Straling

Van kanker tot staar: de gevaren van de magnetron

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is altijd verleidelijk om de magnetron te gebruiken. Een maaltijd uit de magnetron gaat echter gepaard met gezondheidsrisico’s, aldus stralingsdeskundige Magda Havas van de Canadese Trent University.

“Het belangrijkste wat mensen moeten beseffen is dat magnetrons straling lekken,” legt professor Havas uit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ik heb een aantal populaire merken getest en elk merk blijkt straling te lekken,” zegt ze.

“Microgolven zorgen ervoor dat voedingsstoffen verloren gaan,” voegt ze toe. “Enzymen worden tijdens bestraling veranderd waardoor je nog maar een fractie van de voedingsstoffen krijgt.”

Van kanker tot staar: de gevaren van de magnetron
Magda Havas

Ze legt uit waarom microgolven verboden zijn op de schapenboerderij waar ze heeft gewerkt.

Als lammetjes geboren worden hebben ze moedermelk nodig omdat dat colostrum bevat.

Deze eerste melk die gevormd wordt als een zoogdier bevallen is, is rijk aan voedingsstoffen en antilichamen.

Staar

“We kregen te horen dat we deze melk niet in de magnetron mochten opwarmen omdat de colostrum dan zou worden vernietigd,” zegt ze.

Vrijwel alle wetenschappers zijn het erover eens dat straling van de magnetron staar kan veroorzaken.

“Als je er recht voor gaat staan om te kijken hoe je bord ronddraait, loop je risico op staar,” zegt Havas.

Kanker

Een magnetronmaaltijd bevat kankerverwekkende stoffen. Die zitten onder meer in de verpakkingen waarin ze worden opgewarmd.

Denk daarbij aan bisfenol A, PET, benzeen, tolueen en xyleen, die allemaal gelinkt zijn aan kanker.

Hart

Professor Havas heeft zelf bewijs gevonden dat microgolven het hart beïnvloeden. Ze keek naar de hartslag van mensen die bij een magnetron stonden.

Bij alle proefpersonen veranderde de hartslag op het moment dat de magnetron aanstond.

Bloed

Een Zwitserse studie concludeerde dat mensen die magnetronmaaltijden aten minder rode bloedcellen hadden, terwijl het aantal witte bloedcellen en het cholesterol toenamen.

Havas heeft nog wel een magnetron, maar gebruikt het apparaat op een specifieke manier. “Als je een magnetron gaat gebruiken, ga dan uit de keuken.”

“En gebruik hem niet als je kinderen thuis zijn,” besluit ze. “Ik laat mijn kleinkinderen er nooit bij in de buurt komen.”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
7 jaren geleden

Als je weet hoe de magnetron werkt stop je direct helemaal met het gebruiken ervan, anders heb je echt helemaal niets begrepen van straling en gezondheid. Dit werk evenzo met de dect telefoon, babyfoon en de alom aanstaande Wifi!

exegese
exegese
7 jaren geleden

Zooo makkelijk zo’n magnetron !

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzamled door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
ric
ric
7 jaren geleden

vreemd dat ze zelf een magnetron gebruikt

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x