Channelings

Laten we over het weer spreken en het effect ervan op jou – Channeling 15-09-2022

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

regenachtig weerWelkom, welkom, lief mens, op deze fijne en mooie dag. We zijn blij weer bij je te zijn en we willen het graag even over het weer hebben.

We begrijpen dat ‘het weer’ één van je favoriete onderwerpen is om over te praten wanneer je nieuwe mensen ontmoet, een ongedwongen gesprek hebt met anderen als je in de rij staat in de supermarkt of praat met je buurman.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het is het nummer één onderwerp voor vele, vele mensen op deze planeet.

We zien ook dat velen van jullie zich zorgen maken over het weer. We hebben het al eerder over het klimaat gehad, en deze keer willen we daar wat meer op ingaan, maar dan anders.

Klimaat versus het weer

Het weer is slechts een onderdeel van het klimaat. Het klimaat is de algehele langetermijntoestand in de atmosfeer van de planeet, maar het weer is meer een feitelijk moment in de tijd, de toestand van de atmosfeer op een bepaalde dag, plaats of binnen een bepaalde korte periode.

Dus hoe is het weer vandaag? Regent het? Of is het erg warm? Velen van jullie klagen over het weer. Het is of te warm, of te koud, te droog of te nat. Het waait te hard, of er is helemaal geen wind. De zon brandt, of gaat schuil achter wolken.

Hoe dan ook, het is moeilijk om het de mens naar de zin te maken, want je hebt de neiging om te klagen over elk type weer. En dat is eigenlijk het echte onderwerp waar we het met je over willen hebben. Je klachten over het weer.

Klagen over het weer

Heb je je ooit afgevraagd waarom je dat doet? En waarom je zo vaak je klachten bij andere mensen moet ventileren? Geeft het je een goed gevoel om te klagen? Geeft het je aandacht waarvan je denkt dat je die anders niet zou krijgen?

Want, laten we je iets vertellen: klagen is een ziekte. Klagen is ook heel besmettelijk. Klagen is een manier van je ego om de wereld te laten zien dat je ongelukkig, ontevreden en niet blij bent met je leven, jezelf of je omgeving en het zet anderen meestal aan met je mee te gaan klagen.

En waar richt je je op als je dat doet? Je richt je op het zogenaamde ‘negatieve’ gevoel, verspreidt dat, in de hoop bevestiging te vinden bij iemand anders.

praten over het weer“Wat een verschrikkelijk weer vandaag, vind je ook niet?” en je verwacht dat iemand dingen zegt als “Inderdaad, het is zo koud/heet/nat/droog/vochtig! Het bevalt me helemaal niet, laten we hopen dat het morgen beter is”.

Maar wat heb je aan zulke gesprekken? Helpt het op enige manier?

Feit is, dat het weer er niet door verandert! En je stemming zal er hoogstwaarschijnlijk ook niet door veranderen. De kans is groot dat iemand die je net gesproken hebt, zich daarna net zo slecht voelt als jij!

Word je bewust van wat je doet

Maar wat is het waarover je klaagt?

Regen is slechts water dat uit de lucht valt. Voedend water, nodig om je drinkwater te leveren, nodig om de natuur, de gewassen, jullie bossen, planten en dieren te voeden. Dus wat heeft het voor zin om te klagen over iets dat zoveel geeft en zo nodig is?

Of de zon… wat helpt het klagen over de warmte van de zon?

De zon geeft de broodnodige warmte en licht voor alles wat groeit en bloeit. Zonder zou je sterven, zouden flora en fauna sterven.

Begrijp je waarom we je hiervan bewust willen maken? Het is dom en onlogisch om te klagen over dingen die zo nodig zijn om het leven op de planeet in stand te houden.

Dankbaarheid versus klagen

En we begrijpen dat het soms te droog kan zijn, of te warm. Wekenlange regenval kan moeilijk zijn voor de bodem om op te nemen, en het kan je zwaar vallen om dag in dag uit naar grijze wolken te kijken.

dankbaar voor regenMaar hoe zit het met het terugnemen van je macht, stoppen met klagen, en in plaats daarvan beginnen met het weer te zegenen?

