Homepagina » UFO Database Archief » Leiden 11 juli – Vijf oranje/rode bollen

Leiden 11 juli – Vijf oranje/rode bollen

Tijd: Zondagavond 11-07-2010 om 22:50 uur (ca 20 minuten na eind WK finale).
Weertype: lichte sluierbewolking.
UFO kenmerken: Totaal vijf (één, daarna twee en daarna nog twee) licht rode / oranje bollen zo groot als een sportvliegtuig, aanvankelijk bewegend in zuidelijke, later in zuidoostelijke tot oostelijke richting. Aanvankelijk met de snelheid van een sportvliegtuig, naar het zuidoosten toe stijgend en accelererend.

Toen ik na de veloren WK finale thuis aankwam, viel mijn oog op een licht rode tot oranje bol die naar schatting ergens boven Leiden Noord (Sumatrastraat) of Leiderdorp (omgeving Zijldijk) hing. De bol bewoog zich aanvankelijk in zuidelijke richting (tegen de toen zuidwesten wind in) en boog af naar het zuidoosten tot oosten, om na een minuut of anderhalf uit het zicht te verdwijnen achter sluierwolken. Dit tafereel duurde ongeveer twee minuten.

Een minuut of twee later verschenen op ongeveer hetzelfde punt waar de eerste bol verscheen, nu twee bollen die ongeveer dezelfde route aflegden om ook weer uit het zicht te verdwijnen. Twee minuten daarna tenslotte, zag ik nog eens twee bollen verschijnen, die ook weer een soortgelijke route aflegden en uit het zicht verdwenen in.

Een serie chinese lampionnen ofzo had een leuke verklaring geweest, maar die hadden dan in noordoostelijke richting moeten vliegen. Deze bollen gingen een aanzienlijk stuk tegen de zuidwesten wind in om vervolgens naar het zuidoosten tot oosten af te buigen…

O.Vond je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...