnen met de levenbrengende ster in ons stelsel, de zondag.
  Aldus wordt de zevende dag, rustdag, de zaterdag.
  Wat is hierop tegen, wat jou betreft Johan?

  0 likes
 8. Het is voor mij een raadsel waarom christenen, islamieten, joods-orthodoxen etc. hun “heidense” afkomst nog steeds blijven ontkennen en negeren. Ze zouden er juist nog heel veel van kunnen leren…

  0 likes
 9. Evenwatrechtzetten (als assyriologe).
  Sin was de maangod, niet vrouwelijk dus. De Babyloniers en Assyriers continueerden in hem de Sumerische maangod Zu.en, wiens naam ‘Heer van het Weten’ betekent.
  Dat u de maan Luna noemt, en vrouwelijk vindt, is niet vanzelfsprekend.
  U ontleent die sekse aan de oude Grieken en Romeinen, maar in onze contreien, noordelijk Europa is de maan vanouds mannelijk, wat in het Duits nog duidelijk is: ‘der Mond’ (en onze zon is vrouwelijk: ‘die Sonne’).
  Het Frans volgt als Romaanse taal de Romeinen: ‘la lune’ (en dus ook ‘le soleil’).

  De maan werd als de belangrijkste van de hemellichamen beschouwd omdat hij de tijd aangaf.
  De etymologie van het woord maan ligt in ‘meten’, hij is de tijdmeter (meten is weten…).
  Wij danken onze zevendaagse week eenvoudig aan de vier fasen van de maanmaand.
  Maandag hoort de eerste dag van de week te zijn, namelijk de dag dat de maan een van zijn vier verschijningsvormen toont: nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan en laatste kwartier.
  De andere dagen zijn traditioneel gewijd aan de andere bewegende hemellichamen.
  De Grieken namen dit van de Babyloniers over, gefascineerd als ze waren door de wetenschappen uit het oosten, net als later de Romeinen: ex Oriente lux!
  Toen de Romeinen 2000 jaar geleden naar het noorden optrokken, werden de verschillende goden met elkaar geassocieerd, zoals Mercurius met Wodan, Jupiter met Donar, vandaar dat in de verschillende Europese talen ‘Mercuriusdag’ hetzelfde is als ‘Wodansdag’, en zo.

  Zo kan ik nog wel dertig kanttekeningen bij uw verhaal plaatsen.
  Bijvoorbeeld over Venus en het getal 5. Het getal van Inana, ‘vrouwe der hemelen’, of ‘Isjtar’, aan wie wij ons woord ‘ster’ ontlenen, en die model stond voor Aphrodite=Venus, is niet 5 maar 15, en haar symbool is een achtpuntige ster, geen vijfpuntige.
  Alle goden hebben hun getal, dat niets te maken heeft met hun positie in de week.
  Zo is het getal van de maangod 30, naar het aantal dagen van de ideale maanmaand.
  Vriendelijke groeten,
  Selma

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De klimaatfilm waarvan de mainstream media niet willen dat je hem ziet. Kijken dus!

De klimaatfilm waarvan de mainstream media niet willen dat je hem ziet. Kijken dus!

In februari dit jaar ging de klimaafilm ...

Justitieambtenaar mocht IS complot van zionisten noemen. Lees hier het oordeel van de rechter

Justitieambtenaar mocht IS complot van zionisten noemen. Lees hier het oordeel van de rechter

Justitieambtenaar Yasmina Haifi veroorzaakte drie jaar geleden ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+