Wat als je zou beginnen met dankzeggen, dankbaarheid uitspreken voor alles wat het weer levert?

Waarom de extremen?

Oh, we horen je zeggen: “hoe zit het dan met orkanen, onweer, verwoestende winden, overstromingen en andere natuurrampen die door het weer worden veroorzaakt? Moeten we daar ook dankbaar voor zijn, als ze ons leven ontwrichten, onze huizen verwoesten en zelfs mensen het leven kosten?”

We horen je, en we begrijpen dat dit soort weer voor mensen eng is. Maar vergeet niet dat niets zonder reden gebeurt.

Hoe je er ook tegenaan kijkt, of hoe je er ook over denkt, deze dingen zijn ervaringen, het zijn avonturen, ze veranderen dingen voor mensen, voor jou, om jullie allemaal te helpen je bewustzijn te laten groeien.

Dus, hoe verwoestend extreem weer ook lijkt te zijn, het brengt altijd iets goeds. Altijd!

En niemand verlaat zijn fysieke lichaam als het niet hun tijd is, hoe schokkend het ook is voor overlevenden en familieleden. Alles is goed, altijd en overal! En er is beslist nooit een reden om ergens over te klagen.

Verander het en ervaar het verschil

Dat is dus onze les voor jou voor vandaag. Stop jezelf telkens wanneer je het gevoel hebt dat je over het weer wilt klagen. Denk eraan het om te draaien: geen klachten, alleen dankbaarheid.

positief pratenEn kijk wat er gebeurt als je een gesprek begint:
“Wat een heerlijke regen hebben we de laatste tijd, vind je ook niet?”
“Nou, het is een beetje te veel naar mijn zin, maar ik neem aan dat het nodig is voor de natuur”.
“Ik ben het helemaal met je eens. Hoe gaat het eigenlijk met je?”….
En het gesprek zal soepel overgaan in een ander positief onderwerp, door de opbouwende intentie waarmee je het begon, waardoor je gedachten veranderen en je je niet langer richt op negatieve verhalen over welk weer dan ook.

We hopen dat je hebt genoten van deze boodschap, die we je met zoveel plezier hebben gegeven. We houden van je lief mens, en we kijken uit naar de volgende.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

4.7 23 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
1 jaar geleden

🙏❤👍💧⛅☔🌿🌍

Sophie
Sophie
1 jaar geleden

Mopperen over het weer is vaak een gewoonte! we denken er niet echt over na en ik denk ook niet dat het in ons systeem blijft hangen.
Natuurlijk heeft klagen het geen zin maar wat heeft wel zin?
De ervaringen die we z.g. moeten opdoen in deze wereld hebben m.i. ook geen zin.
Wat kunnen ziekten, honger, armoede, misbruik, criminaliteit, oorlog enz. toevoegen aan iets wat in oorsprong volmaakt is?
Als dit alles een spel moet voorstellen, begrijp ik de spelregels niet en zou het liefst het spel uit de handel halen.
Einde oefening!

Gerrie Reintjens
Gerrie Reintjens
1 jaar geleden

Mooi en duidelijke boodschap. Klagen heeft nooit zin. Klagen helpt je nooit. Sinds ik hier op let, gaat het me beter!

Liefde madeliefje.,
Liefde madeliefje.,
1 jaar geleden

Dank weer voor deze mooie woorden,het spreekwoord is,klagers geen nood,opscheppers geen brood,,ook kun je zeggen,niet klagen maar dragen,misschien is het weer ook om een gesprek op gang te brengen ,zo is het weer prettig voor alles wat groeit en bloeit,en toch iets om dankbaar voor te zijn en hulp waar kan op gang te brengen.dan toch weer voor iedereen, LIEFDE, LICHT, KRACHT,en bewaar dit in het hart !

Back to top button