Channelings

Laten we over het weer spreken en het effect ervan op jou – Channeling 15-09-2022

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!

regenachtig weerWelkom, welkom, lief mens, op deze fijne en mooie dag. We zijn blij weer bij je te zijn en we willen het graag even over het weer hebben.

We begrijpen dat ‘het weer’ één van je favoriete onderwerpen is om over te praten wanneer je nieuwe mensen ontmoet, een ongedwongen gesprek hebt met anderen als je in de rij staat in de supermarkt of praat met je buurman.

Het is het nummer één onderwerp voor vele, vele mensen op deze planeet.

We zien ook dat velen van jullie zich zorgen maken over het weer. We hebben het al eerder over het klimaat gehad, en deze keer willen we daar wat meer op ingaan, maar dan anders.

Klimaat versus het weer

Het weer is slechts een onderdeel van het klimaat. Het klimaat is de algehele langetermijntoestand in de atmosfeer van de planeet, maar het weer is meer een feitelijk moment in de tijd, de toestand van de atmosfeer op een bepaalde dag, plaats of binnen een bepaalde korte periode.

Dus hoe is het weer vandaag? Regent het? Of is het erg warm? Velen van jullie klagen over het weer. Het is of te warm, of te koud, te droog of te nat. Het waait te hard, of er is helemaal geen wind. De zon brandt, of gaat schuil achter wolken.

Hoe dan ook, het is moeilijk om het de mens naar de zin te maken, want je hebt de neiging om te klagen over elk type weer. En dat is eigenlijk het echte onderwerp waar we het met je over willen hebben. Je klachten over het weer.

Klagen over het weer

Heb je je ooit afgevraagd waarom je dat doet? En waarom je zo vaak je klachten bij andere mensen moet ventileren? Geeft het je een goed gevoel om te klagen? Geeft het je aandacht waarvan je denkt dat je die anders niet zou krijgen?

Want, laten we je iets vertellen: klagen is een ziekte. Klagen is ook heel besmettelijk. Klagen is een manier van je ego om de wereld te laten zien dat je ongelukkig, ontevreden en niet blij bent met je leven, jezelf of je omgeving en het zet anderen meestal aan met je mee te gaan klagen.

En waar richt je je op als je dat doet? Je richt je op het zogenaamde ‘negatieve’ gevoel, verspreidt dat, in de hoop bevestiging te vinden bij iemand anders.

praten over het weer“Wat een verschrikkelijk weer vandaag, vind je ook niet?” en je verwacht dat iemand dingen zegt als “Inderdaad, het is zo koud/heet/nat/droog/vochtig! Het bevalt me helemaal niet, laten we hopen dat het morgen beter is”.

Maar wat heb je aan zulke gesprekken? Helpt het op enige manier?

Feit is, dat het weer er niet door verandert! En je stemming zal er hoogstwaarschijnlijk ook niet door veranderen. De kans is groot dat iemand die je net gesproken hebt, zich daarna net zo slecht voelt als jij!

Word je bewust van wat je doet

Maar wat is het waarover je klaagt?

Regen is slechts water dat uit de lucht valt. Voedend water, nodig om je drinkwater te leveren, nodig om de natuur, de gewassen, jullie bossen, planten en dieren te voeden. Dus wat heeft het voor zin om te klagen over iets dat zoveel geeft en zo nodig is?

Of de zon… wat helpt het klagen over de warmte van de zon?

De zon geeft de broodnodige warmte en licht voor alles wat groeit en bloeit. Zonder zou je sterven, zouden flora en fauna sterven.

Begrijp je waarom we je hiervan bewust willen maken? Het is dom en onlogisch om te klagen over dingen die zo nodig zijn om het leven op de planeet in stand te houden.

Dankbaarheid versus klagen

En we begrijpen dat het soms te droog kan zijn, of te warm. Wekenlange regenval kan moeilijk zijn voor de bodem om op te nemen, en het kan je zwaar vallen om dag in dag uit naar grijze wolken te kijken.

dankbaar voor regenMaar hoe zit het met het terugnemen van je macht, stoppen met klagen, en in plaats daarvan beginnen met het weer te zegenen?

