Innovatie

Koude kernfusie: Gaat Andrea Rossi de energiemarkt veroveren?

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs sprak de Italiaanse uitvinder Andrea Rossi over de laatste ontwikkelingen rond zijn E-Cat, een technologie die gebaseerd is op koude kernfusie, of meer precies: low energy nuclear reactions (LENR).

De eerste reactor van 1 megawatt, die net zo groot is als een scheepscontainer, is inmiddels afgeleverd bij een Amerikaanse militaire aannemer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In april 2011 beweerde NASA-wetenschapper Dennis Bushnell dat LENR een ‘zeer interessante en veelbelovende’ nieuwe technologie is die waarschijnlijk ‘tamelijk snel’ vooruitgang zal boeken. In januari 2012 gaf NASA in een video verdere uitleg over deze nieuwe technologie.

Nikkel

Vanwege alle aandacht willen Rossi’s klanten liever niet in de schijnwerpers staan. De reactor bestaat uit 106 E-Cats die warmer worden dan kokend water, dus er moet uitvoerig worden getest voordat het apparaat beschikbaar komt voor het brede publiek.

Volgens Rossi verbruikt zijn reactor slechts één gram nikkel per 23 gigawattuur warmte. Naast de E-Cat is hij ook bezig met de Hot-Cat, die opwarmt tot een temperatuur van 350 graden Celsius. Dit apparaat is ‘zeer stabiel’ en de bouw ervan verloopt voorspoedig. Rossi merkte ook op dat hij voor de opwekking van elektriciteit samenwerkt met het Duitse elektronicaconcern Siemens.

Vrije energie

De Hot-Cat werd afgelopen maart succesvol getest door vier professoren uit verschillende delen van de wereld. Het bedrijf van Rossi is de afgelopen maanden flink gegroeid. Een deel van de operatie zal worden overgeheveld naar Florida en ook is hij in gesprek met Zweedse ondernemers.

Eind vorig jaar was de E-Cat van Andrea Rossi nog te zien in het Zweedse tv-programma Vetenskapens Värld (Wereld van Wetenschap). Zal kernenergie plaatsmaken voor koude kernfusie? Is oneindige of vrije energie de toekomst?

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Knn
Knn
11 jaren geleden

Nice! Gewoon zoveel en vaak mogelijk in de media laten komen en mensen ervan bewust maken dat dit WEL mogelijk is!

Blup
Blup
11 jaren geleden

Goeie docu! Bedankt, weer wat geleerd 🙂

kengai
kengai
11 jaren geleden

Onze olie en energie leveranciers zullen van alles bedenken om dit tegen te houden en anders iets bedenken, zodat wij er veel voor zullen moeten betalen, dus hoezo vrije energie.

redice
redice
11 jaren geleden

inderdaad, vrije energie zal voor de gewone mens nooit vrij zijn, maar een monopolie van de staat zodat ze geld kunnen vragen wat had je gedacht??

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x