UFO Database Archief

Leeuwarden 24 januari – Onbekend verlicht object gefotografeerd

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naam: H.H.
Woonplaats: Leeuwarden

Gisteren was het noorderlicht amper te zien in Nederland. Amper is niet helemaal niet. Daarom kan je met een tijd foto dit fenomeen duidelijker op de gevoelige plaat krijgen. Ik moest deze avond met de band oefenen en zag nog net even een gaatje tijd om met het fototoestel en het statief naar de Bonkevaart te lopen om kwart voor zeven. Ik kon met het blote oog zien dat het noorderlicht zichtbaar was. Vervolgens ging ik aan de gang met tijd foto's maken. Ik maak altijd meerdere foto's met verschillende sluitertijden (steeds wat langer) en met verschillende zoom standen (om hopelijk maar een mooi plaatje te krijgen natuurlijk). Dat 'amper' klopte wel, wij hadden hier niet van die prachtige gordijnen wat we in Noorwegen zien.

Maar de groene gloed is goed te zien. Met het kaartje erbij zou je aan Dokkum kunnen denken maar Dokkum is absoluut geen lichtstad en niet groot en zie ik dit licht normaal nooit. De verlichtingspunten rechts zijn van de nieuwe wijk in Leeuwarden en zijn relatief heel dichtbij. De rietkraag wordt verlicht door de straatverlichting achter het toestel.

Er gebeurde vervolgens wat vreemds. Toen ik bezig was, was er een hele heldere ster, twinkelend en nog feller als Sirius.

Mijn eerste gedachte was 'waarschijnlijk Capella of zo iets… kijk straks wel even op Stellarium…'. In het donker is het, vooral met inzoomen, heel erg moeilijk objecten te vinden en vast te houden. Vooral als ze in één keer verdwijnen. Had het niet echt in de gaten en dacht aan achter de wolken of zo. Je werkt in het donker met een klein schermpje en was ik ingesteld op het noorderlicht. Bij het terugzien van de foto's was ik stomverbaasd.

In het tijdsbestek van 4 minuten verschijnt, beweegt en verdwijnt deze 'ster'. Toen wist ik het weer, het was hetzelfde als in Duitsland oktober 2008! Deze 'ster' ufo heb ik heel goed op video en ben ik er heilig van overtuigd dat dit hetzelfde betreft alleen was het nu veel korter. Het tijdsbestek in Duitsland was veel langer en heb ik lange opnames hiervan. Een stukje hiervan staat op Youtube.

Over de volgende foto's:

– Is het geen lens reflectie van de auto's? Nee, anders had ik het niet met mijn blote ogen waar kunnen nemen.
– Is het geen ster? Nee, als je naar de andere sterren kijkt komt het pad, snelheid en richting niet overeen.
– Is het geen lampion? Nee, de lampionnen zijn meestal richting rood en kunnen niet zo sterk zijn dat je het waarneemt als een sterk twinkelende ster die wederom , in lichtsterkte , krachtiger was dan Sirius.

Wat het wel is weet ik niet, elektrisch ontlading wat plasma vormt door de Zon? St Elmos vuur? Bolbliksem? Iemand enig idee?

Dan hier de foto's en de timeframe en het kaartje:
(specificatie: ISO 800 , sluitertijd +/- 10 a 15 seconden , diafragma F2,8 , zonder UV filter , toestel panasonic Limux DMC – FZ50)

000adedg
(Klik op afbeelding voor volledig formaat)

Groetjes,
H.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x