Gezondheid

Kwart Canadese verpleegkundigen zou eigen ziekenhuis afraden

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna een kwart van alle Canadese verpleegkundigen zou het ziekenhuis waar zij zelf werken niet aanraden aan vrienden of familieleden, zo blijkt uit onderzoek van CBC News.

De onthutsende cijfers kwamen naar buiten nadat zorgmedewerkers uit alle hoeken van het land werd gevraagd hun eigen ziekenhuis te beoordelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vierentwintig procent van de respondenten zei hun eigen ziekenhuis zeker niet of waarschijnlijk niet te zullen aanbevelen aan geliefden.

Bezuinigingen

Meer dan 4500 verpleegkundigen van tenminste 257 ziekenhuizen gaven gehoor aan het verzoek en vulden een vragenlijst in over een aantal onderwerpen, variërend van ziekenhuismiddelen tot de zorgkwaliteit.

Ongeveer 60 procent van de verpleegkundigen zei dat er onvoldoende personeel is om het werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Judith Ritchie, plaatsvervangend directeur van de afdeling verpleegkundig onderzoek van de McGill-universiteit in Montreal, noemde het hoge percentage zorgwekkend, niet alleen voor het zorgpersoneel, maar ook voor de patiënten.

“Ik werk op de afdeling hartchirurgie en vanwege bezuinigingen wordt in het geval van ziekte geen vervanging geregeld,” zei een verpleegkundige uit Toronto die anoniem wilde blijven. “Dit brengt extra risico’s met zich mee voor patiënten. Het ziekenhuis ontkent in alle toonaarden.”

Medische fouten

Door een continu tekort aan personeel krijgen veel verpleegkundigen een burn-out. Bijna 40 procent van de respondenten gaf aan hier last van te hebben. “Iedereen is de hele dag opgebrand en we hopen steeds weer door de dag te komen,” zei een zuster uit Newfoundland.

Veel verplegend personeel klaagt dat de noodzakelijke apparatuur vaak ontbreekt om goed werk af te kunnen leveren en dat medische fouten niet altijd aan de kaak worden gesteld. Veertig procent van de ondervraagden zei dat slechts in de helft van de gevallen of minder actie wordt ondernomen.

“Vaak worden de fouten genegeerd of wacht het ziekenhuis op een grove fout voordat actie wordt ondernomen,” aldus een anonieme zuster uit Toronto.

Bijna 60 procent van de verpleegkundigen gaf aan dat ze soms niet eens toegang hebben tot warm water, zeep, keukenrol of alcoholdoekjes. In Canada zijn in totaal 360.000 verpleegkundigen werkzaam.

Bron: CBC.ca

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Hetzelfde is ook van toepassing in Nederland door ondervinding zelf ervaren.Klein voorbeeldje, staat er plots een potje te slikken medicijnen op je tafeltje(ff trainen) die voor een ander zijn bedoeld.Je zult maar ff niet bij de tijd zijn, en ze slikken.In mijn geval had het waarschijnlijk mijn hart lam gelegd.Sorry sorry riep het verplegend personeel, waarop ik zei:Als God zag hoe jullie werkten, en wat jullie salaris was???Zou die zich omdraaien, en bitter wenen.

Cathy
Cathy
10 jaren geleden

ow dus daar is het ook het zelfde als hier .

Sander
Sander
10 jaren geleden

To be honost, bij de meeste banen is dat zo. Dan zie je namelijk hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat, bijv ook vaak bij restaurants, en in mijn geval toen ik werkte bij walibi world.. Dan zie je het van achter de schermen, en wat je dan ziet is meestal niet veel goeds.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

er werken volgens een chirurg die mij geopereerd heeft, 2 soorten mensen in operatie kamers SLAGERS en EDEL-SLAGERS en ik ben edelslager dus je treft het. en wat de horeca betrefd hoe schoner het bedrijf des te slechter het eten,vooral in de landen rond de middelandse zee.maar ook deels hier,vuile bedrijven kunnen te maken krijgen met samonella bacterien te schone bedrijven net nog iets eerder.want dan vraag je er om.maar goed zelf ben ik een leek met bijna 45 jaar horeca ervaring.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x