Innovatie

Komt vrije energie langzaam maar zeker beschikbaar?

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen Nikola Tesla het eerste draadloze communicatieapparaat uitvond, ontdekte hij ook een vorm van energie die overal in het universum vrij voorradig is.

Hij wilde elektriciteit door de lucht transporteren en bouwde op Long Island een proefinstallatie met zendtoren, bekend als de Wardenclyffe Tower. Hij werd echter gedwarsboomd door bankier J.P. Morgan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Door hem is de toren nooit voltooid en heeft Tesla zijn idee ook nooit kunnen bewijzen met een demonstratie. In de eerste Wereldoorlog werd de toren gesloopt en als schroot verkocht.

Bij transport door de lucht is het stroomverbruik van afnemers niet te meten, waardoor investeerders zich terugtrokken. Bij een eventueel succes zou het bestaande elektriciteitsnet met alle investeringen in één klap overbodig en dus waardeloos zijn geworden.

Wellicht is de wereld nu klaar voor deze technologie omdat kleine toepassingen gebaseerd op de ontdekkingen van Tesla langzaam maar zeker worden gepresenteerd aan het publiek.

In 1900 schreef Tesla al over een machine die warmte uit de lucht kon halen en andere manieren om energie op te wekken uit de natuurlijke omgeving.

Slechts 112 jaar later maakten wetenschappers uit Hong Kong in maart afgelopen jaar een batterij op basis van grafeen die warmte uit de omgeving omzet in elektrische stroom. De technologie werd verder uitgewerkt door onderzoekers van de Universiteit van Californië in Los Angeles.

Eerder dit jaar ontwikkelde een Duitse student een apparaat waarmee een batterij kan worden opgeladen door middel van elektromagnetische golven.

Onderzoekers van de Washington-universiteit presenteerden onlangs een draadloos apparaat waarmee bestaande draadloze signalen in zowel een stroombron als een communicatiemiddel worden omgezet.

Dergelijke technologieën worden momenteel ook getest aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Vorige maand lieten wetenschappers van de Universiteit van Maryland weten dat ze satellieten en het ruimtestation kunnen aandrijven met behulp van een elektromagnetische energiebron. Het project draagt de naam RINGS (Resonant Inductive Near-field Generation System).

Is het tijdperk van vrije energie aanstaande?

Bron: Activistpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
10 jaren geleden

RINGS maakt gebruik van elektrische energie uit zonnepanelen. Het oppikken van energie uit elektromagnetische velden is iets wat antennes altijd al deden, de kunst was om het te verzamelen. Die velden worden door straalzenders gegenereerd. Van grafeen is bekend dat stromend water ook kleine stroompjes kan veroorzaken. De genoemde batterij werkt als een grafeenstrip in een oplossing met koperchloride hangt; de warmtebeweging lijkt een stroompje te veroorzaken. Wil je hier een substantiële hoeveelheid energie uithalen, dan zal de warmtebeweging afnemen, de oplossing koelt dus af, tenzij je warmte blijft toevoeren. We kenden natuurlijk al de warmtepomp die warmte uit de buitenlucht naar binnen kan halen tegen de temperatuurgradiënt in.
In al deze gevallen moet de energie ergens vandaan komen. Ook Tesla kon geen energie uit het niets halen. Zijn idee om energie draadloos te transporteren had het probleem wat het nog steeds heeft: hoe beperk je de verliezen? Tenzij je het in de vorm van een Laser of Maser of Raser-straal probeert, maar dat is nogal riskant. Dat is de enige reden waarom het niet van de grond is gekomen. De rest is verzonnen.

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Eeuuuh het eerste draadloze communicatie apparaat was de telegraaf van Guglielmo Marconi in 1896.

Abel
Abel
10 jaren geleden

[quote name=”Wesley”]Eeuuuh het eerste draadloze communicatie apparaat was de telegraaf van Guglielmo Marconi in 1896.[/quote]

Ja, maar het gaat hier om het principe van draadloze energie-overdracht, door Tesla ontdekt.

kim
kim
10 jaren geleden

Ik las eens dat één kubieke CENTIMETER energie uit de lucht om ons heen voldoende is om de HELE wereld een jaar lang van energie te voorzien dus ook de industrie etc etc .Er is meer dan genoeg energie. En ja natuurlijk willen de olie-bobo’s dat niet, weg macht, weg geld incasseren.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x