Spiritueel

Leylijnen: energiebanen van de aarde

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mano Warren uit Glastonbury houdt zich bezig met leylijnen en aardenergieën in het landschap rond het provinciestadje in Somerset.

Volgens Mano bevat de aarde een aantal grote kanalen van subtiele elektromagnetische energieën die niet met het blote oog kunnen worden waargenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Deze kanalen kunnen wel worden gezien door helderzienden en zijn te voelen in het lichaam. Al in de oudheid was men bekend met leylijnen. Het mythische symbool voor deze energiebanen was de slang of de draak.

Boodschap

Op sommige plaatsen komen leylijnen bij elkaar. Het zijn speciale plaatsen in het landschap zoals Stonehenge en Avebury, waar de energie erg krachtig is.

Als je op deze knooppunten gaat staan krijg je volgens Mano een energetische boodschap van de aarde, die vaak een gevoel van vrede of harmonie met zich meedraagt.

Mano legt uit dat tussen Cornwall en East Anglia een leylijn loopt, die op zijn weg Glastonbury passeert. De lijn bestaat uit een dubbele baan, één met een mannelijke en één met een vrouwelijke lading. Deze energiebanen kunnen worden gezien als de polen van een magneet.

In 1921 merkte amateur-archeoloog Alfred Watkins uit Herefordshire op dat bepaalde paden daar rechte verbindingen door het landschap leken te vormen. Toen hij dit naging op een kaart, zag hij dat verscheidene belangrijke plaatsen op één lijn lagen.

Bescherming

Hij kreeg het plotselinge inzicht dat overal lijnen door het landschap konden lopen die allerlei punten van belang verbonden: menhirs, steencirkels, dolmens, hunebedden, grafheuvels, heilige bomen, kerken, kloosters en andere heiligdommen.

Bij zijn onderzoek naar deze lijnen kwam hij veel plaatsen tegen met het begrip ‘ley’ erin, wat bescherming of luwte zou betekenen. Het is mogelijk dat de oorspronkelijke bewoners van Groot-Brittannië met de leylijnen complexe astronomische gegevens hebben vastgelegd.

De leylijnen worden ook in verband gebracht met ruimtevaart, door andere volkeren dan de preshistorische mens. Interessant in dit verband zijn de Nazcalijnen in Peru, die van hoog boven de aarde waarneembaar moeten zijn.

In een ver verleden bouwden christenen en anderen hun heiligdommen op deze kaarsrechte banen van energie. Bekend zijn in dit verband de lijnen tussen staande stenen van Stonehenge, de Egyptische piramiden en de Drentse hunebedden. Dat zouden knooppunten zijn van zulke krachtlijnen.

Meer informatie over Mano Warren: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
10 jaren geleden

“Subtiele elektromagnetische energieen die niet met het blote oog kunnen worden waargenomen.”
Behalve door helderzienden…
Toemaar …

Toevallig heb ik de overtuiging dat iedereen in aanleg helderziend is.. Het is een kwestie van ontwikkelen en/of bewustzijn.

Dus leylijnen zien zou niet iets exclusiefs zijn van een happy few.
Dat leylijnen aan te tonen zijn dat wil ik beamen..dat ze te zien zijn dat heeft mijn twijfels…

Linda
Linda
10 jaren geleden

‘Deze kanalen kunnen wel worden gezien door helderzienden en zijn te voelen in het lichaam. Al in de oudheid was men bekend met leylijnen. Het mythische symbool voor deze energiebanen was de slang of de draak.’

Interessant. Ik las laatst voor het eerst ‘Openbaringen’ van Johannes uit het Nieuwe Testament. Ben geen bijbelkenner.
Daarin wordt gesproken over goedkeuring van de Hemel aan de slang, die later een draak werd, het beest, Satan, 666, om ook de aarde te bevolken, waarmee 3D werd gecreëerd, duizenden jaren geleden.
Het is het verhaal van het laatste oordeel. Wij schijnen er naar op weg te zijn, met vertraging vanuit 21-12-2012.
Die leylijnen kunnen dus net zo goed de wegwijzers zijn voor satanisten?….

wake-up pagan angel
wake-up pagan angel
10 jaren geleden

eigelijk zou je moeten zeggen bouwen heidenen daar hun heiligdommen die de kristenen onteerden om er hun kerken te bouwen
alles is gestolen van de heiden, alles is terug te leiden naar babylon, elke kerkelijk symbool en feestdag

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Tussen iedere 2 willekeurige gebouwen op de wereld kun je een kaarsrechte lijn trekken. En als die lijn lang genoeg is zul je zien dat er nog meer gebouwen/plaatsen enz op die lijn liggen.

Het zegt dus helemaal niets en met vage termen zoals “een gevoel van vrede of harmonie” komen we ook niet verder.

Als die lijnen zo belangrijk zijn (aangenomen dat ze bestaan) dat volkeren van over de hele wereld hun bouwwerken op de kruispunten zouden zetten, dan zou je toch wel iets meer mogen verwachten dan een vaag iets zoals een gevoel van vrede of harmonie?

Daarbij, als je een afbeelding kijkt waarop de vermeende leylijnen zijn weergegeven, dan zie je dat het er zoveel zijn dat het bijzonderder is als er niet een “belangrijke” plaats/gebouw op zo’n lijn zou staan.

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x