Mens en Dier

Jonge aangespoelde walvis in Yorkshire is mysterie

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is een raadsel hoe een vrouwelijke walvis is gestrand op 800 meter van de kustlijn, midden in een veld, in het Britse Skeffling.

Het gaat om een Noordse vinvis van 10 meter lang. In de afgelopen 20 jaar spoelde slechts drie keer een vinvis van deze soort aan de Britse kust.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wetenschappers zetten vraagtekens bij de toename van het aantal gestrande zoogdieren dit jaar. Afgelopen maand spoelden er al drie walvissen aan. De oorzaak is experts onbekend. Sommigen denken dat het te maken kan hebben met veranderingen in de oceaanstromingen, meldt de Yorkshire Post.

Witte bultrug

Bij Australië is een zeer zeldzaam witte bultrug walvisjong waargenomen. Het gaat vermoedelijk om een baby van slechts enkele weken oud. Het was gefotografeerd door Wayne Fewings bij de Whitsunday Islands van het Great Barrier Reef. “Het witte jong kwam bij onze boot, kennelijk om ons goed te bekijken,” zei Fewings. “Ik kon mijn ogen niet geloven. Het is een ervaring die je maar eens in je leven meemaakt.”

Natuurdeskundige Mark Read stelt dat er hooguit 10 à 15 witachtige walvissen zijn van de 10.000 à 15.000 bij Australië. Puur witte exemplaren, zoals dit jong, zijn nog zeldzamer.

Australië was de voorbije jaren in de ban van de beroemde albino walvis Migaloo. “Het is speculeren of deze baby familie is van Migaloo’,” aldus Read.

Bronnen: Telegraaf.nl en HLN.be

Gerelateerd: Walvis bedankt bevrijders met schitterende show (video)

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x