Financieel

Krijgen alle Zwitsers een onvoorwaardelijk basisinkomen?

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Zwitserland zal een referendum worden gehouden over een omstreden wetsvoorstel. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen heeft iedere Zwitser recht op een onvoorwaardelijk basisinkomen.

De Zwitserse overheid vindt inspraak in het landsbeleid belangrijk. Burgerinitiatieven met genoeg handtekeningen leiden tot een volksraadpleging.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het nieuwste wetsvoorstel heeft betrekking op het onvoorwaardelijke basisinkomen, dat 2080 euro per volwassene en 800 euro per kind moet gaan bedragen. Een gezin met twee kinderen zou dan iedere maand bijna 5800 euro ontvangen.

Het basisinkomen moet gelijk zijn voor iedereen en wordt verkregen naast het salaris. Iedereen heeft er levenslang recht op.

De indieners van het voorstel zijn van mening dat iedere Zwitser recht heeft op het bedrag. Het voorstel, dat inmiddels ruim 100.000 keer is ondertekend, kan ook rekenen op de nodige kritiek. Tegenstanders denken dat mensen niet meer gaan werken als ze iedere maand een vast bedrag op hun rekening krijgen bijgeschreven.

Oud-vicekanselier Oswall Sigg meent dat mensen met een basisinkomen alleen nog gaan werken als ze daar echt zin in hebben. Er is dan geen noodzaak meer om te werken, aldus Sigg.

Bron: Nieuwsblad.be Foto: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
11 jaren geleden

Nou oké je geeft iedereen de helft dus rond de 1000 euro netto, kinderen 400euro . dan is er nog genoeg ‘drive’ om te gaan werken, maar de echte armoe of geeuwhoger is de wereld uit. Iedereen blij.

Knn
Knn
11 jaren geleden

Vraag me af hoe dat betaald gaat worden.

ik
ik
11 jaren geleden

Mensen vinden het helemaal NIKS. om NIKS te doen, probeer het maar eens te doen (LANGE TIJD).
Meeste mensen doen niks meer, uit protest !, niet mee willen werken aan een corrupt systeem !?, wat niks doet voor die mensen, en andere

gabrielle
gabrielle
11 jaren geleden

We hebben hier allemaal recht op een bijstandsuitkering…..voor echtparen is dit 1356 euro per maand….met alle toeslagen kom je zomaar uit op 1600 euro!!!!!!!! Er zijn mensen die daar 50 uur voor moeten werken.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x