Gezondheid

Kokosolie is remedie tegen alzheimer (video)

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers stellen dat de ketonen in kokosolie ziekte van Alzheimer in sommige gevallen vertragen en mogelijk zelfs kunnen voorkomen.

Kokosolie is een tropische olie die wordt verkregen door persen of extractie van kopra, het gedroogde witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Kokosolie of -vet is zeer rijk aan verzadigde vetzuren met een middellange keten, zoals laurinezuur, myristinezuur en palmitinezuur. De olie moet niet worden verward met kokosmelk of -water.

De olie is zeer geschikt om te bakken, braden of frituren omdat het een zeer hittestabiele olie is: het heeft een hoger rookpunt dan olijfolie. Er ontstaan minder schadelijke polymeren en vrije radicalen dan het geval zou zijn bij vetten die gevoelig zijn voor hitte. Kokosolie is ook geschikt als vervanger van roomboter of margarine.

Kokosolie verlaagt de cholesterol-HDL-cholesterolratio. Caprinezuur in de olie reduceert het VLDL-plasmagehalte in het bloed. Hoge VLDL-gehaltes worden gerelateerd aan coronaire vaatziekten. Bovendien bezit caprinezuur een antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

In bevolkingsgroepen in Azië en op de Polynesische eilanden, waar een groot deel van de vetinname uit kokosolie bestaat, is er geen enkel verband met obesitas of hart- en vaatziekten. Kokosolie wordt zelfs wel eens gebruikt bij de behandeling van obesitas.

{qtube vid:=ZZOR-Qd3QSg}

Bron: CBN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x