Paranormaal

Kudde olifanten neemt afscheid bij woning ‘olifantenfluisteraar’

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt steeds meer bewijs dat dieren rouwen om het verlies van familieleden of vrienden. Toen Lawrence Anthony, bekend als de olifantenfluisteraar, deze maand op 62-jarige leeftijd overleed verscheen de gehele kudde olifanten waar hij mee werkte bij zijn woning.

De olifanten waren al geruime tijd niet meer gezien, maar plots verscheen de complete kudde bij het huis van Anthony in KwaZulu-Natal om afscheid te nemen van hun vriend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De olifantenfluisteraar redde tijdens de inval in Irak in 2003 onder meer een groep leeuwen in de dierentuin van Bagdad van de hongerdood.

Veel van onze niet-menselijke metgezellen rouwen om het verlies van hun menselijke vrienden. De meeste van hen blijven mensen lange tijd trouw en soms kiezen ze er zelfs voor hun leven te slijten op de plaats waar hun menselijke vriend begraven ligt.

Paarden

0903 olifanten93492734239487329284Bekend is dat paarden onthouden door welke mensen ze goed behandeld zijn. Zelfs na maanden uit elkaar te zijn geweest herkennen paarden bepaalde trainers.

Het rouwen om overledenen toont duidelijk aan dat dieren zich sociaal bewust zijn van wat er in hun wereld gebeurt en dat ze diepe emoties voelen wanneer vrienden of familieleden komen te overlijden. Ze beschikken over de cognitieve en emotionele vermogens om te rouwen.

Bron: Psychologytoday.com

Gerelateerd: ‘Dolfijnen reageren op complexe en hoog ontwikkelde manier op sterfte’

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x