Buitenland

Kraan valt om bij Nationale Kathedraal Washington

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een meer dan 100 meter lange kraan is op woensdag omgevallen bij de Nationale Kathedraal in Washington, een belangrijk masonisch symbool.

De kraan viel boven op verschillende auto’s en beschadigde twee gebouwen van de campus, zo meldt The Washington Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Niemand raakte ernstig gewond en de kraanbestuurder is uit voorzorg naar een ziekenhuis overgebracht, zo zei woordvoerder van de kathedraal Richard Weinberg.

De 500 ton zware kraan werd gebruikt om de schade aan de kathedraal als gevolg van de 5,8 beving afgelopen maand te herstellen. “De kraan had net steigermateriaal afgeleverd op het dak van de kathedraal en bracht de arm omlaag,” zei Weinberg. “Rond 11.00 uur viel het gevaarte langs de zuidzijde van de kathedraal om.”

Functionarissen konden niet zeggen wat de oorzaak is van het incident en op woensdag is een onderzoek gestart. Ondanks de harde wind, onweer en hevige regenval is besloten de reparaties door te zetten. Brandweerchef van Washington DC John Donnelly kon niet zeggen of het weer een rol speelde.

De kraan miste de kathedraal maar raakte de souvenirwinkel en het hoofdkwartier van het bisdom in Washington. De souvenirwinkel moest flinke schade incasseren en vier auto’s van aannemers zijn verpletterd.

De kraan is eigendom van Crane Service Co., aldus de woordvoerder van de kathedraal. Het bedrijf weigerde commentaar te geven. Terwijl de politie mensen bij de kathedraal wegleidde werd de omgevallen kraan onderzocht. De kraan ligt precies op zijn rug, met de wielen in de lucht.

De kathedraal is bekend vanwege haar torenspitsen en maakt deel uit van de skyline van Washington. Het bouwwerk van de vrijmetselaars is sinds de beving gesloten toen drie van de vier torenspitsen werden beschadigd.

Het zal nog een hele operatie worden om de kraan te verwijderen en brandweerchef Donnelly zei dat meer kranen nodig zijn om de omgevallen kraan te kunnen bergen.

Bekijk meer foto’s van het incident op Pravda.ru en een videoreportage op NBCWashington.com

Bron: Washingtontimes.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x