Wat als je zou beginnen met dankzeggen, dankbaarheid uitspreken voor alles wat het weer levert?

Waarom de extremen?

Oh, we horen je zeggen: “hoe zit het dan met orkanen, onweer, verwoestende winden, overstromingen en andere natuurrampen die door het weer worden veroorzaakt? Moeten we daar ook dankbaar voor zijn, als ze ons leven ontwrichten, onze huizen verwoesten en zelfs mensen het leven kosten?”

We horen je, en we begrijpen dat dit soort weer voor mensen eng is. Maar vergeet niet dat niets zonder reden gebeurt.

Hoe je er ook tegenaan kijkt, of hoe je er ook over denkt, deze dingen zijn ervaringen, het zijn avonturen, ze veranderen dingen voor mensen, voor jou, om jullie allemaal te helpen je bewustzijn te laten groeien.

Dus, hoe verwoestend extreem weer ook lijkt te zijn, het brengt altijd iets goeds. Altijd!

En niemand verlaat zijn fysieke lichaam als het niet hun tijd is, hoe schokkend het ook is voor overlevenden en familieleden. Alles is goed, altijd en overal! En er is beslist nooit een reden om ergens over te klagen.

Verander het en ervaar het verschil

Dat is dus onze les voor jou voor vandaag. Stop jezelf telkens wanneer je het gevoel hebt dat je over het weer wilt klagen. Denk eraan het om te draaien: geen klachten, alleen dankbaarheid.

positief pratenEn kijk wat er gebeurt als je een gesprek begint:
“Wat een heerlijke regen hebben we de laatste tijd, vind je ook niet?”
“Nou, het is een beetje te veel naar mijn zin, maar ik neem aan dat het nodig is voor de natuur”.
“Ik ben het helemaal met je eens. Hoe gaat het eigenlijk met je?”….
En het gesprek zal soepel overgaan in een ander positief onderwerp, door de opbouwende intentie waarmee je het begon, waardoor je gedachten veranderen en je je niet langer richt op negatieve verhalen over welk weer dan ook.

We hopen dat je hebt genoten van deze boodschap, die we je met zoveel plezier hebben gegeven. We houden van je lief mens, en we kijken uit naar de volgende.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

4.7 23 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Universal Wisdom

Vanuit Licht en Liefde brengen wij onze boodschap. Wij zijn het Collectief Bewustzijn van AL dat IS. Wij verspreiden de Universele Wijsheid die in alle mensen al is geïntegreerd, maar waarvan de meesten nog geen besef hebben. Met onze boodschappen willen wij de mensheid bewustmaken van wie zij werkelijk zijn, wie jíj werkelijk bent. Het leven zal daardoor mooier, lichter, gelukkiger en liefdevoller worden, voor alles en iedereen op deze prachtige planeet Aarde.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
19 dagen geleden

🙏❤👍💧⛅☔🌿🌍

Sophie
Sophie
19 dagen geleden

Mopperen over het weer is vaak een gewoonte! we denken er niet echt over na en ik denk ook niet dat het in ons systeem blijft hangen.
Natuurlijk heeft klagen het geen zin maar wat heeft wel zin?
De ervaringen die we z.g. moeten opdoen in deze wereld hebben m.i. ook geen zin.
Wat kunnen ziekten, honger, armoede, misbruik, criminaliteit, oorlog enz. toevoegen aan iets wat in oorsprong volmaakt is?
Als dit alles een spel moet voorstellen, begrijp ik de spelregels niet en zou het liefst het spel uit de handel halen.
Einde oefening!

Gerrie Reintjens
Gerrie Reintjens
19 dagen geleden

Mooi en duidelijke boodschap. Klagen heeft nooit zin. Klagen helpt je nooit. Sinds ik hier op let, gaat het me beter!

Franske
Franske
19 dagen geleden

Praten over het weer is niet altijd klagen. Wanneer ik tegen iemand zeg dat het warm weer is of dat het nu wel erg hard regent is dat wat mij betreft een constatering en geen klacht. Ik hoef daar geen bevestiging over want het is een feit. Het weer is het weer. En de een houdt van warmte en de ander niet, maar dat maakt het nog altijd geen klagen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x