Het Complot

Jon Stewart ontmaskert Monsanto Protection Act (video)

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In zijn satirische nieuwsprogramma The Daily Show with Jon Stewart haalde Jon Stewart onlangs fel uit naar het Amerikaanse Congres.

Hij kon er niet bij dat de meeste congresleden niet wisten dat een onlangs aangenomen wet een toevoeging bevatte met maatregelen ter bescherming van bedrijven die genetisch aangepaste gewassen verkopen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De wet, die al snel de Monsanto Protection Act werd genoemd, beschermt biotechbedrijven tegen gerechtelijke vervolging. De bedrijven kunnen genetisch aangepaste producten, waarvan de langetermijneffecten nog onbekend zijn, nu verspreiden zonder dat ze zich druk hoeven te maken over eventuele rechtszaken.

Er ontstond ophef over het feit dat de meeste congresleden niet zouden weten dat Monsanto was opgenomen in het wetsvoorstel. Stewart zei daarop dat het Congres eigenlijk hetzelfde besef heeft als een winderige opa.

Te midden van de protesten tegen de nieuwe wet kondigde biotech-gigant Monsanto een winststijging aan van 22 procent. Een groot deel van de stijging was te danken aan de verkoop van genetisch gemodificeerde maïszaden in Brazilië, Argentinië en andere Zuid-Amerikaanse landen.

Onderstaande video’s werden afgelopen week op de website van The Daily Show geplaatst.

Bron: Theatlanticwire.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eensteen
eensteen
10 jaren geleden

als je van a tot z alles overdenkt dan is het een niet terug te draaien zooitje on earth,honger,ziekte,oorlog,corruptie,moord,mensenhandel,dictatuur,monarchie,kindermisbruik,(das ook een f**king zooi) geloof,(en geloof zonder bewijs is zinloos) en eerlijk gezegt;als ik beelden zie van mensen die kapot worden geschoten in een of ander land wat in oorlog is vandaag de dag, dan doet het me niks m,a,w, gaaaap!! of een suicide bomber,die zichzelf opblaast doet me ook niks, het enige positive eraan is dat je er ruimte van krijgt ,,joepieee alweer zo,n mafkees minder,we raken er aan gewend tot vervelens toe,en Monsanto dat is een vies smerig zooitje,en zo kan ik nog wel ff doorgaan,wie geld heeft has the power.

jeroen
jeroen
10 jaren geleden

Wat een DOM volk zijn die Amerikanen toch! Dat ze hierom moeten lachen laat al zien hoe veel info ze hebben wat monsanto daadwerkelijk met je doet. Los van ded info die ze hebben had er al een belletje moeten gaan rinkelen bij het feit dat monsanto niet aangeklaagd kan worden. Ze lachen wel maar hebben volgens mij niet door dat ze maar 1 doel hebben. De mensheid terugdringen naar 500.000.000. Iedereen die denkt dat ik gek ben: Lekker GMO eten en volgend jaar spreken we elkaar dan weer.

dymphna
dymphna
10 jaren geleden

En niemand staat op om deze walgelijke bedrijf te stoppen of tot orde te roepen.
Wanneer maken wij gezamelijk ene vuist en gaan massaal naar Brussel toe ? Wij alle zijn ook hier mee verantwoordelijk dat dit bedrijf ook hier langzaam maar zeker binne sluipt e wij slapen gewoon verder. Wat gaan wij straks zeggen tegen onze kinderen en klein kinderen ?
Wij hebbe echt goed gemoppert op ninefornews.nl of gaan wij massaal in actie komen ?
Een goede start vind ik al op 30 april met ZWARTE vlaggen staan te zwaaien en hen de rug toekeren als ze langs komen met hun koestje en bootje.
Wit vind ik persoonlijk een vlag dat je zwaait als je je over geeft ‘ dat ben ik dus echt niet van plan )en staat veel te vrolijk en dat terwijl er niks te vieren valt.
En als de dag om is gewoon verder gaan met het verzet en niet ophouden totdat men naar het volk gaat luisteren. Op 1 mei was er ook een demonstratie als ik me niet vergis in Den Haag.

S0M30N3
S0M30N3
10 jaren geleden

zozo hij durft….

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x