Channelings

Lichaam en geest, wat is de relatie tussen beide? – Channeling 10-03-2022

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze prachtige nieuwe dag. Je weet dat we het altijd prettig vinden om met je te spreken. Vandaag willen we het met je hebben over het verbond tussen lichaam en geest.

Wie ben jij?

Zoals je weet, of inmiddels wel begrepen zult hebben, ben jij niet je fysieke lichaam. Jij bent veel méér dan dat. Jij bent eeuwig, oneindig, jij bent Source, jij bent de fysieke uitdrukking van Source.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De echte jij kijkt door de ogen van jouw fysieke lichaam en ervaart middels dit lichaam de wereld en alles dat zich in de fysieke realiteit bevindt.

Maar ook dat wat je ziet in de fysieke wereld is slechts een weerspiegeling, als een soort fata morgana. Het lijkt echter dan het in werkelijkheid is.

Dromen in het moment

droomJe kunt het vergelijken met een levendige droom. Je bent wakker terwijl je een droom beleeft, een levensechte droom. Zo echt, dat je met je fysieke lichaam alles kunt ervaren alsof het echt is.

We hebben eerder de vergelijking gemaakt met VR, de virtuele realiteit.

Nu zeggen we vaak dat om gelukkig te zijn, je in het moment moet zijn. In het moment is waar de magie gebeurt, waar je manifestaties tot groei en bloei komen.

In het moment is geen ruimte voor piekeren, voor angst, voor boosheid en onrust. In het moment is geen verleden en geen toekomst.

Wanneer je je nu meer gaat focussen op je lichaam, zul je bemerken dat het eenvoudiger is om in het moment te zijn.

Bestuurder en vervoermiddel

Ook de vergelijking met een auto hebben we vaker gemaakt. Jij, de werkelijke jij, bedient de auto. Jij beheerst wanneer je de ruitenwissers gebruikt, jij geeft de richting aan, jij stuurt, bepaalt wanneer je meer gas wilt geven of wilt remmen.

bestuurderDe auto is het uitvoerende ‘lichaam’. Het is jouw vervoermiddel, dat zorgt dat hetgeen jij hebt bedacht wordt uitgevoerd.

Jij bestuurt je lichaam, in de zin dat jij met je gedachten bepaalt welke emoties je ervaart, en vanuit die emoties volgen de fysieke reacties die je met je zintuigen waarneemt.

Zodra je je erop gaat richten en in het volle besef bent dat jij en je lichaam eigenlijk TWEE entiteiten zijn, ontdek je dat je makkelijker in het moment bent.

Samenwerking in de praktijk

Als je iets doet, je schenkt bijvoorbeeld een glas drinken in, kijk dan eens naar je handen met een blik alsof deze handen niet van jóu zijn, maar van je lichaam.

Jij bent de waarnemer, jij voert niets uit in de handeling, jij geeft alleen de opdracht aan het lichaam. Je lichaam is de uitvoerder.

Door op deze manier naar het lichaam te kijken waarin jij je bevindt, ga je meer en meer in het moment leven. En zul je de verwondering ervaren en de magie beleven van wat er in werkelijkheid gaande is.

Jij bent de bestuurder. De ogen van het lichaam waarin jij je bevindt zijn als het ware de voorruit, waardoor je naar de buitenwereld kunt kijken.

En indien je fysieke ogen niet goed functioneren, kunnen je andere zintuigen die taak overnemen.

Bewustzijn van je lichaam

Iets anders waar we je van willen doordringen, is dat ook je lichaam een bewustzijn heeft.

lichaamscelHoewel je dit mogelijk vreemd vindt klinken, kun je met elke cel van je lichaam communiceren, zoals je ook met ons kunt communiceren.

Je lichaam heeft zelfhelend vermogen, en is een communicatieve entiteit.

Partnerschap en jouw taak daarin

Eigenlijk zijn jij en je lichaam met zijn tweeën een partnerschap aangegaan. Je lichaam zorgt voor jou, en jij zorgt voor je lichaam door hetgeen je ermee doet.

Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je lichaam de juiste brandstof toegediend krijgt. Dat je zorgt voor voldoende rust om de cellen de gelegenheid te geven zich te vernieuwen.

Je lichaam zorgt voor de uitvoering.

Fysieke problemen?

Zo hebben jouw intentie en gedachten, invloed op je lichaam. Als je lichaam problemen heeft, kan het die zelf oplossen, mits jij zorgt voor de juiste randvoorwaarden.

Net zoals je zelf ook best problemen aan je auto zou kunnen verhelpen, mits je duidelijke instructies en goed gereedschap hebt. En heel soms heb je een monteur nodig, of een arts.

Wanneer je problemen met je lichaam hebt, kun je die oplossen door de directe samenwerking ermee aan te gaan en met je lichaam te communiceren.

Geef het wat het nodig heeft

Je lichaam heeft liefde, erkenning, aandacht, voeding en verzorging nodig. Wanneer je in die dingen voorziet, zal je lichaam je nog heel lang kunnen vervoeren door dit fysieke leven!

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is. En daarmee zijn we voor vandaag compleet.

4.8 17 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ANDY
ANDY
2 jaren geleden

dank u wel heb het altijd geweten

Alec
Alec
2 jaren geleden

Wie is de bron van dit artikel?

Sophie
Sophie
2 jaren geleden

De massa heeft laten zien dat ze niet op de hoogte is van het zelfhelend vermogen, door zich blindelings en goedgelovig allemaal te laten vaccineren tegen corona.
Ze weten absoluut niet wat ingespoten werd en wordt en vertrouwen volledig op de z.g deskundigen.
Angst en indoctrinatie maakt schapen van mensen, die gemakkelijk beïnvloedbaar zijn.
De meesten zijn zich niet bewust wat we ten diepste zijn en zoeken daar ook niet naar.
Misschien is deze tijd van crisissen een eyopener en beseffen we dat we altijd tegen onszelf vechten, fysiek of mentaal dat is om het even.
Hoe lang draaien we nog in deze kring rond?

Liefde madeliefje.
Liefde madeliefje.
2 jaren geleden

Heb dit geleerd,maar vindt het fijn in deze maatschappij het woord dankbaarheid en liefde nog eens op te frissen grote dank daarvoor

Back to top button