Gezondheid

Kurkuma onderzocht als middel tegen darmkanker

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers gaan onderzoeken of een vast bestanddeel van kerriepoeder darmkanker kan helpen genezen.

Kurkuma, ook wel de Indiase geelwortel genoemd, wordt geassocieerd met een grote variëteit aan gezondheidseffecten. Dat meldt de BBC.

Studies hebben aangetoond dat kurkuma kan worden gebruikt om in laboratorium gekweekte kankercellen te vernietigen. Ook zijn positieve effecten vastgesteld bij patiënten die zijn getroffen door een beroerte of die lijden aan dementie.

Geen effect

In ziekenhuizen in het Britse Leicester krijgen een aantal patiënten naast chemotherapiemedicijnen kurkuma toegediend. In Groot-Brittannië worden per jaar zo’n 40.000 mensen gediagnosticeerd met darmkanker.

Wanneer de ziekte zich door het lichaam verspreidt krijgen patiënten normaal gezien een combinatie van drie chemotherapiemedicijnen, maar in de helft van de gevallen hebben ze geen effect.

In totaal doen 40 patiënten mee aan het onderzoek. Zeven dagen voor de standaard chemokuur krijgen ze kurkumatabletten waarna het verschil tussen beide behandelmethoden wordt vastgesteld.

Vroeg stadium

Professor William Steward liet weten dat darmkanker moeilijk te behandelen is wanneer het zich door het lichaam verspreidt omdat de bijwerkingen van de chemotherapie een limiet stellen aan de duur van de behandeling.

“Het onderzoek bevindt zich in een zeer vroeg stadium, maar het potentieel van plantbestanddelen bij de behandeling van kanker is een intrigerend gebied dat ons hopelijk helpt bij de ontwikkeling van toekomstige medicijnen,” aldus Steward.

“Door een klinische test te doen ontdekken we meer over de potentiële voordelen van de inname van grote hoeveelheden kurkuma en de eventuele bijwerkingen ervan op kankerpatiënten,” zei Joanna Reynolds van het Brits Kanker Instituut.

Zware metalen

Kurkuma wordt in India traditioneel gebruikt voor de behandeling van wonden en schrammen. In Azië wordt het gebruikt als medicijn tegen trombose en hersenaandoeningen waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Onderzoek door de Rhodes-universiteit in Zuid-Afrika heeft de werking van curcumine bevestigd in de binding van zware metalen. Bij ratten bleek dat de stof het brein beschermt tegen beschadiging door cyanide, lood en cadmium. De studie concludeerde dat door het veelvuldige gebruik van koenjit in Indiase gerechten de ziekte van Alzheimer in India nauwelijks voorkomt.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x